(13) kommenttia

Kauden viimeiseen cruising-ajoon odotetaan yli 1 000 autoa – lähtöpaikkaa ei ole vielä kerrottu, poliisi lupaa olla näkyvästi paikalla

Cruising-tapahtumat voivat kerätä koolle tuhansia ihmisiä. (arkistokuva)

Kauden päätöstapahtumaksi mainostetusta cruising-kokoontumisesta odotetaan suurtapahtumaa huomenna lauantaina. Koollekutsujat ennakoivat paikalle yli 1 000 autoa ja 30 kilometrin autoletkaa.

Kirkkonummella on ollut suuriakin cruising-kokoontumisia jo vuosia ja viimeksi kolme viikkoa sitten.

Nykyisin tapahtumien luonteeseen kuuluu tietty salaperäisyys. Lauantaina Night Cruising Kirkkonummen kokoontumispaikka kerrotaan vasta samana päivänä.

Tapahtumalle ei ole kerrottu varsinaista järjestäjää, mutta sähköposti koollekutsujille löytyy somesta.

− Halutaan tuoda yhteen autoharrastajia ja muitakin autoilusta kiinnostuneita. Ja mikäs sen hienompaa kuin yöllä ajaa tiellä letkassa ja katsella loputonta autojonoa, Nck-Crew vastaa kysymykseen, miksi cruising-kokoontumisia järjestetään.

Sähköpostiviestissä kerrotaan, että Nck-Crew koostuu noin kymmenestä autoilusta- ja autoharrastuksesta kiinnostuneesta 18-25 -vuotiaasta henkilöstä.

− Aiomme jatkaa ensi vuonna ja kehitämme uusia juttuja, joita ei ole ennen toteutettu. Samalla cruising tulee kasvamaan uusiin mittakaavoihin, kerrotaan jatkosuunnitelmista.

Viimeksi Kirkkonummella tapahtuman kokoontuminen oli Citymarketin parkkipaikoilla.

Autoja kerrotaan olleen noin 1 000 ja kävijöitä tuli ympäri Suomea. Kauimmainen oli Rovaniemeltä. Autojono oli pisimmillään noin 30 kilometriä.

Poliisille cruising-tapahtumat ovat ongelmallisia ainakin siksi, ettei niille löydy järjestäjää, jonka kanssa ennakkoon voisi keskustella.

Ylikomisario Aapo Isoaho Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että tuleva cruising-tapahtuma on tiedossa, ja sitä tullaan seuraamaan, kuten kolme viikkoa sitten.

> Poliisi oli seuraamassa cruising-tapahtumaa Kirkkonummella − sakkoja ja rikosilmoituksia syntyi pitkä lista (Viisykkönen 26.7.)

−Poliisi ei voi kieltää itse tapahtumaa ja kokoontumista. Mutta liikennerikkomuksiin ja erilaisiin häiriötekijöihin tullaan puuttumaan, jos niitä havaitaan, Isoaho sanoo.

Niin sanotuissa Facebook-tapahtumissa on rajankäyntiä yritetty vetää. Selkeää linjaa, mikä on järjestetty tapahtuma, jolla pitäisi olla järjestäjä, ei ole löytynyt.

Yleisellä paikalla kuten kunnan omistamalla parkkipaikalla saa yleensä kokoontua. Pysäköintialueet ovat usein kuitenkin yksityisessä omistuksessa kuten esimerkiksi kauppojen luona.

Silloin pitäisi olla tapahtuman järjestämiseen maanomistajan lupa.

− kokoonnumme yksityisellä alueella, olemme keskustelleet asiasta maanomistajan kanssa. Mikäli käyttö on kielletty, emme mene sinne. Mutta jos ei ole kielletty, koemme, että voidaan käyttää, vastaa Nck-Crew.

Vastuukysymykseen kommentoidaan näin:

− Jokainen tulee omalla vastuulla paikalle, se on ilmoitettu sosiaalisessa mediassa. Ei voida vastata muiden tekemisistä. Jos me vastaisimme muiden tekemisistä, voisivat he käytännössä tehdä mitä haluavat ja kaikki jäisi meidän harteillemme.

− Pyrimme huomioimaan pysähdys- ja aloituspaikat niin, ettei siitä sivullisille koituisi häiriötä. Paikoille jää nck-crew ja muita vapaaehtoisia siivoamaan, ja somessa kehotamme ihmisiä viemään roskat roskikseen ja siivoamaan jälkensä.

> Cruising-ajo peruttiin – Poliisi: Isolla tapahtumalla pitää olla järjestäjä (Viisykkönen 3.8.2015)

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Nämä kruisailijat jos osallistuisivat STOP Autoiljoiden kurittamiselle! -kansalaisaktivismiin ja mielenilmaisuihin, olisi näkyvyys asialle entistäkin parempi. Pyydän edes harkitsemaan asiaa.
autoilijan asialla
Pois käännyttiin Prisman pihalta. Ostokset tehtiin viikonlopuksi radan toiselta puolelta.
Ei ruuhkaan
Kyllä herneitä vedetään taas nenään. Itse satuin käymään Prismassa ostoksilla lauantai iltana ja voi vitsi mitä idiootteja nämä autoja ihmettelemään tulleet olivat . Keskellä ajoväyliä lasten kanssa kun toiset yrittävät päästä kaupan parkkikselta pois. Onneksi ei kukaan jäänyt alle. K-raudan parkki olisi ollut paljon parempi, siellä ei käy kukaan ja tilaa on.
Herne nenässä
Te pellejen kannattajat.. Lukekaapa paljonko Poliisi viimeksi kirjoitti sakkoja!! Luotan 100 kertaa enemmän heidän näkemyksiin kuin tänne kirjoittelevien. Turhaa ilmaston pilaamista, saisivat sakottaa autojen turhakäynnistä.. Menkää vastuullisiin tapahtumiin, jotka on järjestetty laillisesti! Katsotaan paljonko eilen tuli sakkoja/huomautuksia..
Perästä kuuluu????
Hyvä että näitä järkätään myös kirkkonummella. Hienosti myös järjestäjät kiinnittänyt huomiota roskien keräämiseen aikaisempiin tapaamisiin verrattuna.
Nähdään taas ensivuonna
Kyllä toi sinne citymarketin ympäristöön paremmin sopii kuin päihdeongelmaiset.
Majuri vsop
Menkää metsään, onko sulla luki häiriö vai eikö luetun ymmärtäminen oo vahvimmasta päästä. Tossahan lukee että jäävät siivoamaan jälkensä?!?!? Ja citymarkettia he eivät pilanneet. Kertaakaan siellä ei kuminpalanut?
Nck kannattaja
Nyt lähti taas ammativalittajalla jutut laukalle. Olin Cittarissa katsomassa tilaisuutta lasten kanssa, ja täytyy tunnustaa että oli asiallista käytöstä. Paikat oli siivottu ja tilaisuudessa ei ollut häiriöitä. Toivottavasti tästä tulisi vakituinen tapahtuma Kirkkonummelle.
Ammattivalittajille terkkuja. Menkää tekin metsään mutta jääkää sinne :-)

Keski-ikäinen cruising kannattaja
Autoilla ajelevat.. menisivät nyt vaikka nurmikolle juomaan kaljaa kuten tavalliset nuoret
Ei minun aikanani kyllä turhia ajeltu, sukset jalkaan ja hii
Ilmoitelkaa Poliisille minne menevät.. Laitonta puuhaa. Menkää jonnekin lailliseen paikkaan isot miehet pelleilemään ja kantakaa vastuu tekemisistänne. Kirkkonummi ei teitä kaipaa todellakaan...
Ei Kirkkonummelle!!
Melkoisen järjetöntä touhua.
Eko
Kaikkinensa varsin hyvä ja mielenkiintoinen tapahtuma jonne moni varmasti haluaa paikan päälle nauttimaan cruisingin huippuhyvästä fiiliksestä ja toivottavasti on likellä keskustaa vaikkapa Kirsikka-keskuksen parkkiksella....
Kossu
Uskomatonta välinpitämättömyyttä ja vastuuttomuuta nämä jutut!! Roskataan, aiheutetaan ulkopuolisille häiriötä ja pilataan toisten omaisuutta. Esim. Citymarket ei ollut antanut lupaa pilata asfalttia parkkikannella ja sotkea paikkoja. Ottakaa kuvia häiriköiden rekkareista ja laittakaa Poliisille.. Ehkä näin saadaan muutoksia. Osallistujat.. Yrittäkää edes hieman ajatella muitakin kuin itseänne!!!
Menkää metsään!!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä