(3) kommenttia

Kahta moottoritietä Kirkkonummelta Helsinkiin päin asvaltoidaan yli 30 kilometriä

Sekä Länsiväylä että Turunväylä saavat uutta asvalttipintaa alkavana kesänä.

Matkanteko Kirkkonummelta moottoriteitä pitkin itään sujuu syksyllä uudella pinnalla. Länsiväylä ja Turunväylä ovat kesän suurimpia päällystyskohteita Uudellamaalla.

Ely-keskuksen päällystysohjelmassa ovat alkavana kesänä molemmat Kirkkonummea halkovat moottoritiet.

Valtatie ykkösellä päällystetään yksi kaista runsaan 10 kilometrin matkalta Veikkolan kohdilta Kehä III:lle.

Asvaltointivuorossa VT 1:llä on Helsingin suuntaan menevän moottoritien oikeanpuoleinen kaista. Ohituskaista ei tällä kertaa päällystetä.

Länsiväylällä puolestaan asvaltoidaan Kirkkonummen rajalta Lauttasaareen saakka ohituskaista. Matkaa on noin 20 kilometriä.

Moottoriteitä päällystetään yleensä kaista kerrallaan kulumisen ja liikenteen sujuvuuden takia.

 − Ohituskaista kuluu kokemusten mukaan noin 20-30 prosenttia hitaammin kuin vasemmanpuoleinen. Toisaalta liikenteen kannalta on helpompaa, kun töitä tehdään vain toisella kaistalla, projektipäällikkö Tuomo Vasama ely-keskuksesta kertoo.

Uudenmaan ja Hämeen ely-keskuksen alueella suurin päällystysurakka tehdään nelostiellä. Sen jälkeen suurimmat kohteet ovat Länsiväylä ja Turunväylä.

Uudenmaan vilkkailla teillä päällysteiden tyypillinen kestoikä on noin viisi vuotta, johtuen muun muassa nastarenkaiden aiheuttamasta kulutuksesta.

Viiden vuoden kestoikä koskee oikeanpuoleista kaistaa. Ohituskaista kestää pidempään, koska sillä on vähemmän liikennettä.

Moottoriteiden päällystystyöt tehdään uusiomenetelmällä. Vanha asvaltti rouhitaan pois, kuumennetaan ja sekoitetaan uudestaan. Lopputulos on Vasaman mukaan uudenveroinen.

Päällystystyöt alkavat huhtikuussa ja kestävät syyskuun loppuun saakka.

Uudellamaalla ja Hämeessä peruskohteiden uusinta-asvaltointeihin on varattu tänä vuonna noin 13,5 miljoonaa euroa.

51:tä Espoon rajalta Kirkkonummen keskustan kohdalle on asvaltoitu jo viime kesänä.

Osuutta hoitaa moottoritien rakentanut tieyhtiö, ei ely-keskus.

 

(3) kommenttia

Kommentit (3)

Voisi jo nastarenkaat laittaa verolle.
Antero
Autoilija huom! Tee sunnuntaina retki perheesi kanssa ja ajaa keskustasta Överbyntietä loppuun asti niin tulet yllättymään miten huonossa kunnossa joku tie voi olla. Mutta varaudu siihen että autosi hajoo jo menomatkalla joten ota hinuri ja taxi puhelinnumerot talteen ennenkuin lähdet seikkailee Överbyntietä.
Ei tuo ramppi huono ole.
Suurimmassa päällystystarpeessa lienee kyllä Kirkkonummen keskustasta Länsiväylälle menevä ramppi, joka on aivan puhki kulunut.
Autoilija

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx