(3) kommenttia

K-nummi aikoo yksityistää lisää kouluruokailua

Arkistokuva (29.10.) Ruokapalvelutuottaja Blue Service Partners järjesti vanhemmille ja oppilaille yhteisen maistamistilaisuuden Masalan koululla. Mukana oli myös useita kunnanhallituksen jäseniä.

Kirkkonummen kunta suunnittelee laajentavansa koulujen ja päiväkotien yksityistä ruokapalvelua Masalasta myös Sundsbergiin. Masalan ruokapalvelusta on keskustelu tätä vuonna kiivaasti.

Kirkkonummen kunnan ruokapalvelut hoidetaan erikseen kuudella alueella. Vain yksi eli Masala on ollut ulkoistettu, ja siellä kaksi kertaa kilpailutuksen on voittanut Fazer-konserniin kuuluva Blue Service Partners Oy.

Voimassa oleva sopimus päättyy ensi kesänä. Uusi tarjouskierros on tarkoitus julistaa neljäksi vuodeksi eteenpäin. Kirkkonummen palvelutuotantolautakunta käsittelee asiaa ensi viikolla (18.12.).

Esityksen mukaan kilpailutus toteutettaisiin tällä kertaa Masalan lisäksi myös Sundsbergissa, josta yksityisen ostopalvelun piiriin tulisi Kartanonrannan koulu ja alueen päiväkoteja.

Blue Service tuottaa Masalassa tällä hetkellä aterioita noin 1 500 annosta päivässä. Sundsbergissa tuotetaan kunnan omana tuotantona noin 800 annosta päivittäin. 

Kilpailutuksen piiriissä olisivat esityksen mukaan Masalan koulu, Nissnikun alakoulu, Masalan päiväkoti, Nissnikun päiväkoti, Köpaksen päiväkoti, Kartanonrannan päiväkoti, Hommas daghem, Hommas daghem förskola (Bobäckin koulun yhteydessä), Liinaharjan päiväkoti ja Liinaharjan sivupiste Junailijan yksikkö, Bobäck skola, Oitbacka skola, Karuby skola ja Friggesby skola.

Tarjouskilpailun voittaja voisi ehdotuksen mukaan valmistaa ruuan kokonaan Kartanonrannan päiväkodin keittiössä tai sitten sekä Kartanonrannassa että Nissnikun koulussa.

Masalan ja Sundsbergin lisäksi muita alueita ei ole suunnitelmissa ottaa kilpailutuksen piiriin.

Masalan kouluruokailusta paljon arvostelua

Masalan alueen ruokailusta on keskustelu vuosia, mutta erityisen reippaasti kuluneena syksynä.

Kouluruokailukyselyssa viime keväänä Masalan ruokailu pärjäsi varsin huonosti. Kiihtyvän arvostelun tiimoilta kunnanhallitus pyysi selvitystä Masalan kouluruokailun tilasta.

Myös ruuan tuottaja järjesti koulu-ja kotiyhdistyksen kanssa maistamistilaisuuden vanhemmille.

Kouluruokakyselyssä Masalan alueella kukaan ei pitänyt kouluruokaa erinomaisena. Hyvänä sitä piti 26 prosenttia vastaajista.

Kartanonrannan koulussa luvut olivat kokolailla paremmat. Erinomaisena kouluruokaa piti 7 prosenttia oppilaista ja hyvänä 47 prosenttia.

Ruokailun lisäksi myös siivouspalvelut suunnitellaan kilpailuttaa Masalassa ja Sundsbergissa kunnan kiinteistöissä.

> 51-Arkisto (29.10.) Vanhemmat maistelivat haukuttua Fazerin kouluruokaa

> 51-Arkisto (9.9.) Lähes kaikki oppilaat syövät kouluruokaa


(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Ulkoistaminenhan tarkoittaa työntekijöiden irtisanomisia. V 2015 ei pitänyt tulla lomautuksia ja irtisanomisia, vaan säästöjä otetaan muilla tavoin.
Mm henkilökuntaa vähennetään / vuoro. Näin Kirkkonummella taataan laadun taso entistäkin parempana ??
Voi, Voi
Aivan käsittämätöntä! Masalan alueen ulkoistettu kouluruoka on ollut todella huonolaatuista vuosikaudet. Tänä syksynä asiasta on keskusteltu usemman kerran kunnanhallitusta myöten ja mikä on lopputulos, ulkoistetaan lisää. Nyt en ymmärrä, haloo päättäjät! Tämä on niin väärä paikka säästää ja nyt ollaan laajentamssa tätä huonoa käytäntöä myös Sundsbergiin. Muualla kunnassa kouluruoka tuotetaan kunnan omana tuotantona ja laatu on selkeästi parempaa. Harmittaa Masalan ja Sundsbergin koululaisten ja lasten puolesta.
Johanna Lipponen
Lehmuskartanon ruoka palvelukin pitäisi vaihtaa. Välillä tosi alaarvoista.
Asiakkaat maksaa ateriat itse ja sillä rahalla saisi paljon parempaakin.
Äiti Lehmuskartanossa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä