(3) kommenttia

Kaikissa HSL:n busseissa kuulutetaan nyt pysäkit – ääni voi olla joillekin tuttu Muumit-elokuvasta

Kaikissa HSL:n busseissa kuulutetaan seuraava pysäkki suomeksi ja ruotsiksi. Asennukset on tehty nyt lähes kaikkiin autoihin.

HSL on ottanut toukokuussa käyttöön seuraavan pysäkin kertovan kuulutuksen kaikissa tilaamansa liikenteen busseissa paitsi pienkalustolla ajettavissa lähibusseissa. Ensimmäiset kuulutukset tulivat raitiovaunuihin kesällä 2018.

> Kirkkonummen busseissa alkavat kuulutukset – pysäkin nimi kerrotaan molemmilla kotimaisilla (Viisykkönen 17.3.)

Bussien ja ratikoiden kuulutukset lukee näyttelijä Alma Pöysti. Hänen isoisänsä oli Lasse Pöysti ja isäkin teatteriohjaaja Erik Pöysti on samalla alalla.

Alma Pöysti näyttelee parhaillaan tekeillä olevassa elokuvassa Muumien luojaa Tove Janssonia. Pöysi on aiemmin antanut äänensä Niiskuneidille elokuvassa Muumit Rivieralla.

HSL:n kuulutusten ääni valittiin vuonna 2015 neljästä eri vaihtoehdosta, joita HSL testasi liikkuvissa kulkuvälineissä yhdessä asiakkaiden kanssa.

Näkövammaiset ovat toivoneet kuulutuksia busseihin ja raitovaunuihin jo pitkään.

Kehitystyö aloitettiin kahdeksan vuotta sitten, kun HSL aloitti rakentaa uutta lippu- ja informaatiojärjestelmää.

Vaikka HSL:n liikenne onkin nyt lähes kauttaaltaan kuulutusten piirissä, työ niiden parissa ei pääty.

Kuulutus saattaa tulevaisuudessa kertoa myös vaihtoyhteyksistä tai esimerkiksi sen, onko seuraavana vuorossa päätepysäkki.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Täällä syrjäkylillä lähinnä säikähtää, kun joku huutaa pysäkin nimen suomeksi ja ruotsiksi. Ei täällä ole edes pysäkkejä.
Erkki
Ikävä vaan että ei ole alkuperäinen ääni.
Ei.
Sehän toisi piristystä bussimatkaan, kun Pikku Myy kuuluttaisi pysäkit, ja välillä nauraisi perään. Välillä sitten yllätyksenä kuuluttaisi, että seuraava pysäkki jätetäänkin välistä, joten saatte vähän hyötyliikuntaa...
muumifani

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx