(3) kommenttia

Katso hieno video! – Inkoon voimalaitoksen viimeinen piippu räjäytettiin siististi kasaan

Video: Fortum (24.3.2020)

Fortumin Inkoon entisen voimalaitoksen purkutyöt alkavat olla päätöksessään. Viimeinen näkyvä työ oli räjäyttää valtaisa piippu maan tasalle.

Pohjoismaiden suurinta hiilivoimalaitosta on purettu pari vuotta. Fortum on pyrkinyt kierrättämään kaiken purkumateriaalin ja kertoo onnistuneensa siinä 90-prosenttisesti.

Voimalaitos suljettiin jo kuusi vuotta sitten, mutta jätettiin vielä varalle. Voimalaitos koostui neljästä yksiköstä, ja yhdessä ne pystyivät tuottamaan sähköä saman verran kuin Loviisan ydinvoimala. (Lue: Viisykkönen 13.8.2013)

− Teimme vuonna 2016 päätöksen purkaa Pohjoismaiden suurin hiilivoimalaitos Inkoossa. Kyseessä oli ensimmäinen strategiamme mukainen suuren luokaan päätös luopua asteittain kokonaan hiilen käytöstä energiantuotannossa, sanoo Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark.

Voimalaitos otettiin käyttöön vuosina 1974-1978. Nyt horisontista hävinneet voimalaitoksen kaksi piippua näkyivät kauaksi ja olivat muun muassa merikorteissa kiintopisteinä vesilläliikkujille.

Fortum etsii voimalaitosalueelle parhaillaan uutta käyttöä.

> ST1 suunnittelee isoa investointia Inkooseen – terminaalin kautta uusia polttoaineita Helsinki-Vantaan -lentokentälle (Viisykkönen 24.3.)


(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Muistini mukaan laitokseen asennettiin 90 miljoonalla markalla uudet tehokkaat filtterit vain jokunen vuosi ennen lopettamispäätöstä. Että sellaista päätöksentekoa...
Ingå Potatis
Niin kaatui suomen korkein betonirakennus.
Maksumies
Tämäkin on taas niitä asioita joita ei tavallinen veronmaksaja voi ymmärtää. Elämme pitkälti tuonti sähkön varassa. Jos tulee jokin suurempi kriisi ja sitä ei olekaan saatavilla, niin pulassa ollaan. Oma sähköntuotto ei riitä kovilla talvipakkasilla vaikka uusi ydinvoimalakin saataisiin joskus käyttöön. Ymmärrän tietysti ettei voi olettaa pörssiyhtiön pitävän yllä ja maksavan kuluja varmuus-voimalan ylläpidosta. Olisin kuitenkin nähnyt tällaisen olevan valtiovallan asialistalla tärkeäkin asia. Näin ei valitettavasti ollut ja nythän se on jo mennyttä. Mökkiläisille ja asukkaille piippujen häviäminen horisontista on varmastikin hieno asia.
Kall Järvinen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä