(6) kommenttia

Kansanliikettä herätellään Keskusmetsän puolesta − kunnan maakauppa nostatti kovan keskustelun

Kunta on hieronut maakauppoja Jolkbyn ja Gesterbyn välissä olevasta metsäalueesta (pieni ympyrä).

Kirkkonummen keskustan ja Masalan välisen laajan metsäalueen säilyttämisen puolesta on koottu rivejä ja vaaditaan, ettei kunta tee maakauppoja alueella.

Keskustelu ryöpsähti käyntiin kunnan neuvoteltua 27 hehtaarin metsäkaupasta 1,8 miljoonalla eurolla yksityisen maanomistajan kanssa.

Kunnahallitus päätti tiukan äänestyksen jälkeen esittää valtuustolle metsäalueen ostoa. (Lue: Viisykkönen 29.10.)

Kuuman aiheen tiimoilta järjestetään avoin asukasilta 8.11. kello 18 Heikkilän koululla. Paikalle on kustuttu muun muassa kuntapoliitikkoja.

Tilaisuuden koollekutsujat korostavat, että Keskusmetsä on osa pääkaupunkiseudun viherkehää ja palvelee asukkaiden lähimetsänä ja retkikohteena suurella alueella.

− Keskusmetsän tulevaisuus laajana ja yhtenäisenä lähimetsäalueena on vaarassa useiden suunnitteilla olevien kaavahankkeiden vuoksi, vetoomuksessa todetaan. 

Metsäalueen puolesta kampanjoivat muistuttavat, että jos  valtuusto (12.11.) päättää ostaa alueen kyseiseen hintaan, tulee alueen rakennuspaine olemaan kova.

Keskusmetsän puolustamiseksi on avattu myös Facebook-sivu.

Lue lisää:

> Merkitty patikointipolku keskustasta Masalaan on vastatuulessa – kaikki maanomistajat eivät suostu (Viisykkönen 27.3.2017)

> Ulkoilureitti Keskusta-Masala: Keskusmetsä-idea ei ole edennyt, maakaupat jääneet tekemättä, mutta reitistöä tutkitaan (Viisykkönen 24.11.2017)

(6) kommenttia

Kommentit (6)

Sivut

Taitaa tulla omakotitonteille hintaa, mutta jos alueelle rakennetaankin kerrostaloja niin hinta/laatusuhde on lähestulkoon tavoittelemisen arvoinen. Pelkkänä puisto-alueena pitäminen ei taida palvella taloudellisesti kenenkään etuja....
Susitien laidalta
Vuosia olen ulkoillut tuossa kauniissa metsässä ja kerännyt vuosittain myös sieniä, itseasiassa juuri tuolta!
keskusmetsää ei saa rakentaa!
Jospa kunta kuitenkin parempi omistaja, kuntahan sen sitten loppupeleissä määrittää saako alueelle rakentaa, eikö? Joten parempi varmaan käyttää miljoonat nyt parempiin kohteisiin? Ei yksityinen saa sitä myytyä asuntotuotantoon tällähetkellä...
Anonyymi
Luettuani artikkelin josta selvisi kh:ssa asiassa äänestäneiden nimet. Kiistatta on todettavissa ketkä edustivat ns. sivistystä sekä tietoa ja taitoa. Ikävä kyllä he ovat vähemmistönä kh:ssa. Toivottavasti valtuustossa valtaosa edustaa laajempaa asiaosaamista ja päätösten pidempiaikaista vaikutusarviointia Kirkkonummelle ja kirkkonummelaisille kuin kh:ssa. Tässä tapauksessa luontoarvoille on annettava niille kuuluva kunnia.
Verjojenmaksumies
Tässä hyvä tilaisuus saada kaivattuja veronmakselijoita kuntaan.kirkkonummen talous kuralla niin tällä keinolla kaikki hyötyvät. Toivottavasti tässä koirankusettajat joutuvat etsimään uudet polut koska metsä kaiketi toiminut tässä tarkoituksessa viime vuosina.
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx