(2) kommenttia

K-nummi: Veikkolan pellot 10 vuodeksi vuokralle

Kirkkonummen kunta aikoo vuokrata Veikkolassa sijaitsevat Eerikinkartanon pellot edelleen nykyiselle vuokralaiselle, joka on viljellyt pelloilla mansikkaa.

Erikinkartanon peltoja on vuokrannut ja viljellyt jo 20 vuotta inkoolainen yrittäjä Karl Åberg. Aikanaan hän toimi tilinhoitajana Eerikinkartanossa Kirkkonummen kunnan työntekijänä.

Åbergin vuokrasopimus päättyy huhtikuussa. Hän on toivonut jatkoa sopimukseen ja esittänyt, että uusi sopimus tehtäisiin kymmeneksi vuodeksi entisen viiden vuoden sijaan.

Åbergin perustelee aikaisempaa pidempää sopimusta sillä, että hän viljelee pelloilla mansikkaa, mikä on pitkäjänteistä toimintaa ja vaatii suuria investointeja. Hänen mukaansa viime vuoden sato Veikkolassa ei vastannut odotuksia, koska viljelyksiä ei oltu uudistettu.

Eerikinkartanon tilaa hallinnoiva johtokunta käsittelee pellonvuokraussopimuksen ensi viikolla. Asian esittelijä toimialajohtaja Jari Tirkkonen esittää, että sopimus tehtäisiin kymmeneksi vuodeksi kuten vuokralainen haluaa.

Vuokraksi esitetään 260 euroa hehtaarilta vuodessa. Nykyinen vuokra on 216 euroa. Peltoa on vuokralla Eerikinkartanossa noin 60 hehtaaria.

Sopimus on tarkoitus tehdä Åbergin kokonaan omistavan Oy Flyth Ab:n kanssa. Kunta voi sanoa sopimuksen irti vuoden varoitusajalla, jos maita tarvitaan johonkin muuhun.

Åbergilla tila myös Virossa

Karl Åberg harjoittaa monenlaista maanviljelystoimintaa. Hänellä on maatila myös Virossa. Veikkolassa Åberg on viljellyt useita vuosia mansikkaa, jota on myyty myös suoraan Eerikinkartanon pihamaalla.

Åberg asuu Inkoossa, ja hän on Inkoon kunnanvaltuustossa RKP:n edustajana.

Kirkkonummen kunta omistaa Veikkolassa kaksi kartanoa: Eerikinkartanon ja Navalan kartanon. Yhteensä maa-alueet ovat yli 300 hehtaaria.

Navalan kartanossa on yksityinen päiväkoti. Eerikinkartanon päärakennusta kunta vuokraa erilaisiin tilaisuuksiin kuin myös rannalla olevaa latoa.      

 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Niin tämä vuokrausasia ei eilen edennyt johtokunnan kokouksessa, vaan jäi kiinni huonoon valmisteluun ja epäselvyyksiin vuokrasopimuksen yksityiskohdista. Asia tulee uudelleen käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessa. Kokous oli ala-arvoinen näytös virkamiehistöltä, puuttellisen ja epämääräisen valmistelun tiimoilta.

Vesa-Pekka Sainio (ps.)
Eerikinkartanon johtokunnan jäsen
Vesa-Pekka Sainio
Jari on tarkka kaveri, hyvin virkaintoinen ja jopa äärimmäisen varovainen sen suhteen että asiat sujuvat lakien ja asetusten mukaan. Satavarmasti Jarin esitys on kannatettava ja järkevä, sillä hän jos kuka on miettinyt loppuun asti päätöksenteon eri vaiheet ja mahdollisuudet. Uskon vakaasti että Eerikinkartanon johtokunta on hyvissä ja asiantuntevissa käsisissä niin kauan kuin Jari on puikoissa. Tämän voin todeta senkin osalta että olen seurannut Jarin mukanaoloa hänen suht lyhyen virkahistoriansa osalta Kirkkonummella. Luotan häneen täysin.
in Jari we trust

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä