(22) kommenttia

Kahdessa koulussa korona-altistuminen – karanteeniin määrättiin 60 henkilöä

Kirkkonummella on tullut tällä viikolla tietoon neljä uutta joukkoaltistumista. Viimeisimmät korona-altistumiset olivat kahdessa koulussa.

Kirkkonummen tartuntatautiyksikköön tuli tieto keskiviikkona kahdesta eri joukkoaltistumisesta kirkkonummelaisissa kouluissa.

Altistuneita on yhteensä 60, ja altistuminen on tapahtunut molemmissa 26.10.

Kirkkonummen tartuntatautiyksiköstä ollaan altistuneisiin yhteydessä ja heidät asetetaan karanteeniin.

Lisäksi altistuneita tiedotetaan tilanteesta Wilman-järjestelmän välityksellä.

Lisäksi tartuntatautiyksikön tietoon on tullut kuluneen viikon aikana joukkoaltistuminen yhdessä Kirkkonummen alueella olevassa työpaikassa.

Tartuntatautiyksikkö on yhteydessä altistuneisiin ja heidät asetetaan karanteeniin.

Aiemmin Kirkkonummen kunnan tartuntatautiyksikkö tiedotti kirjasto Fyyrissä ilmenneestä joukkoaltistumisesta. (Viisykkönen 29.10.)

Kahdessa viikossa tartuntojen määrä on Kirkkonummella kasvanut 33:llä, ilmenee THL:n perjantaina julkistamista tiedoista.

Kirkkonummen kunnan tiedossa oli perjantaina 162 tartuntaan. Luku on tartunnat, jotka ovat tulleet tietoon maaliskuusta lähtien.

Ilmaantuvuusluku on 14 viimeisen vuorokauden aikana Kirkkonummella noin 82 (tartunnat/100 000 asukasta).

Helsingin seudun kehyskunnista Kirkkonummen ilmaantuvuus on suurin. 

(22) kommenttia
Kommentit (22)

Kommentit (22)

Turha paniikki.. Ei kannata julkisesti vähätellä tautia.. Niin teki eräs Herra valtameren toisella puolella ja mikä nyt on tilanne???
Vähättely ei auta...
Miksi media uutisoi näitä altistumisia hullun lailla!?? Eihän se ole sama asia kun tartunta vai onko? Ei kausi-infulenssiakaan uutisoida tällä tavoin. Ja jos katsoo esim. sairaalapaikkojen vähäistä kuormittumista sekä niiden harvojen tautiin menehtyineiden profiilia (iäkkäitä, pitkäaikaissairaita), niin ei voi kuin ihmetellä mikä tässä on niin valtavan vaarallista ja pelottavaa. Kuten moni tässä ketjussa kommentoi, näiden pitäisi olla yksityisasioita ja tiedottaa vain niille jotka opiskelevat tai työskentelevät näissä paikoissa sekä heidän perheilleen.
Turha paniikki.
Kuka ne lapset sinne kouluun sairaina on laittanut? Ihan itse menneet? Tai sitten kunnassa on denialisteja niin paljon ettei se mitään koronaa ole, pikku flunssa vaan. Piltit kouluun että iskä/äiskä pääsee tekemään töitä tai vaan olemaan eikä tarvi keksiä tekemistä.
Mulle on riittänyt tiedottaminen, en tarvitse nimiä enkä luokkia tietooni.
Ja vaikka olisi perinteinen "luokkakoulu" niin tää nyt tuppaa leviämään. Jostain sinne luokkaankin on mentävä.
Samalla kunta miettii tahollaan että lapsia pitäis ruveta roudaamaan bussilla Masalasta keskustaan, miten se siellä dösässä leviää vai meinaavatko viedä luokka kerrallaan?
Kaipa sitä kotikouluakin voi järjestää jos siltä tuntuu...
T
Altistuneita!! Ei sairastuneita!! Ne eivät kulke yks-yhteen vaan altistuneita tulee helposti paljon, kuinka moni näistä on sairastunut?!?
Hoh hoijaa!
Ensimmäisestä rehtori tiedotti, jälkimmäisestä luokka-altistumisesta ei. Kuulin lapsilta, että taas on heidän yhtenäiskoulustaan oppilaita karanteenissa.

Pitäiskö se fudis pistää tauolle kuitenkin?
Anonyymi
T:lle kyseessähän on avointen luokkien koulu! Mene katsomaan päivällä miten hyvin pysyvät omien luokkalaisten parissa.
Näin
Aivan samaa mieltä Jorma K. kanssa. Ehkä jotain olisi jotain paranettavaa.
Mari J.
@T, hienostihan se korona tuntee ja tietää kuka on milläkin luokalla. Tilanne kun on se, että samoissa tiloissa ollaan koulussa, samoja ovia avataan samoista kahvoista jne.
Olli
Kyseinen koulu on täysin epäonnistunut tiedottamisessa
Isä
Onneksi vuoden alussa aukeaa 240:n lapsen päiväkoti ja 1100:n koululaisen koulu!
Anonyymi
@Rinnakkaisluokkalaisen huoltaja. Jos lapsesi ei ole ko. luokalla ei asia sinulle kuulu.
T
Kuule Puolukka.. Eiköhän ne tiedot leviä puskaradion kautta näin pienessä kunnassa.. Eli tulee tietoon kuitenkin!!
Naurettavaa salailua..
Nimimerkki T, oletko aivan varma, että asianosaisia on informoitu? Minä en olisi tästä niin varma tekemieni havaintojen perusteella.
Rinnakkaisluokkalaisen huoltaja
”Kun tietää missä koulussa altistumisia on tapahtunut, yrittää olla ekstrahuolellinen omassa toiminnassaan, jos asuu lähellä. Vähän niinkuin terästäytyy käsien pesussa ja maskin käytössä ja liikkumisessaan. Ei sen kummempaa syytä.”

Eikö sinulle riitä, että Kirkkonummella on tietty määrä kouluja ja tieto, mikä niistä on sinulle lähin. Jos et ole saanut tartuntatautiyksiköstä tai koulusta ilmoitusta altistuksesta, ei asia koske sinua. Silti, kuule, ”pitää vähän niin kuin terästäytyä käsien pesussa ja maskin käytössä ja liikkumisessa.” Tämä riittää syyksi, muita syitä et tarvitse. Ei tarvitse kukaan muukaan, ne tiedot eivät ole julkisia eikä yhteiskunnalle kuulu ihmisten uteliaisuuden tyydyttäminen.
Puolukoita aamupalaksi
Kun tietää missä koulussa altistumisia on tapahtunut, yrittää olla ekstrahuolellinen omassa toiminnassaan, jos asuu lähellä. Vähän niinkuin terästäytyy käsien pesussa ja maskin käytössä ja liikkumisessaan. Ei sen kummempaa syytä
Senaste nytt om coronaviruset
Koulun sisälläkin on tiedotettu vain altistuneita, ei muiden ryhmien vanhempia. Tässä ollaan lapsilta tulevan tiedon varassa. Ehkä linja on päätetty koulun suuren koon vuoksi tms., ettei huoli omista lapsista heräisi liian aikaisin. Maskit pakollisiksi yläkouluissa! Toisaalta mitä ne ruokaloiden ahtaudessa mitään auttavat...
Anonyymi
Asianosaisia on infottu. Muu on sosiaalipornoa.
T
Miten käsihygienia ja turvavälit käytännössä toteutuvat koulupäivän arjessa? Omien päivittäisten havaintojeni pohjalta melko huonosti. Tiedottamisen pitäisi reunaehdot huomioiden olla oikea-aikaista, aktiivista ja täsmällistä. Luonnollisesti ei nimiä, mutta onko koulun nimi, jossa tartuntoja, aidosti tieto, jota ei saa kertoa. Mitä avoimempaa tiedottaminen on niin sitä vähemmän huhuja ja epätietoisia vanhempia.
Jorma K.
Kyseisissä kouluissa on informoitu ajallaan. Mitä ulkopuoliset tekee kyseisellä tiedolla?
Uteliaisuus
Miksi Kirkkonummella ei kerrota missä kahdessa koulussa? Muualla näin tehdään!
Peezik
Miksi näistä tiedottaminen kesti näin kauan?
Onko jäljittäjiä riittävästi? Nyt koulujen terveydenhoitajia siirretty jäljitykseen ja lakisääteisiä terveystarkastuksia on peruttu!
Olisi myös ihan asiallista mainita koulujen ja päiväkotien nimet. Hyvä informointi on aina parempi kuin huhupuheet.
Äiti
Järjestäkää vaan enemmän niitä discoja kouluissa niin saadaan pidettyä Kirkkonummi tartuntatilaston kärjessä.
Kyläpoliisi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx