(13) kommenttia

K-nummi: Ei ihan tällaista Länsiväylän päätä

Kaupunkibulevardiajatusta on pyöritelty Koivusaaren osayleiskaavan suunnitelussa. Kuvan ehdotus: Arkkitehtuuritoimisto Sopanen-Svärd Oy
Toimittaja: 

Kirkkonummen kunnanhallitus on huolissaan Helsingin kaavailuista rakentaa sisääntuloväyliä kaupunkibulevardeiksi. Kirkkonummen mielestä Länsiväylää ei saisi tukkia liikaa.

Kirkkonummen kunnanhallitus äänesti maanantai-iltana kaupunkibulevardiasiasta. Kaupunkibulevardi-idea liittyy Helsingin uuteen yleiskaavaluonnokseen, josta Kirkkonummen kunnan kantaa oli kysytty.

Kunnanhallituksen enemmistö halusi jyrkentää kunnan kantaa bulevardisuunnitelmiin. Kunnanhallitus totesi, että Länsiväylän kohdalla moottoritie muuttuu kaupunkibulevardiksi, joka hidastaa liikennettä.

Bulevardiratkaisu vaikuttaa kunnanhallituksen mielestä kirkkonummelaisten työmatkaliikenteen sujuvuuteen heikentävästi.

- Helsingin tulisi ottaa paremmin huomioon liikenteen sujuvuus kehyskunnista Helsinkiin, kunnanhallitus lähetti terveisiä Helsinkiin.

Aiempaa kriittisempää kantaa kaupunkibulevardeihin esitti Matti Kaurila (kok.), ja häntä kannatti Anna-Lotta Wichmann (kok.). Äänestyksessä Kaurilan ehdotus voitti äänin 8 – 5.

Helsingin valmisteilla olevassa yleiskaavassa visioidaan Helsingin rakentamisesta vuoteen 2050 saakka. Edellinen yleiskaava tehtiin noin 15 vuotta sitten.

Yleiskaavatyössä korostetaan vahvasti joukkoliikenteen merkitystä. Helsingin mielestä länsisuunnastakin pitäisi kaupunkiin tulla metrolla.

Uudessa yleiskaavassa varaudutaan siihen, että Helsingissä on 860 000 asukasta ja 560 000 työpaikkaa vuonna 2050.

Koko Helsingin seudulla arvellaan olevan noin 2 miljoonaa asukasta 35 vuoden kuluttua.

> Helsingin yleiskaavaluonnos

> 51-Arkisto (22.10.2014) Tiemaksu sai vauhtia – lisälaskua myös K-nummen autoilijoille

 

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Toiset on sitä mieltä että kuntien itsehallinto tulee säilyttää. Metropoli hallinto on punainen vaate. Mitä nyt Kirkkonummi ? Olisiko kuitenkin hyvä olla samassa pöydässä päättämässä asioista ?
Kari Hujanen
Koko tämä kaupunkibulevardikuvio on todellisuudesta irtautuneiden hipsteiden aattellista hassuttelua jossa kauniilla sanamuodoilla yritetään kurjistaa ihmisten elämää kuvitellen maailman siten pelastuvan. Vähän kuin Linkola omalta osaltaan aikanaan, mutta tässä tapauksessa tulee kaikkien osallistua askeettiseen elämään. Koska vihreät niin päättävät.
Jo riittää
Helsinki on jo nyt tehnyt aivan liikaa kehyskuntien hyväksi. Helsinkiläiset maksavat Helsingissä sijaitsevista moottoriteistä, joiden hyödyt valuvat kehyskuntiin ja haitat tulevat Helsingissä asuville.
skatti
Niin kauan kun rantarata on nykytilassaan on ihan turha vedota siihen, että junalla pääsee. Tämä aamu oli toki poikkeus, matkaan meni yli puolitoista tuntia kun sähkörata meni rikki Helsingissä, mutta silti juna on liian haavoittuvainen ainoaksi kulkuvälineeksi. Koko homma menee sekaisin jos Siuntiossa peura jää alle ja kaukojunat sen takia ovat myöhässä. Sitten kun juna on oikeasti luotettava ja toimiva yhteys niin voidaan vakavasti vedota siihen. Sitä odotellessa kunnan kannattaa pitää omiensa puolia ja tuoda vaihtoehtojakin esille, vararatkaisuja tarvitaan aina. Moottoritie on tällä hetkellä sellainen junan käyttäjille.
Pendelöijä
Ko. havainnekuvassa ei muuten ole mitään kaupunkibulevardia, vaan Koivusaaren ja Lauttasaaren länsiosien osalta katettu moottoritie. Nämä suunnitelmat kattamisesta on haudattu järjettömän hinnan ja pienien hyötyjen takia. Arvon toimittaja voisi tarkistaa faktansa. Noh, mitä voi odottaa lehdeltä, joka on nimetty kyseisen länsiväylän mukaan ;)

Vakavasti ottaen, pakko sanoa että kirkkonummelaisten (kokoomuspoliitikkojen) itku lähinnä naurattaa, seuraavista syistä:
1) Jos se asutus, mitä Hgin yleiskaavassa on nyt suunniteltu mm. länsiväylän bulevardin varrelle, sijoitettaisiinkin hujan hajan mm. Espooseen ja Kirkkonummelle, olisi tuloksena sellaiset liikenneruuhkat, ettei kukaan pääsisi minnekkään, vaikka länärillä olisi kymmenen kaistaa suuntaansa. Joka ikinen asukas, joka muuttaa lähelle kaupunkia hyvien joukkoliikenne- ym. yhteyksien lähelle, on pois ruuhkasta ja näin jokaisen kirkkonummelaisenkin autoiljan etu.
2) Muutaman kilometrin mittainen bulevardi ei hidastaisi matkaa Kirkkonummelta Hgin keskustaan muutamaa minuuttia enempää. Matkaa ei nytkään voi (ainakaan missään osassa Helsinkiä) painaa 120 km/h, vaan pikemminkin 60-70 km/h. Bulevardin nopeusrajoitus lienee 40 tai 50 km/h, joten hidastusta tullee muutama minuutti.
3) Asia on yksin Helsingin. Tällä hetkellä länäri on valtion maantie, mutta Helsingillä on täysin laillinen oikeus muuttaa maantie kaupungin katualueeksi yksipuolisella päätöksellään eikä siihen ole muilla mukisemista. Helsinkiä tullaan jatkossa kehittämään helsinkiläisten, ei kehyskuntalaisten eduksi.

Olisi mielenkiintoista kuulla, milloin kirkkonummelaisille on luvattu motari kaupungin keskustaan ja ilmainen parkkipaikka siellä? Kuka on luvannut?
kundi
Hetkinen. Kirkkonummesta tulee jo juna Helsinkiin. Kuka tarvitsee moottoriteitä? Eläkää 2000-luvulla.
Elmeri
Jos 10000 ihmisen asunnot rakennetaan hyvien joukkoliikenneyhteyksien Helsingin Länsibulevardin sijaan auton varaan hajalleen Soukkaan, Espoonlahteen, Latokaskeen ja Kirkkonummelle, niin uskooko joku tosiaan tämän olevan Kirkkonummelta Helsinkiin autolla tulevien kannalta sujuvampi ratkaisu?
nimetön
Kirkkonummen kokoomuslaisten pitäisi käyttää hieman enemmän harkintaa kommenteissaan. K-nummen keskustaan tulee miljoonia maksanut suora moottoritie. Vielä enemmänkö helsinkiläisten pitäisi tehdä ja pytää nöyrästi anteeksi yrityksiä kehittää omaa kaupunkia muiden palvelemisen sijaan?
antsanenko
"Helsingin mielestä länsisuunnastakin pitäisi kaupunkiin tulla metrolla."

No, kirkkonummelle asti metro ei kulje eikä tuskin koskaan kuljekaan, mutta viimeksi kun tarkistin, pääsi K-nummelle junalla. Nopeasti ja mukavasti. Jokainen on vapaa valitsemaan auton tai junan välillä, niin nyt kuin tulevaisuudessakin.
ad
"Helsingin mielestä länsisuunnastakin pitäisi kaupunkiin tulla metrolla." Kirkkonummen pitääkin vaatia tehokasta syöttöliikennettä lähimmälle metroasemalle.
Raimo
No voih. Millainenkohan itku ja parku siitä nousisi, jos Helsinki yrittäisi puuttua Kirkkonummen omiin, sisäisiin asioihin? Kirkkonummelaiset ovat itse asuinpaikkansa valinneet ja valitettava fakta on se, että kaukaa on usein pitkä matka. Helsingillä ei ole mitään syytä tuhlata arvokasta rakennusmaatansa vieraspaikkakuntalaisten kulkuyhteyksiin.

Tosiasiassa tämä bulevardisointi ei juurikaan tule edes heikentämään kirkkonummelaisten tai muidenkaan kulkuyhteyksiä. Keskustan katuverkko vetää sen minkä vetää, eikä moottoritien alku/loppupään siirto muutamalla kilometrillä länteen päin tule juurikaan vaikuttamaan matka-aikoihin. Ruuhka-aikoina mootoritiekään ei Helsingin päässä vedä kuin noin 60 km/h, bulevardilla ajonopeudet lienevät luokkaa 40-50 km/h, joten muutos matka-ajassa tulee olemaan minuutti-pari. Eli siinäkin mielessä naurettavaa itkua Kirkkonummen päättäjiltä.
järvinen
Helsingin on ihan hyvä keskittyä tekemään Helsinkiä nykyisille ja tuleville helsinkiläisille. Kirkkonummi voi keskittyä oman elinvoimansa parantamiseen jonain muuna kuin nukkumalähiönä.
Masa3
Keskittyisi vaan omiin asioihin kuten Kehä 3n Kirkkonummen päähän joka on aivan väärin mitoitettu liikennemäärille ja vaarallinen ilman valaistusta.
Roope J

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä