(4) kommenttia

K-nummi: Asukasmäärän kasvu nopeutumassa

Kirkkonummen asukasmäärän kasvua pitävät yllä eniten kunnassa syntyvät lapset. Heitä syntyy pitkälti yli 400 vuodessa. Kuva: Kirkkonummi-päivät 2014

Kirkkonummen kasvu näyttää jälleen elpymisen merkkejä. Asukasmäärä oli kasvanut lokakuun loppuun mennessä lähes saman verran kuin viime vuonna yhteensä.

Tilastokeskuksen mukaan Kirkkonummen väkiluku oli lokakuussa 38 199. Kasvua tänä vuonna on ollut tasan 300 henkilöä. Asukasmäärässä 38 000:n raja meni rikki toukokuu-kesäkuussa.

Koko viime vuonna Kirkkonummen asukasmäärä kasvoi 332 henkilöä. Asukasmäärän nousu on ollut monta vuotta hiipumaan päin. Tämänhetkisten lukujen valossa viime vuosi oli asukasmäärän kehityksessä aallonpohja.

Syntyvyys on Kirkkonummen tänä vuonna säilynyt suurin piirtein ennallaan. Kuntaan syntyy runsaat 400 lasta tänäkin vuonna.

Sen sijaan Kirkkonummelta muualle muutto on hiipumassa. Kotimaan muutossa Kirkkonummen muuttotappio on ollut tänä vuonna vain runsaat 20 henkilöä. Viime vuonna kotimaassa Kirkkonummelta muutti pois noin sata kuntalaista enemmän kuin kuntaan muutti sisälle.

Myös ulkomailta muutto Kirkkonummelle on vähentynyt. Ulkomaan muuttoliikkeessä Kirkkonummi on tänä vuonna ollut plussalla runsaat 80 henkilöä, kun taas viime vuonna muuttovoittoa tuli yli 150 henkilöä.

Kirkkonummen väkiluvun kasvu on huomattavasti hitaampaa kuin naapurissa Espoossa, jonka kasvu on kiihtynyt tänä vuonna selvästi.

> Pääkirjoitus: Kyllä kasvu jatkuu - myös kehyskunissa kuten Kirkkonummella

> 51-Arkisto (29.4.) 31.12.2013: Kirkkonummen väkiluku 37.899         

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Kyllä Veikkolaan, pohjois-Kirkkonummelle, muuttaa väkeä. Voin suositella muillekin. Ehkäpä kun Veikkolanportin juna-asema vahvistuu, virtaa kylään enemmänkin väkeä. Kuntapäättäjät, kannattaa panostaa Veikkolaan!
isä Veikkolasta
On kyllä suuri ihme jos joku tänne haluaa muuttaa, niin surkeita päätöksiä kokoajan, kunnanjohtajasta asti.
Toivottavasti tulevaisuudess entinen..
Ja kunnanjohtaja heitti tänään Hesarissa pyyhkeen kehään ettei tänne enää kukaan halua.
emppu
Minkälainen mahtaa olla muuttajien ikähaitari?
Mahtaako palvelut pysyä perässä, jos tänne muuttajat ovat lapsiperheitä?
vanhan kuntalainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä