(2) kommenttia

Kahvipaketista voi tehdä vaikkapa kassin − kierrätyskokeilu alkoi tiettävästi ensimmäisenä maailmassa

Tyhjät kahvipaketit voi laittaa Veikkolassa ja Nummelassa kiertoon. (kuva:Paulig)

Muutamassa K-ryhmän ruokakaupassa on aloitettu kahvipakettien kierrätyskokeilu. Kuluttajat voivat palauttaa paketit, joista valmistetaan uusiotuotteita.

K-ryhmän, Pauligin ja Globe Hopen yhteisessä kiertotalouskokeilussa kahvipakkauksia kerätään tämän vuoden loppuun saakka muun muassa Veikkolan ja Nummelan K-Supermarketeissa.

Suomalaiset ovat kahvinjuonnin kärkimaa maailmassa ja tyhjiä paketteja jää valtavasti.

Näppärät käsityöihmiset ovat tehneet kahvipaketeista kautta aikain kaikenlaista kuten esimerkiksi lujia kauppakasseja.

−Nyt pakettien keräystä uudelleenkiertoon kokeillaan tiettävästi ensimmäistä kertaa keskitetysti, kertoo Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala.

Globe Hope on 16 vuotta sitten Nummelassa perustettu yhtiö, joka keskittyy kiertotalouden design-tuotteisiin.

Kahvipaketeista tehtyjä tuotteita tulee myyntiin samoihin kauppoihin, joissa paketteja kerätään, ja kuluttajat pääsevät vaikuttamaan mitä pakeista syntyy uudelleen.

Paulig mainostaa olevansa maailman ensimmäinen kahvialan toimija, joka on ottanut käyttöön uusiutuvat raaka-aineet tyhjiöpakkauksiin.

Tällä hetkellä osa Paulig-kahvien pakkauksista on valmistettu yli 50-prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista, minkä myötä pakkauksen hiilijalanjälkeä on saatu pienennettyä noin kolmannes.

−Tavoite on, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki Pauligin kahvipakkaukset on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvista, kasvipohjaisista materiaaleista, toteaa Paulig-kahvien strategisesta pakkauskehitystyöstä vastaava Kati Randell.

Kiertotalouspilottia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #kahvipakkauksenuusielämä ja #kahvipakkauskiertoon.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Kahvi vesikin kierrätys vedestä, mutta miten kahvinporojen laita, voitasko niitäkin käyttää jotenkin uudestaan, niin siinä säästettäisiin ja pienennettäisiin turhaa tuontia ja kulutusta. Mikä ilmasto poliittinen veto se olisi.
Sopisiko kahvinporot esimerkiksi viinin valmistukseen sitä, kannattaisi monen muunkin vastaavan tuotteen kohdallaa uusiojalostaa.
uusien tuotteiden uusioideat
Liekö keskitettyä toimintaa vai ei, mutta kesänviettokunnassani Ilomantsissa on S-marketissa kerätty käytettyjä kahvipakkauksia jo vuosikausia. Hieno juttu.
Olli Pekka Ruokolainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx