(0) kommenttia

K-nummi päätti yt-neuvotteluista äänestäen

Kirkkonummi aloittaa koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut. Kunnanhallitus päätti neuvottelujen aloittamisesta maanantai-iltana äänin 8-5. Kunnanhallituksen vähemmistö olisi halunnut odottaa kunnes kunnan säästökeinoja olisi laajemmin tiedossa.

Kunta lähtee yt-menettelyyn kunnanjohtajan esittämässä laajuudessa. Tavoitteena on 150 henkilötyövuoden ja kuuden miljoonan euron säästö ensi vuonna.

Kunnanhallituksessa varapuheenjohtaja Ari Harinen (sd.) esitti, että kunta ei aloita yt-menettelyä. Harinen perusteli esitystään muun muassa sillä, että muita talouden tasapainottamiskeinoja kuin yt-neuvottelu ei ole vielä esitetty. Harinen esitti lisäksi, että talouden sopeuttamisohjelma tehtäisiin pidemmälle eli vuoteen 2016 saakka.

Harinen ei sinänsä vastustanut yt-neuvotteluja, niihin pitäisi palata kuitenkin vasta kun muita säästövaihtoehtoja ja useita luvattuja selvityksiä on tehty ja mietitty.

Harisen esityksen puolesta äänestivät Pekka M. Sinisalo (ps.), Antti Kilappa (vihr.), Pirkko Lehtinen (uusdem.) ja Emmi Wehka-Aho (vihr.). Kunnanhallituksen esityksen takana olivat kokoomuksen, RKP:n ja keskustan edustajat.

Kunnanhallitus päätyi alkuperäisen esityksen taakse äänin 8-5. Yt-neuvottelut aloitetaan viikon päästä, ja ne kestävät vähintään lakisääteiset kuusi viikkoa.

Yt-neuvotteluissa on kunnanhallituksen päätöksen mukaan käytettävissä laaja keinovalikoima irtisanomista ja lomautuksista lähtien.

Kirkkonummen kunnalla on noin 2.300 työntekijää.

(14.10.) K-nummen työntekijät: Malttia säästöihin

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä