(4) kommenttia

Kansallispuistoa ei tullut Porkkalaan, mutta luonnonsuojelu etenee − ehdotus 12 777 hehtaarin suojelualueesta

Väritetyt alueet ovat uutta luonnonsuojelualuetta. Sinisellä merkityt ovat valtion hallussa olevia vesialueita, muut yleisiä. (kartta: Metsähallitus)

Ympäristöministeriö on koonnut esitykset Uudeltamaalta noin 100 uudesta luonnonsuojelualueesta, joista pinta-alaltaan huomattava osa sijoittuu Kirkkonummelle.

Suurin valtioneuvoston päätöksellä suojeltava alue on Porkkalan uusi luonnonsuojelualue, joka luvattiin perustaa kolme vuotta sitten.

Tuolloin Porkkala "hävisi" kansallispuistokilvan, kun ympäristöministeriö päätti perustaa kansallispuiston Hossaan. (Viisykkönen 14.1.2016)

Kaikki suojeltavaksi esitetyt maa -ja vesialueet ovat valtion omistuksessa ja varattu luonnonsuojelutarkoituksiin muun muassa Natura-suojeluohjelman mukaisesti.

Käytännössä uudet suojelupäätökset vahvistavat alueiden statusta ja turvaavat niiden suojeluarvoa.

Porkkalan luonnonsuojelualueesta on noin 241 hehtaaria maa-alueella ja 12 536 hehtaaria yleisellä vesialueella.

Porkkalan luonnonsuojelualue koostuu kuudesta eri osa-alueesta, jotka ovat Kirkkonummen merialueen matalikot ulkosaariston vesialueella, Träskön, Söderskärin ja Järvön saaret sekä Inkoon puolella sijaitsevat Porsön ja Ryssklobben.

Lisäksi alueeseen kuuluvat Telegrafbergetin ja Stormossenin alueet mantereella sekä Inkoon merialueen luodot.

Kirkkonummella sijaitsee myös muita merkittäviä valtion suojelualueita. Luonnonsuojelualueiksi esitetään Finnträskin vanhaa metsäaluetta, joka sijaitsee lähellä kantatie 51:tä lähellä Jorvasta.

Myös Medvastön ja Stormossenin suojelualueet Kirkkonummen ja Espoon rajan tuntumassa ovat mukana ehdotuksessa sekä Saltfjärdenin lintukosteikkoalue, Heparin ranta-alue Kylmälässä ja valtion omistama pieni alue Sundetissa Masalassa.

Luonnonsuojelualueilla voi vapaasti liikkua jokamiehenoikeusien mukaisesti ja metsästyskin on mahdollista erillisluvilla.

Uusista luonnonsuojelualueista voi tehdä muistutuksia ennen lopullista päätöksentekoa. Ehdotettuja suojelua-alueita on myös Inkoossa ja Siuntiossa. Lisätietoa löytyy täältä.

Nyt esitetyt alueet ovat siis valtion omistamia. Myös kuntien omistamia kohteita on suojeltu, kuten Porkkalanniemen kärjessä.

> Piilossa ollut virkistysalue "avataan" Porkkalanniemellä − alueelle yhä vaikea päästä ja löytää (Viisykkönen 24.10.2018)

> Kirkkonummi suojeli 120 hehtaaria luontoa Suomi100 -juhlavuonna − alueista löytyvät nyt kartat ja tietoa (Viisykkönen 13.6.2018)

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Mitähän tuolla on tarkoitus suojella, muunmuassa sotaväki ammuskelee omilta alueiltaan ja laivoilta varsin järeillä aseilla juurikin tuolla merialueella alueella...perin järkevää luonnonsuojelua?
Järki hoi, äly älä jätä
Äly hei ely ei, tästä on jo kirjotettu ja paljon. On todettu että murskaamo sijaitsee pienteollisuusalueella siellä missä esim. on myös yritys joka auraa lumia. Onko nyt näin että lumet ei tarvii aurata koska sekin tehdään yöllä vai onko nyt näin että yritykset sijaitsee niille varatulle alueella ja ne voi tehdä työnsä rauhassa?
Tuskin murskaamo tai joku muu yritys saisi lupa toimia Porkkalassa missä tämä uusi luonnonsuoja alue on. Jos asuu vilkkaan tien varrella pitää ymmärtää että ääntä voi tulla. Pitäisikö myös ruohonleikkurit kieltää kun niistäkin ääntä tulee?
Meitä ihmisiä riittää joka junaan ja asemalle jää vielä moni. Kaikki ei voi asua luxustalossa ja kaikki ei voi tehdä työnsä toimistolla jotkut nyt vaan murskaa kiveä ja toiset viljelee maata.
Otetaan ihan rauhallisesti ja nautitaan elämästä.
Nyt kaikki autoilemaan uudelle luonnonsuojelualueelle. Julkisilla sinne on turha yrittää.
maailma pelastui jälleen kerran
Eipä paljon naurata
Samaan aikaan ihmisten suojelu unohdetaan. Ojangontiele Upiniementien viereen haetaan parhaillaan lupaa jätttimäiselle kivienmurskaustoiminnalle, jota aiotaan tehdä ympärivuorokauden (siis yötä myöten) ja viikon jokaisena päivänä (siis myös viikonloppuna yötä myöten) silloin kun alueen asukkaiden pitäisi saada levätä. Jatkuvat raskas rekkaliikenne toimii hankkeessa joka päivä ympäri vuorokauden häiriten asutusta melulla Upinniementien vierustoilla; Sepänkannaksessa, Kantvikissa, Syväjärvellä ja Syväjärven virkistysalueeksi tarkoitetulla uimarannalla, Kolsarissa ja Brossa aina Kantatie 51 asti ja siitä eteenpän.
Milloin Kirkkonummella suojellaan ihmiset liikennemelulta, kivimurskausääniltä, kivimurskauspölyltä, lisääntyvältä liikenteeltä . Missä Kirkkonummen kunnan asukkaiden ympäristönsuojelu ja ely keskuksen äly on ?

Hanke hakee juuri lupia. Tutustu ja katso netistä Lupapiste. Ja vaikuta.

ps. kyllä tuo metsänsuojelukin tarvitaan, mutta ei nyt mokata ihmisten suojelua melulta.
Äly hei ely ei

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx