(0) kommenttia

Kaksi uutta jätevesivuotoa aamun aikana − Veikkolan isosta ylivuodosta ei ole löytynyt jälkiä järvessä eikä pohjavedessä

Rikkoutuneen pumppuaseman ympäriltä Veikkolassa vaidettiin maa-aineksia viime perjantaina.

Kirkkonummella oli keskiviikkona kaksi jäteveden ylivuotoa. Finnsbackassa ja Kantvikissa tapahtuneet vuodot ovat huomattavasti pienempiä kuin Veikkolassa vuodenvaihteessa.

Finnsbackassa Veturitallintiellä rikkoutui vesihuoltolaitoksen mukaan paineviemäri rakennustöiden yhteydessä, ja se aiheutti jäteveden purkautumisen maastoon.

Alue saatiin puhdistettua heti, mutta arvioitu maahan imeytynyt jätevesimäärä on noin 5 kuutiometriä.

Myös Kantvikissa Kantvikintiellä todettiin viemärin tukkeutumisen vuoksi aamulla ylivuoto, josta arvioitu jätevesimäärä on yksi kuutio.

Tukkeuma on aiheutunut vesihuoltolaitoksen mukaan viemäriin kuulumattomasta maa-aineksesta.

Veikkolassa sattui iso jäteveden ylivuoto vuodenvaihteessa. Maastoon valui arviolta 160 kuutiota jätevettä. (Viisykkönen 2.1.)

Vuoto pääsi jatkumaan yön yli, koska automaattinen hälytys ei toiminut.

Ylivuodosta oli myös ilmoitettu, mutta ilmeisesti väärinkäsityksestä johtuen vesihuoltolaitoksen päivystäjä kävi tarkistamassa toisen pumppuaseman.

Veikkolan ylivuodon jälkeen on rikkoutuneen pumppuaseman lähistöltä otettu useita vesinäytteitä, joita on saatu alustavia tuloksia.

Kirkkonummen Veden vs. vesihuoltopäällikkö Krista Viitasalo kertoo, että ainakaan pohjavedestä ei ole löynyt mitään poikkeavaa.

Veikkolan vedenottamo on muutaman sadan metrin päässä rikkoutuneesta pumppuasemasta.

Myöskään Kalljärvestä otetuissa näytteissä ei Viitasalon mukaan ole löytynyt tähän mennessä mitään poikkeavaa eikä jälkiä viemärin ylivuodosta.

Lopulliset tulokset kaikista Veikkolassa otetuista vesinäytteistä tulevat näillä näkymin ylihuomenna perjantaina.

Kolmella ylivuototapauksella ei Viitasalon mielestä ole mitään yhteistä aihauttajaa.

− Tietysti pitkään jatkuneet kovat sateet ovat lisänneet hulevesien määriä ja näin ollen ylivuotoriski on viemäriverkostossa kasvanut.

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx