(23) kommenttia

Kaksi koirahyökkäystä vuorokauden sisällä Kirkkonummella − vapaana olleet susikoirat hyökkäsivät pikkukoirien kimppuun

Cairn-terrieri. Kuva eli liity tapaukseen.

Poliisi selvittää Kirkkonummella kahta isojen koirien tekemään hyökkäystä. Toisessa tapauksessa kohteena oli 11 lammasta ja toisessa kävelyllä olleen pariskunnan pienet koirat.

Oitmäessä lampolan omistaja löysi tapaninpäivän aamuna aitauksesta ja navetasta yhteensä 11 lammasta, joita oli raadeltu pahoin. Osa lampaista oli jo kuollut, osa jouduttiin lopettamaan.

Rikoskomisario Nina Kangas Kirkkonummen poliisista kertoo, ettei poliisilla ole tässä vaiheessa tietoa, miten koirat päätyivät aitaukseen.

Joka tapauksessa kysymyksessä ovat koirat, ja ne olivat Kankaan mukaan vieraalla maalla.

Koirat on palautettu Kankaan mukaan omistajalle, ja asiaa tutkitaan metsästyslainsäädännön rikkomisena. Lue lisää koirahyökkäyksestä tästä.

Toinen tapaus sattui Gesterbyssä keskiviikkona iltapäivällä. Kaksi saksanpaimenkoiraa oli vapaana ja hyökkäsi pariskunnan kahden Cairn-terrierin kimppuun.

− Susikoirat ryntäsivät metsästä kuin tyhjästä ja alkoivat retuuttaa ja repiä koiriamme. Yritimme suojella koiriamme ottamalla ne syliin sillä seurauksella, että susikoirat alkoivat repiä myös meitä, kertoo koirien omistaja Facebookissa.

− Susikoirat repivät koiriamme hännästä, tassuista ja takaosasta. Minua purtiin käteen ja naamaan. Mieheni on pitempi, ja hän selvisi pienemmillä vahingoilla, koska koirat eivät ylettäneet puremaan häntä. Minun vahinkoni puolestaan voisivat olla pahemmat, ellei minulla olisi ollut pitkä, paksu untuvatakki päällä.

Hyökänneiden koirien omistajat saapuivat paikalle ja saivat omat koiransa taltutettua ja irti pikkukoirista.

Hyökkäyksen kohteena olleet koirat piti käyttää eläinlääkärillä ja toiselle omistajista laitettiin tikit kasvoihin terveyskeskuksessa.

Rikoskomisario Kangas tietää myös kyseisen tapauksen, ja poliisi tutkii sitäkin metsästyslainsäädännön rikkomisena.

Tapauksilla ei ole Kankaan mukaan yhteyttä keskenään, kysymyksessä ovat varmuudella eri koirat.

(23) kommenttia

Kommentit (23)

Sivut

Nimimerkki Tietääkö kukaan: kyllä, saksanpaimenkoirat ovat vielä hengissä.

Onko täällä turvallista liikkua? Rehellisesti: kyllä täällä vähän varuillaan saa olla. Koiria pidetään kuulemma kytkettyinä nykyisin, mutta eihän remmissä pitäminen suinkaan poista koirien epänormaalia aggressiivisuutta jos ne sattuvat vastaan tulemaan, sen nyt tajuaa jokainen sanomattakin.

Voi täällä toki liikkua, mutta mieluummin liikkuisin isommassa seurassa kuin ypöyksin, ihan varmuuden vuoksi. Mitä enemmän silmiä, korvia ja kännyköitä, sen parempi.
Naapuruston asukas
Onko näistä kahdesta saksanpaimenkoirasta mitään tietoa. Eli, vieläkö ne on hengissä ja onko tuo tapahtumapaikan alue ja ympäristö nyt turvallinen ihmisille liikkua??
Tietääkö kukaan?
Ihmeellinen kommentti nimimerkiltä Lol. Ei sitten ollut pokkaa esittää mielipidettä itse tapahtuneeseen asiaan?
Kyllähän nyt yleisessä tiedossa aivan varmasti on, että susikoiralla tarkoitetaan nimenomaan saksanpaimenkoiraa aivan samalla tavalla kuin lassiella tarkoitetaan collieta eli pitkäkarvaista skotlanninpaimenkoiraa.

Toivottavasti noiden saksanpaimenkoirien omistajat saavat eläintenpitokiellon ja nuo koirat lopetetaan. Ei niistä ihmisystävällisiä enää saada, jos niitä nyt sellaisiksi on koskaan edes yritetty kouluttaakaan.
D'oh
Mitä vähemmän älliä sen isompi on yleensä koira!
kumpaa pitää pelätä
Koirat kuoppaan tuo on aivan totta mitä jos pääsevät puremaan ihmistä niin että aiheutuu elinikäisiä vammoja kuka ne korvaa? Eikä sitä paitsi niitä voi millään korvata sehän siinä on arvet ovat ikuiset. Käsittämätöntä miten tällaiset ihmiset saavat edes pitää koiria jotka ovat vaarallisia ympäristölleen. Koiria ei saa pitää irrallaan paitsi metsästysaikana ja nekin tulee olla hallinnassa ei metsästyskoiratkaan saa missä tahansa ja miten tahansa mennä metsästyslaissa on tarkat määräykset myös siitä. Joillekin koira on pelote sekä ekon jatke valitettavasti.
Hot dog

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx