(2) kommenttia

K-nummen sosiaalityön asiakkaille yli 300 joululahjaa

Suurin osa lahjoista on jo jaettu, ja nämäkin ehtivät vielä jouluaatoksi perille. Lahjarunsautta ihastelevat Gitta Leikkilä (vas.), Sirkku Pekkarinen-Keto ja Jaana Salo-Christiansen.

L​astensuojelun asiakkaana on 700 lasta

Kirkkonummen sosiaalityönpäällikkö Sirkku Pekkarinen-Keto iloitsee jo jouluaatosta asiakkaidensa puolesta. Joulupuukeräys tuotti Kirkkonummen vähävaraisten perheiden pukinkontteihin yli 300 lahjaa.

Nuorkauppakamarijärjestön Kirkkonummen joulupuukeräyksessä tehtiin tänä vuonna oikein selkeästi ennätys. Keräys tuotti valmiita, uusia joululahjoja yli 300 kappaletta. Viime vuonna joulupukin vietäväksi kertyi alle 200 pakettia.

Lahjat ovat jo pitkälti jaossa eteenpäin. Niiden jakamisesta vastaavat Kirkkonummen kunnan sosiaalityöntekijät.

Pekkarinen-Keto kertoo, että välillä ehdittiin olla jo huolissaan ehditäänkö kaikki lahjat jakaa ennen jouluaattoa. Mutta kyllä urakasta selvitään.

- Tämä on aivan mahtavaa, että joulumieltä voidaan jakaa Kirkkonummella näin monelle vähävaraiselle perheelle. Siellä on älyttömän hienoja lahjoja, Pekkarinen-Keto hämmästelee.

- Paitsi että lahjoja tuli ennätyksellisen paljon, mukana on ihan uusi elementti eli lahjakortit, joilla voi tehdä itse ostoksia, Gita Leikkilä Nuorkauppakamarista kertoo.

Apu menee lähelle ja varmasti

- Joulupuukeräys on otettu nyt erittäin hyvin vastaan Kirkkonummella. Lahjoittavat arvostavat sitä, että kohde on lähellä, ja apu menee lyhentämättömänä ilman kustannuksia perille, konttorinjohtaja Jaana Salo-Christiansen Danske Bankista toteaa. Pankki on huolehtinut paikallisesti keräyksen järjestelyistä. 

Keräyksen ehtona on ollut, että lahjat ovat uusia. Ne ovat valmiiksi paketoitu, ja päällä on jakajille ollut tietoa mitä sisällä on. Näin lahjat saadaan oikeanlaisille vastaanottajille.

Pääosa lahjoista on Pekkarinen-Kedon mukaan alle kouluikäisille. Tarvetta olisi vähän enemmän lahjoista murrosikäisille pojille.

Lahjoittajina on ollut yrityksiä, mutta suurin osa lahjoista on ihan yksityisiltä ihmisiltä. – Joiltakin lahjoittajilta on tullut kokonainen kassillinen, Leikkilä kiittelee.

Kirkkonummella on kunnan sosiaalityön asiakkaina kaiken kaikkiaan noin 1 300 kotitaloutta vuodessa. Lastensuojelupuolen asiakkaina on 700 lasta.

Toimeentulotukipäätöksiä tehdään kuukausittain noin tuhat.

- Meillä on paljon asiakkaita, jotka ovat joutuneet turvautumaan vuosia toimeentulotukeen. He ovat todella köyhiä eikä useilla heistä ole varaa joululahjoihin, Pekkarinen-Keto sanoo.

Joulupuukeräys on varsinaisesti ohi. Mutta ensi viikolla vielä ehtii tuoda lahjoja Danske Bankin Kirkkonummen konttoriin, ja ne pystytään jakamaan tarvitsijoille.

Joulupuukeräyksen ohella muistakin auttajia on ollut liikkeellä. Kunnan sosiaalipalvelut haluaa kiittää erityisesti seuraavia tahoja:

Danske Bank
MLL:n Pohjois-Kirkkonummen yhdistys
SPR:n Kirkkonummen osasto
Lime Hair salon&shop
Optikkoliike Silmänilo
Art Cafe Babylonia
CrosFit-Kirkkonummi -Sali

 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Millä perusteella näitä lahjoja jaetaan? Kun jotkut saavat joka vuosi paketin ja jopa lahjakortin? Ja jotkut saa vain kerran?
Pettynyt
Mll Kirkkonummen yhdistys oli tässä myöskin mukana, kuten aikaisempinakin vuosina, eikä suinkaan kovin pienillä panoksilla.
Valtakunnallisen Hyvä joulumieli keräyksen tuottona saatuja lahjakortteja on toimitettu kuntaan jo useita vuosia.
Tänäkin vuonna saatiin 50 kpl 70 euron arvoisia lahjakortteja kuten viimekin vuonna ja ne on toimitettu sosiaalitoimeen eteenpäin toimitettavaksi vähävaraisille perheille tuomaan jouluiloa.
Sydämelliset kiitokset kaikille osallistujille!
Mll Kirkkonummen yhdistyksen puolesta pj. Raili Sepik.

Raili Sepik

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä