(18) kommenttia

Katso uusimmat kuvat kirjastosta – Näyttääkö nyt paremmalta?

Kirjastosalissa on lasiseinä, josta maisemana avatuu kirkko. (JKMM Arkkitehdit)

Kirkkonummen pääkirjaston suunnittelijat ovat luonnostelleet uusia kuvia, joista tulevan kirjastorakennuksen voi aikaisempaa paremmin hahmottaa. Ulkoasu on herättänyt kovaa keskustelua.

Kuvista saa nyt ensimmäistä kertaa jonkinlaista käsitystä myös julkisivumateriaalista. Ulkoseinät on tarkoitus vuorata kuparilla.

Yllä olevassa kuvasarjassa kannattaa katsoa myös karttaa. Siitä saa käsityksen miten kirjaston laajennus toteutetaan.

Laajennusosa työntyy jonkin matkaa rakennuksen takana sijaitsevalle parkkipaikalle. Siten kirjaston takana oleva nurmikkoalue jää suurelta osin ennalleen.

Pääkirjaston remontti ja laajennus on jälleen ajankohtainen ensi maanantain (20.6.) kunnanvaltuustossa, jossa lyödään lukkoon kirjastohankkeen hinta.

Hinta-arvio on noussut suunnittelun edetessä reippaanlaisesti. Valtuusto varasi viime marraskuussa kirjastolle 8,2 miljoonan euron määrärahan, jota oli karsittu 10 prosentilla.

Kustannusarvio on noussut nyt noin 10,5 miljoonaan euroon, josta kalustamisen osuus on noin miljoona. Valtuusto käsittelee määrärahaa maanantaina.

Lue lisää kirjastohankkeen vaiheista Viisykkösen sivuilta:

> Uusi kirjasto on myös kahvila, asukaspuisto, monitoimisali, Luckan, kokoustiloja (Viisykkönen 30.5.)
> Uusi kirjasto: Piirustukset hyväksyttiin – lisärahaa tarvitaan (Viisykkönen 27.5.)
> Uusi kirjasto saa murskakritiikkiä – vieläkin pahemmin voisi olla (Pääkirjoitus 23.5.)
> Syntyykö kova keskustelu? Tältä näyttää uusi kirjasto – katso tuoreet kuvat (Viisykkönen 19.5./Huom. yli 50 komenttia!!)
> Maineikas arkkitehtitoimisto suunnittelee pääkirjaston (Viisykkönen 16.4.2015)
> Budjetti 2015: Kirjaston laajennus sittenkin budjettiin (Viisykkönen 10.10.2014)  

 

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Siinähän se on, taivas ja helvetti. Kummassa sinä käyt? Minä vierailen kulttuuritaivaassa :)
Kulturel
Ei voi muuta sanoa että kyllä on ruma rakennus!
Jamppa
Havainnekuvilla tumman massan saa huijattua kauniiksi. Kupari on hieno materiaali, mutta meidän pimeänä vuodenaikana ulkopinnat torille päin ovat edelleen synkät. Onko valot yötäoäivää päällä, muuten jää tosi möhkäleeksi pimeinä syksyn ja talven iltapäivinä ja iltoina. Sisätilat ilmavat ja kauniit!
Musta murhe
Hieno juttu, mutta kyllähän meidän rakennustarkastus tyrmää, eli turha kuvitella että menisi läpi
Paljon nähnyt
Oho! Kirkkonummihan alkaa kohta näyttää ihan siedettävältä paikalta! Kirjaston ja kirkon ympäriltä voisi räjäyttää ne neuvostoaikaisilta näyttävät bunkkerit taivaan tuuliin ja lisää tälläistä. Hienoa, kohta kehtaa näyttää asuinkuntaansa vierailleenkin.
Anonyymi
Ihana! Kerrankin jotain upeaa keskustaan kirkon lisäksi. Kyllä arkkitehtuurin tulee olla tätä päivää. Rakennus korostaa kirkon kauneutta eikä ala kilpailemaan sen kanssa. Siksi kupari on loistava valinta. Toivottavasti kuparivarkaat eivät vain iske. Täällä on niin suomalaisille tyypillistä valitusta.


Arkkitehtuurin ystävä
Minusta tuo näyttää hyvältä. Normista poikkeavaa, mutta viihtyisän oloinen.
Avoimin mielin
Ilmeisesti halvalla ei aina saakkaan hyvää lopputulosta, kyllä tuohon rakennukseen ja sen tulevaisuuteen kannattaisi satsata rahoja nyt oikein kunnolla kaikenlaisista lama-ajan puheista huolimatta...
Anonyymi
Hyvältä ja modernilta näyttää!
JamieVardy
Ulkokuvat ovat kuin suoraan Vartiotornista, vain elukat puuttuvat.
Odottava
Varastohallin näköinen edelleen.
Munkinmäessä on elokuvateatteri.
Kirjastokin sopisi ulkonäöltään paremmin Munkinmäkeen. Sinne tulevan Jyskin viereen. Olisivat kuin kaksoset.
Vai parannusta
Suomalainen arkkitehtuuri tänään: laatikkoa laatikon perään, kylmää kalseaa, tyhjää ja kolkkoa jota pikkuväriläiskin yritetään elävöittää (nämä kuvien valotkin karisee pois sitten oikeasti "kustannussyistä")

Harjakatto tai edes osittain on ilmeisesti poissuljettu vaikka kirkkokin on vieressä? Ei mitään linjaa tai ympäristöön istutusta vaan samoja rumia laatikoita kuten kauppakeskus vieressä..

Tämä Alvar Aallon-linja on ikävä päähän pinttymä joka vaivaa koko arkkitehtikuntaa. Jo Ruotsissa osataan tehdä viihtyisämpiä, käyttää lämpimämpiä värisävyjä, puuta yms. - mutta ei täällä koska se nyt vain on niin ettei täällä saa olla "pehmoja" - tyly ja äkkijyrkkä viiva kertaa viiva ajatus puree paremmin?
Huolestunut
Upealta näyttää!!! Kohottaa kunnan habitusta reippaasti. Ympäröivät vanhat tönöt sileäksi ja uusia edustavia tilalle.
modern times
Tämän ajan arkkitehtuuria. Seinäjoen kirjasto on kyllä hieno jos se nyt otetaan vertailukohteeksi. Mutta sen mustan neuvostoajan bunkkerin torin laidalta saisi kyllä räjäyttää! Ja jos torin läheisyyteen suunnitellaan uusia asuinrakennuksia niin kirjasto istuu mielestäni kokonaisuuteen.

Junantuoma
Anonyymi
No edelleen se näyttää torin suuntaan luotaan työntävältä bunkkerilta. Ja on ruman värinen. Sisätilat näyttävät hienoilta.
Kuntalainen
Tuossa on hyvin paljon samaa kuin Seinäjoen kirjastossa.
mies Veikkolasta
Kirjaston yhteyteen voisi kenties yrittää saada esim. elokuvateatterin tai vastaavaa. Herätettäisiin torin seutu henkiin.
Herätys
Ai siinä kirjaston seinäpinnassa on tuollaista suomukuviointia. Se tekeekin siitä hienomman.
Muu

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä