(25) kommenttia

Kantvikiin on lupailtu uutta lähiliikuntapaikkaa – sen rakentaminen voi kuitenkin siirtyä vuosien päähän

Lähiliikuntapaikka on suunniteltu koulun alapuolelle keskeiselle paikalle. (kartta: Kirkkonummen kunta)

Masalan ja Veikkolan lähiliikuntapaikkojen jatkoksi suunniteltu ja jo lupailtukin liikuntapaikka Kantvikiin uhkaa toteutua vasta useiden vuosien kuluttua.

Kantvikin uutta lähiliikuntapaikkaa on suunniteltu jo pitkälle koulun lähimaastoon Sokeritehtaantien varrelle eli taajaman keskeisimmälle paikalle.

Rakentamisen valmistelukin on aloitettu. Kuluvana kesänä paikalle on ajettu maamassoja, joiden tarkoitus on painaa pehmeää maaperää alaspäin ja tukevoittaa tulevien kenttien pohjia. Painumista seurataan vuoden verran.

Kun kunnassa on tehty 10 vuoden investointiohjelmaa, Kantvikin lähiliikuntapaikka on siirretty 6-8 vuoden päähän.

Seuraavaan viiteen vuoteen ei alustavassa ohjelmassa ole Kantvikin lähiliikuntapaikalle varattu määrärahoja.

Sitä ennen on tarkoitus parantaa keskustan urheilupuiston alueen liikuntapaikkoja Jokirinteen oppimiskeskuksen tuntumassa, jonne tulee muun muassa uusi skeittialue.

Kirkkonummen sivistys -ja vapaa-ajanlautakunta ei keskiviikkoiltana niellyt sellaisenaan investointiohjelmaa.

Lautakunta haluaa saada Kantvikin lähiliikuntapaikan lähiajan ohjelmaan ja esittää tarkoitusta varten ensi vuodelle 300 000 euron määrärahaa.

– Kantvik on kehittyvä ja kasvava taajama ja uusi Prikinrannan alue lähtee rakentumaan lähivuosina. Kantvikiin pitää saada palveluita, jotta sinne voidaan houkutella uusi asukkaita, lautakunnan puheenjohtaja Antti Kilappa (prok.) painottaa.

Kantvikin lähiliikuntapaikan kustannusarvio on noin 1,8 miljoonaa euroa.

Kilapan mielestä hanke pitää suunnitella kuitenkin siten, että se mahtuu 1-1,2 miljoonan euron kustannusarvioon.

Ensi vuodeksi suurimmat määrärahat liikunta -ja virkistysalueiden osalta on tässä vaiheessa varattu keskustan lähiliikunta-alueen (240 000 euroa) lisäksi Veikkolan kuntoportaisiin (190 000 euroa).

Keskustan yleisurheilukentän peruskorjaukseen on vuonna 2022 varauduttu 0,8 miljoonan euron määrärahalla.

> Katso video, millaiseksi konsulttiyhtiö on hahmotellut Kantvikin lähiliikuntapaikan

(25) kommenttia
Kommentit (25)

Kommentit (25)

Sinä aikana, kun Gesterbyn vanha kaukalo on ollut Kantvikissa, vain yksi uusi graffiti on tullut ts. ei Kantvikin nuoriso (13-19v) ole ollenkaan paha sotkemaan. Narkkarit, monen ikäiset jättävät viestinsä joka puolelle Kirkkonummea.

Kyllä olisi siis asiallinen kysyntä lasten, nuorten ja aikuisten liikuntapaikalle. Koulun pihalla korit on hiekalla. Kysykää Lauri Markkaselta, onko alusta sopiva koripallolle.
Anonyymi
Tätä on odotettu niin aikuisten ja lasten keskuudessa! Siis täytyykö täältä muuttaa pois kun ei luvattuja asioita olekaan tiedossa.
Mielummin ohjaisin lapset liikkumaan kun esim nyt hengailevat päiväkodin pihalla ja sotkevat. Ja niin kuin aiempi kirjoittaja kirjoitti, sotkevat myös kaukalon ja mitä vielä. Tärkeä investoida nuoriin ja ylläpitää liikkuvuutta! Olisi mieytikääpä nyt oikeesti vielä!!!
Pettynyt
Gesterbystä tuotu pelikaukalo riittää ihan hyvin koirien paskatuspaikaksi, ralliautoiluun ja kelpaa myös keskenkasvuisten töhryjen tekemiseen.
Kumpa vaan olisi kunnon pyöräilytie, ettei pyöräilevien trikoopöksyjen tarvitsisi pyöräillä keskellä autokaistoja ja kunnon parkkipaikka rekoille, etteivät jättäisi peräkärryjään myöskään Sokeritehtaantielle.
Liikuntaa voi harrastaa Brossa jonne ei ole pitkä matka ja onhan meillä oma uimahalli, jonne voi mennä??? Vai mikä ongelmana on?
Järki käteen!!
Ei voi olla totta.
Ei kaikille riitä kävely ja juoksu, todellakaan. Kasvavat jalat eivät myöskään kestä kovaa asfalttia kilometritolkulla ja metsät ovat aika pimeät puolet vuodesta ja sudetkin liikkuu kulmilla. Päivät lapset on koulussa, viikonloppuisin toki näkee päivänvaloa, mutta liikkua pitäisi joka päivä. Pelkän otsalampun valossa voi montaa lasta pelottaa.
Tiesitkö muuten, että ei meillä MERELLISESSÅ Kantvikissa mitään valaistuja kävelyreittejä merenrannalla ole? Eikä edes niitä kävelyreittejä merenrannalla.
Nämä lapset, jotka omalta kylältä/kuntakeskuksesta eivät saa tarvitsemaansa, eivät he myöskään Kirkkonummelle jää asumaan.
Hmm
Veikkola on ihan kultapossukerho. Siellä on kaikki liikuntamahdollisuudet ja montako asukasta? Paljonko Kantvikissa ja ja Upinniemessä ja Porkkalan alueella. Kantvikissa on monta kerrostaloa jossa kunnan vuokrakämppiä, mut palveluita ei ole. Kantvik on jäänyt täysin vaille kunnan huomiota jo vuosikausia. Lähiliikuntapaikkaa on odotettu jo vuosia Kantvikiin!
Kantvik first
Haloo!

Siis mitä ? Lähtevät Espooseen liikkumaan ? Naurettava kun maalla asuu. Onhan täällä polkuja ja teitä missä voi kävellä/juosta jos haluaa urheilla.
Ei voi olla totta.
Hmm

Niin uskoisin että teitä tuolla MEREELLISESSÄ Kantviikissä on vain muutama joka käyttää urheilukenttä joten kyllä te 3-4 mahdutte Brohun.
Jos te haluatte ilmaista kunnonkohotusta niin rupekaa kantamaan se sepelikasa pois Kantviikistä vaikka ihan tuonne Jorvakseen sorttiasemalle.
Muutama kilo kerrallaan ja kunto nousee eikä tule saasteita Kantviikkiin.
Hiljaa hyvää tulee miksi kiire?
Mites, voisiko Veikkola olla hetken tyytyväinen kaikkine tuoreine liikuntapaikkoineen ja käytetään kuntoportaiden rahat Kantvikiin ja keskustaan. Eikö sinne ole syydetty rahaa pilvin pimein jo vuosien ajan?
Onhan se naurettavaa, että lapset Katvikista ja keskustasta lähtee Espooseen liikkumaan, kun ei omilla kylillä ole paikkoja.
Haloo!
Kirkkonummen osaaminen näissä liikuntapuistoissa on todella riipaisevan surkealla tasolla.Rakentamisessa ei oteta huomioon ollenkaan keski-ikäisiä ja seniori iässä olevia saatika sitten vielä ikääntyneempiä.Puistoista on tehty lähinnä nuorison hengailupaikkoja ja lasten leikkipuistoja.Liikuntapuistojen laitevalikoimissa tulee ottaa huomioon eri ikäluokkien tarpeet,pitää voimailulaitteita ja motoriikkaa ja liikuntakykyä ylläpitäviä laitteita.Taaskin riittäisi matka lähikuntiin tutustumaan heidän ratkaisuihinsa,ei tarvisi tehdä päivärahamatkoja ulkomaille.Kaikki maksaa,mutta kai sitä vero-euroilleen voi vaatia jotain vastikettakin.
ikäihmisten puolesta
Niin tai Porkkala:
Kantvikiin on kaavoitettu asutusta jo vuosia ja lisää tulee kokoajan.
Lähiliikuntapaikkaa on lupailtu jo vuosia (kuten päiväkoteja ja kouluja - päiväkoti tuli melkoisella viiveellä ja koulu lahoaa käsiin), joten onhan tuo voinut ihmisten valintoihin vaikuttaa.
Paljonkohan Kantvikissa on asukkaita, mahdutaanko kaikki Brohon?
Hmm
"Uusi Prikinrannan alue lähtee rakentumaan lähivuosina" Voisiko joku määritellä kuinka kauan on lähivuosina Kirkkonummen termistöllä?
Shelves
Kantvikin koulun pihalla on samat välineet, samat sorat ja surkeat koripallokorit hiekakenturalla, jolla itsekin ulkoilin yli 20 vuotta sitten kaikki välitunnit... Kehitys kehittyy, Kantvik ei. :(

Kantvikiin tuotiin Gesterbyn vanha kaukalo viime talveksi sillä verukkeella, ettei uutta kannata hankkia, kun lähiliikuntapaikka tulossa. Mitä huijausta!

Leikkipuistossa on niin surkea ja vaarallinen kaikkine keinuun ulottuvine oksineen ja kuvottavine mökkeineen. Aina on jostain poistettu kana löytynyt uuden päättömän kiikun tilalle. Hävetkää päättäjät!
Anonyymi
Jos lähiliikuntapaikka on hyvin hyvin tärkeä on paras vaihtoehto muuttaa sellaiseen paikkaan missä sitä on. Esim Bro on sellainen paikka jossa löytyy kaikki.
Niin tai Porkkala.
Millä mittareilla Kantvik on erityisen kallis?

Mitä maksoi juuri Framille rakennettu VARASTO? Entä onko kerrankin niin, että budjetti vastaisi todellisia rakennuskustannuksia, eikä olekaan reilusti alimitoitettu, jotta rahoitus saadaan ja sitten toteutuu moninkertaisin kustannuksin?

Entä onko koulun pihan osuus tässä samassa hinta-arviossa? Kantvikin koulun piha on ala-arvoinen. Onneksi oppilaskunta sai sinne järjestymään yhden kunnollisen kiipeilytelineen. Olisipa edes koulunpiha kuten Kartanonrannassa (joka sekin kyllä päästetään ränsistymään).

Ehdotan, että mieluummin pienennetään suunnitelmaa hiukan, kuin jätetään rakentamatta. Tehdään vaikka Framin kaltainen, se palvelee todella hyvin ja aina kun sinne menee, siellä riittää väkeä. Niin sitä riittää Kantvikissakin.
Aloittakaa pian
Tuskinpa mikään uusi liikuntapaikka tuo juurikaan lisää asukkaita, eli edustaja Kilappa on tässä asiassa eksynyt kartallaan jokseenkin harhaan ja yrittää saada ilmeisesti näin kannatusta omalle uudelle joukkiolleen. Tärkempää normaalille väelle lienee rauhallinen asuinympäristö, koulu, päiväkoti, monipuolinen lähikauppa ja vehreä luonto jotka Kanvikissa jo taitaa kaikki ollakkin.
Anonyymi
Ihmisten pettämistä kun luvataan ja luvataan. Mikään ei toteudu. Uusia taloja ja tontteja rakennetaan ja myydään. Luvataan palveluja mutta !!!!!!!!
Petetty
Kantvikin asukas vuodesta -91

Meillä täällä Överbyyssä piti olla kaava valmis vuonna 2012. Nyt eletään vuotta 2019 ja kaavasta ei ole tietoakaan.
Me kuten moni muu ostettiin iso tontti 2,0 ha jotta sitten kun kaava tulee sadaan osa rahoista takaisin mitä maahan laitettiin.
Nykytilanteessa emme saa edes sille 2,0 ha tontille rakentaa edes autotallia kun on koko kylä rakennuskiellossa.
Joku pallokenttä on pikku juttu verrattuna tähän ainakin omasta mielestäni, ja me oltaisimme maksaneet omat talot ja autotallit ihan itse ilman kunnan rahaa.
Nyt meillä on tyhjä metsätontti jolla ei ole muuta arvoa kun verotusarvo kerran vuodessa.
Aivan älytön kunta.
Kyllä luvattu Kantvikin kehittämien on unohtunut. Vuosi sitten luin otsikon "Kantvikin kehittämien kunnan "YKKÖSHANKE!" Asuntoja rakennetaan. Täällä tehtaat tuovat kunnalle verorahoja: Sokeri Danisco, Avena Nordic Grain (Mildola), Gyproc, Nordic Aluminium ym. Mitään ei tapahdu. Miten yhden alueen kehittämien voidaan kokonaan unohtaa?
Kantvikin asukas vuodesta -91
Tämä ei ole kyllä yhtään turha hanke, liikuntaan ja asumisviihtyvyyteen kannattaa aina investoida. Tälle puistolle löytyy runsaasti käyttäjiä. Nyt saa lainarahaa halvalla, antaa mennä vaan! Lisäähän tämä myös alueen huokuttelevuutta uusia asukkaita ajatellen, on vaikea nähdä miten tämä olisi vain pelkkä menoerä.
Seppo
Ensin koulut, päiväkodit, terveyskeskus ja muut hometalot kuntoon ennenkuin rahaa pistetään miljoonia mihinkään vaikka kuinka olisi kiva juttu! Asiat arvo-ja tärkeysjärjestykseen!! Vai mitä Kilappa?!?
Niin epäinhimillinen kunta että
Kantvikin liikuntapaikka ei tule houkuttelemaan kantvikiin asujia lisää , kun voi asua vaikka keskuntankin tuntumassa. Eikä muutenkaan mitään järkeä kehittää noinkauaksi junaraiteista asumista, siellä ollaan autojen varassa.
nimetön
Kantvikiin panostetaan säälittävän vähän. Olisi aika korottaa sen profiilia asuinalueena.
Onko mitään järkeä, että Kantvikista ajetaan Masalaan Framille, jotta koko perhe voi liikkua? Kantvikin lähiliikuntapaikka tulee palvelemaan koko eteläistä Kirkkonummea!
Nyt heti!
Toivottavasti ei siirry yhtään pidemmälle - tätä on kaivattu vuosia Kantvikiin.
En tiedä voiko liikkumiseen panostaa liikaa. Sen hyödyt ovat sekä yksilö- että yhteiskunnallisessa mielessä merkittävät.
Kantvikissa ei ole mitään fiksua lapsille tällä hetkellä. Vain kämäisiä, rikkinäisiä, puolikuntoisia epäsiistejä paikkoja. Eikä mitään fiksua ole aikuisillekaan.
Toivottavasti hanke pysyy aikataulussaan! Siinä olisi todellinen panostus lapsiin, nuoriin ja kaikenikäisiin kuntoilijoihin!
puolesta
Törkeää!

Olisi edes kiva koulun piha, kuten Kartanonrannassa, missä on yhdessä katoksessa liikuntavälineitä myös aikuisille. Jalkapallokenttä kyllä kaipaa uudistusta. Gesterbyn vanha, Kantvikiin tuotu jääkiekkokaukalo ei kestä viittä vuotta, joten sekin on uusittava.

Aina Masala tai Veikkola, ei koskaan Kantvik!
Anonyymi
No kyllä liikuntapaikka on paljon tärkeämpi kun uusi koulu tai päiväkoti eikö.
Tai terveysasema.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä