(0) kommenttia

Kahdella koululla isot sisäilmaremontit − rakennusten alta viety pois rakennusjätteitä ja lietettä, salaojia avattu

Masalassa Nissnikun koulun päärakennus on arvioitu korjauskelpoiseksi, mutta vasemmalla oleva alakoulu jouduttaaneen purkamaan.

Kirkkonummen kahdella koululla on kesän mittaan ollut menossa isot korjaustyöt. Nissnikun koululla ja Winellska skolanissa pyritään korjaamaan sisäilmaongelmia.

Koulujen lomien aikana on keskitytty rakennuksiin, joita on tarkoitus lähivuodet pitää käytössä ennen peruskorjauksia.

Kaikkein huonokuntoisimpia koulutiloja korvataan ensi talven aikana parakkikouluilla, joita tilataan vielä lisää Nissnikun, Kirkkoharjun ja Gesterbyn kouluille.

Sekä Nissnikun koulussa että Winellska skolanissa on käyty läpi muun muassa rakennusten alapohjia, jotta kosteus ei leviä sieltä sisätiloihin.

Masalassa Nissnikussa korjaustyöt osoittautuivat kunnan mukaan ennakoitua haastavimmiksi.

Koulun alta on raivattu pois vanhoja rakennusjätteitä ja salaojajärjestelmää on muutettu. Osa salaojista on ollut tukossa.

Myös Winellska skolanissa alapohjaa on korjattu. Alapohjasta on poistettu rakennusjätettä ja lietettä.

Osassa alapohjaa on viety pois hienoa hiekkaa ja tilalle on asennettu suodatinkangas ja sepeliä.

Rakennusten alapohjat pidetään jatkossa alipaineistettuna. Molemmissa korjauskohteissa asennetaan seurantajärjestelmät, jolla alapohjia ja koulutilojen sisäilmaa voidaan tarkkailla.

> Lue tarkemmin koulujen kesäkorjauksista kunnan nettisivuilta

> Uusia kouluparakkeja tilataan, valtuusto lupasi vuokrarahat − väistötilojen kulut nousevat miljooniin (Viisykkönen 28.5.)

> Taas tulossa purkutuomio yhdelle koululle sisäilmaongelmien takia − pian lähes 1.500 lasta parakkikouluissa (Viisykkönen 17.4.) 

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx