(7) kommenttia

Katto on ainut, joka ei tarvitse välitöntä korjausta − vanhusten hoivakoti vaatisi miljoonien remontin

Volsissa on toiminut vanhainkoti jo yli 100 vuotta sitten. Uudempi puoli kiinteistöä on valmistunut 1960-luvulla.

Kirkkonummen kunnan ylläpitämä Volskoti vaatisi mittavan peruskorjauksen, jotta kiinteistössä voisi jatkossakin toimia vanhusten hoivakoti.

Volskodin tulevaisuus on ollut mietinnässä jo vuosia. Tiedossa on ollut, että osin yli 100 vuotta vanha kiinteistö on laajan peruskorjauksen tarpeessa.

Tilat eivät myöskään täytä vanhuspalvelulain vaatimuksia. Kaikilla asukkailla pitäisi olla lain mukaan omat huoneet ja niissä kylpy-ja wc-tilat.

Volskodin kunnosta ja mahdollisesta peruskorjauksesta on nyt valmistunut arvio ja hinta.

Kuntotutkimuksen perusteella rakennus vaatii täydellisen peruskorjauksen, ainoastaan katto ei vaadi välittömiä toimenpiteitä, todetaan konsulttiarviossa.

Alustavasti laskien peruskorjaus maksaisi noin 4 miljoonaa euroa.

Volskodin tulevaisuus oli esillä jo yli viisi vuotta sitten, jolloin pohdittiin vanhusten laitospaikkojen määrää ja tarvetta Kirkkonummella.

> Keskustelu käyntiin: Lopetetaanko Volskoti? (Viisykkönen 16.10.2014)

Myös vuonna 2014 odotettiin sote-ratkaisua, joka kaatui silloinkin viime metreillä. Samaa jännitetään nytkin.

Jos sote-uudistus tulee, siirtyvät kaikki sosiaali -ja terveyspalvelujen kiinteistöt kuten Volskodin kaltaiset kunnalliset hoivakodit maakunnille.

Volskoti on valmistunut kahdessa osassa, joista vanhempi on yli 100 vuoden takaa.

Pihapiirissä on lisäksi pienehkö talo, joka oli dementiakotina. Nykyisin siinä on vanhusten päivätoimintaan. Vuonna 2001 valmistunut rakennus on suhteellisen hyvässä kunnossa.

Volskodissa on noin 40 ympärivuorokautista laitoshoitopaikkaa ja lisäksi muutama paikka lyhyempiä hoitojaksoja varten.

Hoivakoti sijaitsee kahdeksan kilometriä kuntakeskuksesta pohjoiseen.

Sijainti selittyy sillä, että kuntien vanhainkodit olivat vuosikymmeniä sitten usein myös maatiloja, joilla viljeltiin peltoja ja pidettiin karjaa.

Kirkkonummen kunnan toisessa hoivakodissa Lehmuskartanossa on 60 paikkaa.

> Yksityinen ikäihmisten uusi hoivakoti nousee Kirkkonummelle − lähistöllä vammaisten asunnot kohdanneet vastustusta (Viisykkönen 13.12.)

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Pakolaisille (ymmärrän että joillakin heillä on oikeakin hätä jne) löytyy miljoonia mutta koko ikänsä Suomessa asuneet ja töitä tehneet ja veroja maksaneet niin heille ei löydy rahaa.
Mielenkiintoista
Alustavat laskelmat 4 meur = Todelliset kustannukset 6+ meur.

Olisiko remontoinnin sijaan järkevää harkita kompaktin uuden hoivakodin pystyttämistä - hinta voisi olla samassa haarukassa.

On ymmärrettävää että Volskotiin liittyy voimakkaitakin tunnesiteitä ja kulttuurillista perintöä, mutta joskus voi vaan olla järkevämpää päästää irti ja aloittaa puhtaalta pöydältä.

Nyt jos milloin kunnanhallituksen opintomatka Tanskaan voisi tuottaa hedelmää, varmasti reissulta on tuoreessa muistissa erilaisia vaihtoehtoja vanhustenhoidon tilaratkaisuiksi.
Uutta pystyyn?
Vols-kodissa on hyvä hoito asukkaille ollut aina. Siellä voidaan toteuttaa hoitoa niin, että siivoustyöntekijät hoitavat oman työn, keittiö omat ja näin hoitajille jää aikaa asukkaille. En aina ymmärrä sitä, että jokaisella pitää olla oma huone. Usein muistisairas asukas tuntee turvallisuutta, kun huoneessa asuu joku toinenkin hänen liskseen.
Anonyymi
Päättäjillä kun ei ole omat rahat kyseessä niin ei välitetä, kuntalaiset maksaa!!!
Just joo...
Vanhukset nykyiseen kunnantaloon ja virkamiehet sinne metsään
Näin
MIKSI Kirkkonummella päästetään kaikki paikat tähän kuntoon??? MIKSI rakennuksista ei koskaan pidetä hyvää huolta jotta ei jouduttaisi tällaisiin tilanteisiin. Toki säännöt ja laki muuttuu, se on selvää se ja hyvä. Mutta jos paikat pidettäisiin edes perus kunnossa ei nämä remontit tulisi näin kalliiksi. Se on sama kun kuntaan rakennetaan jotain uutta. Rakennetaan ja touhutaan mutta kun rakennus tai mikä tahansa muu on val is se unohdetaan kokonaan ja siitä ei pidetä huolta eikä paikkoja pidetä puhtaana. Miksi näin???
Matka Tanskaan palaveriin edessä?
Kilinmäki on tyhjillään ja siellä on nykyaikaisemmat tilat kylän pinnassa.
Pisama

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä