(2) kommenttia

K-nummen tilinpäätös saatiin viimein hyväksytyksi

Kirkkonummen valtuustossa ihmeteltiin monen puheenvuoron voimalla kunnan taloushallinnon tilaa.

Vaivalloisesti kasaan saatu Kirkkonummen kunnan viime vuoden tilinpäätös on viimein hyväksytty, ja valtuusto on myöntänyt vastuuvapaudet.

Kunnan taloushallinnon vajaamiehitys ja henkilöstömuutokset vaivasivat tilinpäätöksen tekoa koko talven. Tilinpäätös ei valmistunut maaliskuun loppuun mennessä, kuten laki vaatii.

Sen jälkeen kunnanhallituksessa tilinpäätös hyväksyttiin ensin virheellisenä, ja se piti käsitellä uudestaan.

Valtuusto hyväksyi tilinpäätöksen maanantai-iltana suuremmitta mukinoita ja myönsi tarvittavat vastuuvapaudet.

Valtuustossa useissa puheenvuoroissa ihmeteltiin kunnan taloushallinnon tilaa. Yksi kummastuksen aihe on ollut muun muassa viime vuoden lopun arviointivirheet kunnan alijäämän suuruudesta.

Kun kunta ilmoitti viime vuonna yt-neuvottelujen alkamisesta, arvioitiin kunnan alijäämäksi yli 16 miljoonaa euroa. Lopulta tilinpäätöksen alijäämä oli runsaat kuusi miljoonaa euroa.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio myönsi valtuustossa, että kunnan taloushallinnossa pitää jatkossa huolehtia, ettei näin suuria heittoja ennusteissa enää tule.

Valtuustossa muun muassa suurimman ryhmän eli kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Erkki Majanen piti kestämättömänä, että alijäämän ennustamisessa on kymmenen miljoonan euron heitto. Talouden seuranta on saatava Majasen mielestä paremmalle tolalle.

Vihreiden Suvi Terho ihmetteli myös tilinpäätöksen takkuamista. Terhon mielestä ei ole hyväksyttävää, että tilinpäätös valmistuu kaksi kuukautta myöhässä ja vieläpä virheellisenä.

Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Ari Harinen (sd.) hämmästeli sitä, että kunnan taloushallintoon on pitänyt palkata määräaikaisiksi entisiä ulkoistettuja työntekijöitä, jotta tilinpäätös ja taloushallinnon velvoitteet on saatu tehtyä.

Kirkkonummi on ollut ilman vakituista talousjohtajaa viime lokakuusta. Kunnan laskentapäällikkö on hoitanut myös talousjohtajan tehtäviä.

Lisäksi kunnan taloushallinto on ulkoistettu Taitoa Oy:lle tämän vuoden alusta.

Kunnan laskentapäällikkö lähtee Kauniaisiin 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Kunnanhallituksen puheenjohtajalla on suuri vastuu asioiden seuraamisessa ja sujumisessa sekä oikea-aikaisessa reagoinnissa.
Kunnan asukas
Voisiko toimitus kerrankin julkaista sellaisen kuvan, jossa näkyy KOKO valtuustosali, eikä vain kolmasosa valtuutetuista? Ystävällinen pyyntö.
voisiko onnistua?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä