(7) kommenttia

K-nummi aikoo sanoa irti 9 työntekijää

Kirkkonummen kunnan päivähoidosta suunnitellaan irtisanottavaksi yhdeksän työntekijää. Irtisanomiset ovat viimeinen osa viime vuonna käytyjä yt-neuvotteluja.

Tammikuussa päätetyistä säästötoimista jäi auki vielä päiväkotien ruokahuollon henkilöstön asema. Tammikuussa puhuttiin, että ruokahuolto ulkoistetaan. Se saattaa tulla vieläkin kysymykseen, mutta aikaisintaan ensi vuoden syksyllä.

Talven mittaan on käsitelty yhteensä 38 työntekijän asemaa. Heistä 19 on ollut ravitsemustyöntekijöitä ja toiset 19 päiväkotiapulaisia.

Viime kuukausina avoinna olevia vakansseja on jätetty täyttämättä, ja joitakin irtisanomisuhan alla olevia työntekijöitä on siirretty muihin tehtäviin. Myös eläkkeelle lähtijöitä on ollut.

Talven järjestelyjen seurauksena on jäänyt jäljelle yhdeksän päiväkotien ruokahuollon työntekijää. Heidät esitetään irtisanottaviksi. Kunnanhallitus käsittelee asiaa ensi tiistaina.

Yt-saldo: Irtisanottuja 26

Kirkkonummi päätti yt-neuvottelujen ja säästötoimien seurauksena tammikuussa irtisanoa 17 työntekijää. Päiväkotien ruokahuoltoon päätettiin palata myöhemmin.

Irtisanottavien määrä on talven mittaan vähentynyt koko ajan. Yt-neuvottelujen jälkeen arvioitiin, että kunnan työntekijöistä irtisanotaan noin 60. Jos kunnanhallitus päättää irtisanoa vielä yhdeksän päiväkotien työntekijää, on irtisanottujen työntekijöiden lopullinen määrä 26.

Suurin säästötoimi kunnalla on tänä vuonna lähes koko henkilöstön viikon tai kahden viikon lomautukset.

LISÄTTY (23.4.) Kunnanhallitus päätti esittelijän ehdotuksen mukaan. Yhdeksän työntekijää irtisanotaan. Ruokapalvelu siirretään yhdyskuntatekniikan toimialalle, ja palvelun kilpailutus selvitetään tänä vuonna. 

(13.1.) Kh: Kunnan lomautukset toimeen äänin 11 - 2

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

https://www.youtube.com/watch?v=CFZo_9bEbIs
pitkä kesäloma
Lomautukset ja irtisanomiset ovat ainakin omalla toimialallani lisänneet työtä moninkertaisesti. Omat työt jäävät tekemättä, kun täytyy tehdä ihan jotain muuta. Surkuhupaisaa. Täytyy alkaa suuntaamaan mieltään naapureihin;)
Synkkää
" Veronmaksaja". Kuka tuottaa palveluja kunnassa veronmaksajille, jos vielä irtisanotaan.
Kun nyt on monessa työpisteessä tilanne, että työntekijät tekevät työtä äärirajoilla.????
Ruohonjuuritasolla on tiukkaa ja sieltä haluttaisiin karsia vielä lisää.
Tuonne kunnantalolle kun on pikkuisen hiljaa tullut huoneisiin työntekijöitä. Joille maksetaan enemmän palkkaa kuin niille ruohonjuuritason työntekijöille.
Missä muuten onkaan se työhyvinvointi ja jaksaminen ???? Kun vakansseja ei täytetä, jos joku joltain vakanssilta sattuu pois lähtemään. Taitaa niitä poislähtijöitä tällaisessa tilanteessa alkaa tulla lisää. Juna kulkee ... Kirkkonummelta ... sujuvasti ...
Juna kulkee ;)
Nyt onkin ensiarvoisen tärkeää jatkaa henkilöstömenojen leikkaamista irtisanomisia painottamalla. Satakunta vielä pois, niin Kirkkonummi voi ehkä jatkaa taloudellisesti itsenäisenä. Vihdoinkin uskallettiin tarttua henkilöstökuluihin, vaikka ongelma ollut tiedossa jo kymmenen vuotta.
Veronmaksaja
YT-neuvottelut olivat fiasko, täydellinen esimerkki ala-arvoisesta kunnallisesta päätöksenteosta. Päätös menettelyihin lähtemiseen perustui täysin erilaisiin talouslukuihin jotka olivat lopulliset. -16 miljoonaa paljastui -6 miljoonaksi. 10 miljoonan ero, ja silti lähdettiin toteuttamaan hinta-hyötysuhteeltaan täysin kyseenalaista toimenpidettä. Tämä on sen kokoluokan munaus että en muista toista ihan lähiajoilta suomalaiselta kuntakentältä. Tässä yhdistyi surkea poliittinen päätöksenteko vielä surkeampaan virkamiesvalmisteluun.
hävetkää
Työtähän on, nyt on tilanne, että teetetään kahden työt samassa ajassa. Siis urakalla.
Kyllä työhyvinvoinnista ei voida puhua.
Työntekijöiden kohtelu on ollut epäasiallista. Siis myös päivähoidon puolella. Johtamisessakin olisi peiliinkatsomisen paikkaa.
Työssä jaksaminen
Ja lomautusten ja irtisanomisten syyhän on taloudellisesta tilanteesta johtuva töiden väheneminen. Kenellä ja missä ne ovat vähentyneet? Ilmoittautuisitko?
kirkkonummi sucks

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä