(1) kommentti

K-nummi: Olutta ostettiin 67 litraa asukasta kohden

Kirkkonummi on alkoholin kulutuksessa tyypillinen etelän kunta, kulutus painottuu viineihin.

Kirkkonummi on alkoholinkulutuksessa tyypillinen eteläsuomalainen kunta: viiniä ja mietoja juomia kuluu huomattavasti enemmän kuin Pohjois-ja Itä-Suomessa.

Kirkkonummen alkoholin myyntiluvut löytyvät Helsingin Sanomien ja THL:n kokoamista viime vuoden tilastoista, joihin on laskettu jokaisessa kunnassa myyty alkoholimäärä.

Kirkkonummella myytiin viime vuonna olutta runsaat 2,5 miljoonaa litraa. Asukasta kohden laskettuna se tekee noin 67 litraa. Viiniä meni viime vuonna kaupaksi 482 000 litraa, se on asukasta kohden vajaat 13 litraa.

Väkeviä viinoja Kirkkonummella ostettiin vähän yli 100 000 litraa eli asukasta kohden 2,7 litraa. Siideriä ja lonkeroa meni kaupaksi noin kuusi litraa per asukas.

Alkoholin myyntiluvut ovat Helsingin seudun kunnissa hyvin samansuuntaiset. Pidemmälle Suomea mentäessä tilanne muuttuu jopa huomattavasti. Itä-ja Pohjois-Suomen maaseutukunnissa saattaa väkevien määrä olla yli tuplaten suurempi kuin etelän kunnissa.

Tilastoon on laskettu kaikki kunkin kunnan alueella myyty alkoholi. Kuntien välillä voi olla suuriakin eroja, riippuen onko kunnassa Alkon myymälä tai onko kunta suuri kesämökkipaikkakunta.

HS:n juttu

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Mielenkiintoinen kirjoitus. Itse en juo joten pistää miettimään kuka on juonut meidän perheemme osuuden...
Nollatoleranssi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä