(10) kommenttia

Katujen suunnittelu alkaa uudelle alueelle järven rannalla – suunnitteilla kerrostaloja 1 200 asukkaalle

Uusi asuinalue rakentuu Finnträsk-järven ja moottoritien väliin.

Kirkkonummen kunta aloittaa moottoritien varrella Finnträsk-järven rannalla katujen ja kunnallistekniikan suunnittelun uudelle asuinalueelle.

Eke-yhtiön omistamalle maalle on kaavoitettu kerrostaloja arviolta 1 200 uudelle asukkaalle. Tällä hetkellä alueella on pari asuinrakennusta.

Sarvikinportiksi nimetylle kaava-alueelle tule uusi yleinen rantaraitti, koirapuisto ja uimaranta.  

Myös koulun ja pienehkön elintarvikemyymälän rakentamiseen on varauduttu suunnittelussa.

Katu- ja kunnallistekniikan suunnittelun on määrä olla valmis ensi kesään mennessä.

Alueen asemakaava hyväksyttiin vajaat kaksi vuotta sitten ja kaava on lainvoimainen.

Samalla hyväksyttiin myös moottoritien pohjoispuolelle asemakaava yritystonteille, joita Eke-yhtiöt markkinoi.

> Kerrostaloja järvinäkymin, rantaraitti, uimaranta ja yritystiloja − Kirkkonummi mahdollistaa mittavaa rakentamista 51:n varteen (Viisykkönen 28.1.2019)

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Tämän on oltava osa strategiaa. Koulujen annetaan homehtua ja sehän ei haittaa, kun kohta kunnassa ei ole kuin muutamalla alueella perheasuntojakaan, tällöin koulu- ja päiväkotipalveluista voidaan säästää, kun ei ole lapsia. Rivitaloasuntoa on lähes mahdoton ostaa Kirkkonummelta, kun niitä ei ole. Hintahaarukassa 300-380 ke ei juuri ole valinnanvaraa. Just paritaloja, erillistaloja ja rivitaloja tähän kuntaan tarvittaisiin, jotta saataisiin tasaisesti (vuosia) hyvin myös verotuloja.
Anonyymi
Anonyymi

Tee kuten me, muuta sillan itäpuolelle. Meillä täällä samanhintaisia asuntoja mutta julkinen liikenne toimii. Kohta metro on valmis niin tulee vielä enemmän vaihtoehtoja meille.
Espoo halvempi kun Kirkkonummi nykyään.
Kirkkonummella ei ole isoja 2000 luvulla rakennettuja perheasuntoja ollut myynnissä kahteen vuoteen. Surkea tilanne. Ei kunnalle tule verotuloja pienistä kerrostaloasunnoista. Miksi ihmeessä tuohonkin pitää kerrostaloja tehdä. Miksei rivitaloja, paritaloja, erillistaloja, omakotitaloja.
Anonyymi
Maanomistaja haluaa tietysti euroja eli mahdollisimman raskasta kaavoitusta. Kunta myötäilee.
Eurot puhuvat
Itsekin ihmettelen kerrostalojen rakennusvimmaa pk-seudulla ja naapurikunnissakin. Keskustassa tai radan varressa sen ymmärtää, ei tämmöisellä paikalla. Yksin asuvan alkaa olla todella vaikea löytää kompaktia kohtuuhintaista omistusasuntoa, jos ei halua kerrostaloon. Itsellä tästä syystä tähtäimessä Porvoo, Lohja tai Hanko.
Liikaa kerrostaloja
Toivottavasti Sarfvikiin saadaan pian muitakin palveluja kuin pieni elintarvikemyymälä.
Långvikin lordi
Millaistahan on Finnträskin maaperä? Vanhan merenpohjan aluetta?
Utelias
Järjetöntä rakentaa vain kerrostaloja.
Suosittelen kuntapäättäjiä tutustumaan Lohjan Gunnarlaan. Sinne kaavoitettu paljon edullisia pienehköjä OKT, rivitalo ja paritalotontteja. Paljon hyviä veronmaksajia saatu tätä kautta muuttamaan Lohjalle.
Ei lisää kerrostaloja Kirkkonummelle
Mikäköhän poru ja polemiikki siitä nousisi, jos tuon "vinräskin" alueelle tulisi myös vuokra-asuntoja ja vaikkapa joku kuntoutusasuntola ?
Joppe joutomies
Kirkkonummelle on hiipinyt "Espoon tauti", eli se että pientaloalueita etenkään omakotialueita ei oikein enää kaavoiteta. En nyt sano että asia koskisi juuri tätä aluetta, mutta näin yleisesti se vaikuttaa olevan trendinä. Ihan rehellisestikö luullaan että hyviä veronmaksajia saadaan tarjoamalla vain kerrostalokämppiä?

Omalla tavallaan tuo paikka on hieno ja toisaalta taas keskellä-ei-mitään (palvelut puuttuvat), mutta moottoritie pauhaa vieressä. Hienoa tosin että saadaan Finnträskin rantaan yleinen uimaranta.
sdkfz

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä