(4) kommenttia

Kartanon kokous- ja juhlatilat tuplaantuvat – vanhasta kivinavetasta uusi tapahtumapaikka Kirkkonummelle

Haivainnekuva uudesta juhla- ja tapahtumapaikasta. (Erat arkkitehdit )

Säätiön omistamaa Wohls Gårdia kehitetään tänä vuonna tiloiltaan huomattavasti nykyistä suuremmaksi juhla- ja kokouspaikaksi. Esimerkiksi konsertteihin voidaan saada istumapaikat lähes 200:lle.

Uusin projekti kartanon kehittämisessä on noin 100 vuotta vanhan kivinavetan kunnostaminen ja rakentaminen kokoontumistilaksi. Hanke maksaa useita satojatuhansia euroja.

Navettaan valmistuu ensi syksyyn mennessä Kirkkonummen mittapuun mukaan varsin suuret tilat.

Pöytiin mahtuu istumaan tarvittaessa yli 150 henkilö ja esimerkiksi konserteissa tuoleja voidaan järjestellä lähes 200 kuulijalle. Samaan yhteyteen tulee myös keittiötilat.

Kyrklätts Sparbankstiftelse osti Wohlsin kartanon yli 10 vuotta sitten Kirkkonummen kunnalta.

Säätiö kunnosti aluksi 200 vuotta vanhan päärakennuksen, joka oli ollut pitkään tyhjillään ja huonossa kunnossa.

Myöhemmin säätiö hankki myös nyt kunnostettavan vanhan navetan, joka oli kunnan vertas- ja varastotilana.

> Säätiö haluaa loputkin Volsin kartanon rakennuksista (Viisykkönen 24.3.2016)

Kartanoa on vuokrattu erilaisiin tilaisuuksiin viitisen vuotta, ja säätiö on järjestänyt itse kulttuuritapahtumia.

Säätiön asiamies Håkan Näsman kertoo, että kartanon tapahtumatoimintojen kehittämisessä on suuri tarve saada isompi tila, jonka vanha navetta nyt tuo.

Kartanon päärakennukseen mahtuu noin 70 pöytäpaikkaa. Uusien navettatilojen myötä tilat kartanoalueella yli kaksinkertaistuvat.

Kartanoa on tarkoitus ryhtyä markkinoimaan entistä tehokkaammin, ja säätiö hakee parhaillaan töihin kokoaikaista myyntipäällikköä.

Kartanoa ja sen miljöötä pyritään jatkossa markkinoimaan Helsingin seudulla eri kohderyhmille kuten yrityksille kokouspaikaksi.

Kartano vuokraa itse tiloja ja tapahtumien järjestäjät voivat hankkia tarjoilut catering-yrityksiltä.

> Säätiö kunnostanut Volsin kartanoa 1,8 miljoonalla eurolla (Viisykkönen 8.9.2015)

> Valikoima ruusuja jokaisesta Pohjoismaasta – Suomen kokoelma istutettiin Kirkkonummelle (Viisykkönen 23.9.2019)

> Katso video: Jättikaruselli jäi kesken, mutta pieni pyörii − tältä näyttää jääkaruselli diskovaloissa drone-kopterista (Viisykkönen 5.2.2018)

 


(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Tuhannet kiitokset Juha Tarvainen sanoistasi. Kyllä lämmitti kuulla! Laitoin valtuutetuille kopion. Sekä säätiössä että Wohls Gård Ab:lla monet valtuutetut, jotka ilman korvausta satsaavat paljonkin aikaa tähän. Säätiön perspektiivi on tavallaan ikuinen ja Wohls Gård on tapa satsata kotiseutuumme (yhdistyksille jaettavien apurahojen ohella). Kirkkonummelaiset itse ovat nimittäin rakentaneet säätiön perustan ja tätä osaa kunnan kulttuurihistoriaa ja luontoa on syytä vaalia!
Håkan Näsman, Wohls Gård Ab /Kirkkonummen Säästöpankkisäätiö
Sijainti on huono pyörätie tulisi jatkaa sinne asti
Kari tohvila
Suuri kiitos Sparbanksstiftelselle panostuksista arvokkaan kartanomiljöön kunnostamisesta ja elävöittämisestä! Piharakennukset, puutarha, Humaljärven rantamaisema, likeinen luonnonpolku, vanhainkodin ja entisen koulun perinneympäristö ja nyt työn alla oleva navetan juhlatila muodostavat yhdessä kokonaisuuden, joka luo mahdollisuuden kehittää kiinnostavia ja innostavia tilaisuuksia ja toimintamalleja. Jo tälläkin hetkellä kartano toimii esimerkiksi monipuolisesti kulttuuritoimintaa ylläpitävänä ja tukevana tilana, tästä saimme viimeksi eilen helmikuisessa alkuillassa nauttia, kun musiikkiopiston nuoret solistit upeasti esiintyivät päärakennuksessa. Toivon Sparbanksstiftelsen hankkeille ja Volsin kartanolle menestystä. Työllänne ja panostuksilla on merkitystä meille Volsissa ja Kirkkonummella asuville ja toimiville.
Juha Tarvainen, Vols
En usko että on hyvä bisnis. Liian kaukana keskustasta jossa on juna ja bussiliikenne.
Ei toimi.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx