(13) kommenttia

Kahdessa koulussa ja kolmessa ravintolassa altistumisia – paikalla olleiden on tarkkailtava vointiaan

Kirkkonummella on vajaan kahden viikon aikana ollut ainakin kuusi joukkoaltistumista, jotka ovat tulleet myöhemmin tietoon.

Kirkkonummen tartuntatautiyksikköön on tullut tieto Veikkolassa Taverna Dawi -ravintolassa olleesta henkilöstä, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet jo 4. ja 5.2. klo 11.00 –11.30.

Tartuntatautiyksikköön on tullut tieto Kirkkonummen Pizza Service -ravintolassa olleesta henkilöstä, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet 13.2. klo 17.30-18.15.

Lisäksi Kirkkonummen McDonaldsissa sunnuntaina 7.2. noin klo 18.30–19.30 ruokailleesta henkilöstä on tullut tartuntatieto.

Kahdessa koulussa on myös todettu tartunnat sekä yhdessä urheiluharjoituksessa. Altistuneisiin ollaan suoraan yhteydessä.

Tartuntatautiyksikö tietoon tuli 14.2. joukkoaltistus kirkkonummelaisessa koulussa 8.-10.2.

Altistuneiden määrä ei ole vielä tarkasti tiedossa, mutta altistuneita koululaisia on todennäköisesti kymmeniä ja altistuneita opettajia yli 10.

Varmasti altistuneiksi tiedetyt oppilaat ja työntekijät ovat saaneet asiasta viestin Wilman kautta. Altistumisten selvittely on vielä osittain kesken.

Lisäksi tartuntatautiyksikön tietoon on tullut toisessa koulussa tapahtunut altistus 8.2. Kaikille 22 altistuneelle on ilmoitettu Wilman välityksellä.

Tartuntatautiyksikkö suosittelee kyseisinä aikoina ravintoloissa olleille oiretarkkailua. 

Jos henkilöille ilmenee tai on ilmennyt lieviäkin hengitystieinfektion oireita tai vatsaoireita, on syytä hakeutua koronatestiin koronabotti.hus.fi kautta tai olemalla yhteydessä Kirkkonummen tai oman kotikunnan terveyskeskukseen.

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Hyvä kun ne lapset kulkee vain koulun ja kodin välillä aika erikoista puhetta tiedonkulusta
Anonyymi
Pelkkä wilma viesti ei voi riittää! Itsellä on wilma sovellus puhelimessa ja se todellakaan ilmoita jokaisesta saapuneesta viestistä. Jäljitystä tekevän virkamiehen tulee soittaa altistuneen lapsen vanhemmalle sinä päivänä jolloin asia on tullut esille.

Sorry I have the pekka's day
Mielenkiintoista tää tiedotustapa. Kun altistuminen tapahtuu ravintolassa, kerrotaan tarkasti missä ja mihin aikaan. Kun altistuminen tapahtuu koulussa, niin pidetään visusti salassa, missä ja milloin altistuminen voinut tapahtua. Kouluista ei kerrota missä ja milloin on voinut altistua myös muut kuin lähimmät luokkakaverit. Silloin ei tarvitse tietää ja seurata oireilua. Tiedotus kuin naapurissa propagandaväritteistä.
Anonyymi
Vaikka olisit altistunut niin testaus heti ei auta mitään. Virus yleensä näkyy viiveellä vasta muutamaa päivää ennen tautia.
Anonyymi
On todella outoa, että kouluja ei ilmoiteta. Jatkuvasti työssä ihmisten parissa olevana riskiryhmäläisenä haluaisin kyllä tiedon.
Anonyymi
Keskuudessamme on koko aika ihmisiä, jotka valittaa kurkkukipua tai köhää. Testiin ei mennä, koska ”tää menee varmaan ohi”.
Äly hoi
Miksi altistuneita ei testata? Eivät nämä karanteenissa pysy ja varomaton oireeton voi levittää tartuntaa esim. kotona ja kaveripiirissä.
Feder
Karanteenit tosiaan pahan kerran myöhässä altistumiseen nähden.
Anonyymi
Eikö nyt jo olisi korkea aika olla menemättä ravintoloihin ja kirpputoreille
Emmental
Yllä se tieto koulusta tulee koulun oppilaiden koteihin.
Anonyymi
Ihmeissään: eiköhän kyseisissä kouluissa tieto ole mennyt. Joukkohysterialla ei saavuteta mitään.
Uteliaat
Pitkällä viiveellä ihmiset testiin hakeutuvat, liian pitkällä. Jos altistumiset on 8.-10. päivä, sen jälkeen viruksen kantaja on ollut kipeänä kotona, niin miksi hän menee testiin vasta 15.2.? Tulosten saamiseen ei mene edes vuorokautta, siitä päätellen testiin hakeudutaan pitkällä viiveellä. Olisi hyvä mennä testiin heti, kun on kipeä, eikä "vasta viidestoistapäivä".
Anonyymi
Miksi kunta tai koulu ei tiedota missä koulussa on altistuminen? Kun näitä pidetään pimennossa antaa se väärän kuvan mm. nuorisolle, ettei korona kosketa heitä. Nuorten tulisi tietää, jos altistumista olisi omassa koulussa esim. yläasteella. Ehkä se muistuttaisi heitä mm. käsipesun tärkeydestä.
Ihmeissään

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä