(0) kommenttia

Karateseura lähti pelastamaan Kirkkonummi-päiviä

Kirkkonummen Karateseura Sokuton Oiva Tyni ja Seppo Ahola lupautuivat organisoimaan muillekin yhdistyksille toripaikkoja Kirkkonummi-päivien aikaan.

Kirkkonummi-päivien perinteinen ydintapahtuma, järjestötori saadaan todennäköisesti vuoden tauon jälkeen herätettyä jälleen henkiin.

Elokuussa pidettävien Kirkkonummi-päivien suurin tapahtuma oli vuosia torilla ja sen ympäristössä pidetty järjestötori, jossa kymmenet yhdistykset ja vapaaehtoistahot esittelivät toimintaansa. Viime vuonna järjestötoria ei enää ollut osin torin remontin takia, mutta pääosin kunnan säästötoimien takia. Kunta ei enää organisoinut toritapahtumaa, ja Kirkkonummi-päivien vakio-osuus jäi tuuliajolle.

Tänä vuonna Kirkkonummen kunta tarjoaa yhdeksää aluetta vuokralle Kirkkonummi-päivien aikaan. Kuka tahansa voi vuokrata esimeriksi ylä-tai alatorin lauantaipäiväksi 200 eurolla. Vuokraaja joutuu vastaamaan kaikista luvista, siivouksesta ja järjestyksenpidosta. Toiveena on ollut, että joku yhdistys ottaa vastuulleen tietyn alueen ja vuokraa sitä muille eteenpäin.

Tapahtuma pitää olalla torilla

Ensimmäisenä haasteen otti tiistai-illan Kirkkonummi-päivien suunnittelupalaverissa vastaan Kirkkonummen Karateseura Sokuto. Seura vuokraa Kirkkonummi-päivien lauantaipäiväksi alatorin ja edelleenvuokraa muille yhdistyksille toripaikkoja sekä huolehtii järjestelyistä.

Seuran puheenjohtaja Oiva Tyni kertoo, että päätös syntyi tiistaina parissakymmenessä minuutissa. – Sokuto on järjestänyt lukuisina vuosina järjestötorilla karatenäytöksiä. Viime vuonna vastaava järjestettiin ruotsinkielisessä koulukeskuksessa, mutta se ei toiminut alkuunkaan. Sinne ei oikein kukaan osannut tulla. Tapahtuma pitää koota torille, ja haluamme olla siinä auttamassa, Tyni sanoo.

- Kirkkonummi-päivät ovat seuralle hyvä harjoitus. Syyskuussa Sokuto järjestää Pommisuojassa suuret kansalliset karatekilpailut, johon odotetaan 200 osanottajaa, hallituksen jäsen Seppo Ahola tuumii. Kilpajärjestelyihin on vajastettu jo 40 henkilöä.

Kunnalla on vuokrattavana Kirkkonummi-päiville kaikkiaan yhdeksän aluetta. Niistä kirjaston ja kirkon  ympärillä on neljä. Alueista vain alatori sekä kunnantalon ja Aseman Ostarin välinen aukio on nyt varattu. Kunnantalon viereen tulee puolueiden yhteinen tapahtuma, jollainen oli jo viime vuonna. Alueita voi varata 13.6. saakka.

Teema lyöty lukkoon

Elokuun viimeisenä viikonvaihteena järjestettävät Kirkkonummi-päivät pidetään tänä vuonna teemalla ”Yhdessä enemmän kuin yksin – Tillsammans är vi starkare”. Teemasta päätettiin tiistain suunnittelutapaamisessa.

Kirkkonummi-päivien ohjelma alkaa pikkuhiljaa hahmottua. Varmoja tapahtumia ja tapahtumapaikkoja ovat ainakin pääkirjasto, poliittinen tapahtuma kunnantalon vieressä ja Luckan.

Moottoripyöräkerho MC Porkkala lähtee porukalla ajelulle keskustan koulun pihalta. Tapahtumaan odotetaan 200 moottoripyörää.

Masalaan LähiTapiola Sport Centeriin kootaan liikunta-ja urheiluseuroja yhteiseen tapaamiseen näillä näkymin sunnuntaiksi. Myös Hvitträsk osallistuu Kirkkonummi-päiville sunnuntain tapahtumalla.

Torille saatetaan saada myös esiintymislava, jollaista viime vuonna ei ollut. Keskustan kehittämisyhdistys KIDE ry on viestittänyt, että se voisi sponsoroida lavan järjestämisessä. Ennen lavan hommasi torille kunta.

Arkisto (11.3.) Kirkkonummi-päivät: Alueet nyt vuokrattavissa

Sokuton nettisivut 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä