(22) kommenttia

Kantvikiin on lupailtu uutta lähiliikuntapaikkaa – sen rakentaminen voi kuitenkin siirtyä vuosien päähän

Lähiliikuntapaikka on suunniteltu koulun alapuolelle keskeiselle paikalle. (kartta: Kirkkonummen kunta)

Masalan ja Veikkolan lähiliikuntapaikkojen jatkoksi suunniteltu ja jo lupailtukin liikuntapaikka Kantvikiin uhkaa toteutua vasta useiden vuosien kuluttua.

Kantvikin uutta lähiliikuntapaikkaa on suunniteltu jo pitkälle koulun lähimaastoon Sokeritehtaantien varrelle eli taajaman keskeisimmälle paikalle.

Rakentamisen valmistelukin on aloitettu. Kuluvana kesänä paikalle on ajettu maamassoja, joiden tarkoitus on painaa pehmeää maaperää alaspäin ja tukevoittaa tulevien kenttien pohjia. Painumista seurataan vuoden verran.

Kun kunnassa on tehty 10 vuoden investointiohjelmaa, Kantvikin lähiliikuntapaikka on siirretty 6-8 vuoden päähän.

Seuraavaan viiteen vuoteen ei alustavassa ohjelmassa ole Kantvikin lähiliikuntapaikalle varattu määrärahoja.

Sitä ennen on tarkoitus parantaa keskustan urheilupuiston alueen liikuntapaikkoja Jokirinteen oppimiskeskuksen tuntumassa, jonne tulee muun muassa uusi skeittialue.

Kirkkonummen sivistys -ja vapaa-ajanlautakunta ei keskiviikkoiltana niellyt sellaisenaan investointiohjelmaa.

Lautakunta haluaa saada Kantvikin lähiliikuntapaikan lähiajan ohjelmaan ja esittää tarkoitusta varten ensi vuodelle 300 000 euron määrärahaa.

– Kantvik on kehittyvä ja kasvava taajama ja uusi Prikinrannan alue lähtee rakentumaan lähivuosina. Kantvikiin pitää saada palveluita, jotta sinne voidaan houkutella uusi asukkaita, lautakunnan puheenjohtaja Antti Kilappa (prok.) painottaa.

Kantvikin lähiliikuntapaikan kustannusarvio on noin 1,8 miljoonaa euroa.

Kilapan mielestä hanke pitää suunnitella kuitenkin siten, että se mahtuu 1-1,2 miljoonan euron kustannusarvioon.

Ensi vuodeksi suurimmat määrärahat liikunta -ja virkistysalueiden osalta on tässä vaiheessa varattu keskustan lähiliikunta-alueen (240 000 euroa) lisäksi Veikkolan kuntoportaisiin (190 000 euroa).

Keskustan yleisurheilukentän peruskorjaukseen on vuonna 2022 varauduttu 0,8 miljoonan euron määrärahalla.

> Katso video, millaiseksi konsulttiyhtiö on hahmotellut Kantvikin lähiliikuntapaikan

(22) kommenttia

Kommentit (22)

Sivut

Ei voi olla totta.
Ei kaikille riitä kävely ja juoksu, todellakaan. Kasvavat jalat eivät myöskään kestä kovaa asfalttia kilometritolkulla ja metsät ovat aika pimeät puolet vuodesta ja sudetkin liikkuu kulmilla. Päivät lapset on koulussa, viikonloppuisin toki näkee päivänvaloa, mutta liikkua pitäisi joka päivä. Pelkän otsalampun valossa voi montaa lasta pelottaa.
Tiesitkö muuten, että ei meillä MERELLISESSÅ Kantvikissa mitään valaistuja kävelyreittejä merenrannalla ole? Eikä edes niitä kävelyreittejä merenrannalla.
Nämä lapset, jotka omalta kylältä/kuntakeskuksesta eivät saa tarvitsemaansa, eivät he myöskään Kirkkonummelle jää asumaan.
Hmm
Veikkola on ihan kultapossukerho. Siellä on kaikki liikuntamahdollisuudet ja montako asukasta? Paljonko Kantvikissa ja ja Upinniemessä ja Porkkalan alueella. Kantvikissa on monta kerrostaloa jossa kunnan vuokrakämppiä, mut palveluita ei ole. Kantvik on jäänyt täysin vaille kunnan huomiota jo vuosikausia. Lähiliikuntapaikkaa on odotettu jo vuosia Kantvikiin!
Kantvik first
Haloo!

Siis mitä ? Lähtevät Espooseen liikkumaan ? Naurettava kun maalla asuu. Onhan täällä polkuja ja teitä missä voi kävellä/juosta jos haluaa urheilla.
Ei voi olla totta.
Hmm

Niin uskoisin että teitä tuolla MEREELLISESSÄ Kantviikissä on vain muutama joka käyttää urheilukenttä joten kyllä te 3-4 mahdutte Brohun.
Jos te haluatte ilmaista kunnonkohotusta niin rupekaa kantamaan se sepelikasa pois Kantviikistä vaikka ihan tuonne Jorvakseen sorttiasemalle.
Muutama kilo kerrallaan ja kunto nousee eikä tule saasteita Kantviikkiin.
Hiljaa hyvää tulee miksi kiire?
Mites, voisiko Veikkola olla hetken tyytyväinen kaikkine tuoreine liikuntapaikkoineen ja käytetään kuntoportaiden rahat Kantvikiin ja keskustaan. Eikö sinne ole syydetty rahaa pilvin pimein jo vuosien ajan?
Onhan se naurettavaa, että lapset Katvikista ja keskustasta lähtee Espooseen liikkumaan, kun ei omilla kylillä ole paikkoja.
Haloo!

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx