(25) kommenttia

Kantvikiin on lupailtu uutta lähiliikuntapaikkaa – sen rakentaminen voi kuitenkin siirtyä vuosien päähän

Lähiliikuntapaikka on suunniteltu koulun alapuolelle keskeiselle paikalle. (kartta: Kirkkonummen kunta)

Masalan ja Veikkolan lähiliikuntapaikkojen jatkoksi suunniteltu ja jo lupailtukin liikuntapaikka Kantvikiin uhkaa toteutua vasta useiden vuosien kuluttua.

Kantvikin uutta lähiliikuntapaikkaa on suunniteltu jo pitkälle koulun lähimaastoon Sokeritehtaantien varrelle eli taajaman keskeisimmälle paikalle.

Rakentamisen valmistelukin on aloitettu. Kuluvana kesänä paikalle on ajettu maamassoja, joiden tarkoitus on painaa pehmeää maaperää alaspäin ja tukevoittaa tulevien kenttien pohjia. Painumista seurataan vuoden verran.

Kun kunnassa on tehty 10 vuoden investointiohjelmaa, Kantvikin lähiliikuntapaikka on siirretty 6-8 vuoden päähän.

Seuraavaan viiteen vuoteen ei alustavassa ohjelmassa ole Kantvikin lähiliikuntapaikalle varattu määrärahoja.

Sitä ennen on tarkoitus parantaa keskustan urheilupuiston alueen liikuntapaikkoja Jokirinteen oppimiskeskuksen tuntumassa, jonne tulee muun muassa uusi skeittialue.

Kirkkonummen sivistys -ja vapaa-ajanlautakunta ei keskiviikkoiltana niellyt sellaisenaan investointiohjelmaa.

Lautakunta haluaa saada Kantvikin lähiliikuntapaikan lähiajan ohjelmaan ja esittää tarkoitusta varten ensi vuodelle 300 000 euron määrärahaa.

– Kantvik on kehittyvä ja kasvava taajama ja uusi Prikinrannan alue lähtee rakentumaan lähivuosina. Kantvikiin pitää saada palveluita, jotta sinne voidaan houkutella uusi asukkaita, lautakunnan puheenjohtaja Antti Kilappa (prok.) painottaa.

Kantvikin lähiliikuntapaikan kustannusarvio on noin 1,8 miljoonaa euroa.

Kilapan mielestä hanke pitää suunnitella kuitenkin siten, että se mahtuu 1-1,2 miljoonan euron kustannusarvioon.

Ensi vuodeksi suurimmat määrärahat liikunta -ja virkistysalueiden osalta on tässä vaiheessa varattu keskustan lähiliikunta-alueen (240 000 euroa) lisäksi Veikkolan kuntoportaisiin (190 000 euroa).

Keskustan yleisurheilukentän peruskorjaukseen on vuonna 2022 varauduttu 0,8 miljoonan euron määrärahalla.

> Katso video, millaiseksi konsulttiyhtiö on hahmotellut Kantvikin lähiliikuntapaikan

(25) kommenttia

Kommentit (25)

Sivut

Sinä aikana, kun Gesterbyn vanha kaukalo on ollut Kantvikissa, vain yksi uusi graffiti on tullut ts. ei Kantvikin nuoriso (13-19v) ole ollenkaan paha sotkemaan. Narkkarit, monen ikäiset jättävät viestinsä joka puolelle Kirkkonummea.

Kyllä olisi siis asiallinen kysyntä lasten, nuorten ja aikuisten liikuntapaikalle. Koulun pihalla korit on hiekalla. Kysykää Lauri Markkaselta, onko alusta sopiva koripallolle.
Anonyymi
Tätä on odotettu niin aikuisten ja lasten keskuudessa! Siis täytyykö täältä muuttaa pois kun ei luvattuja asioita olekaan tiedossa.
Mielummin ohjaisin lapset liikkumaan kun esim nyt hengailevat päiväkodin pihalla ja sotkevat. Ja niin kuin aiempi kirjoittaja kirjoitti, sotkevat myös kaukalon ja mitä vielä. Tärkeä investoida nuoriin ja ylläpitää liikkuvuutta! Olisi mieytikääpä nyt oikeesti vielä!!!
Pettynyt
Gesterbystä tuotu pelikaukalo riittää ihan hyvin koirien paskatuspaikaksi, ralliautoiluun ja kelpaa myös keskenkasvuisten töhryjen tekemiseen.
Kumpa vaan olisi kunnon pyöräilytie, ettei pyöräilevien trikoopöksyjen tarvitsisi pyöräillä keskellä autokaistoja ja kunnon parkkipaikka rekoille, etteivät jättäisi peräkärryjään myöskään Sokeritehtaantielle.
Liikuntaa voi harrastaa Brossa jonne ei ole pitkä matka ja onhan meillä oma uimahalli, jonne voi mennä??? Vai mikä ongelmana on?
Järki käteen!!
Ei voi olla totta.
Ei kaikille riitä kävely ja juoksu, todellakaan. Kasvavat jalat eivät myöskään kestä kovaa asfalttia kilometritolkulla ja metsät ovat aika pimeät puolet vuodesta ja sudetkin liikkuu kulmilla. Päivät lapset on koulussa, viikonloppuisin toki näkee päivänvaloa, mutta liikkua pitäisi joka päivä. Pelkän otsalampun valossa voi montaa lasta pelottaa.
Tiesitkö muuten, että ei meillä MERELLISESSÅ Kantvikissa mitään valaistuja kävelyreittejä merenrannalla ole? Eikä edes niitä kävelyreittejä merenrannalla.
Nämä lapset, jotka omalta kylältä/kuntakeskuksesta eivät saa tarvitsemaansa, eivät he myöskään Kirkkonummelle jää asumaan.
Hmm
Veikkola on ihan kultapossukerho. Siellä on kaikki liikuntamahdollisuudet ja montako asukasta? Paljonko Kantvikissa ja ja Upinniemessä ja Porkkalan alueella. Kantvikissa on monta kerrostaloa jossa kunnan vuokrakämppiä, mut palveluita ei ole. Kantvik on jäänyt täysin vaille kunnan huomiota jo vuosikausia. Lähiliikuntapaikkaa on odotettu jo vuosia Kantvikiin!
Kantvik first

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx