(8) kommenttia

K-nummen keskustaan tulossa uusi kaupan suuryksikkö

Vanhan Varubodenin rautakaupan tilalle suunnitellaan uutta kaupan suuryksikköä. Kuva kunnan asemakaavaehdotuksesta

Samalla radan ali rakennetaan uusi tie

Varubodenin entisen rautakaupan paikalle Munkinmäkeen on tulossa vähittäiskaupan suuryksikkö. Rakennustöihin oltaisiin valmiit jo ensi vuonna. 

Varuboden-Osla omistaa edelleen rautakaupan maa-alueen, mutta se ei ole itse rakentamassa sinne, vaan VBO on myymässä alueen.

VBO:lla on esisopimus alueen uuden toteuttajatahon kanssa, ja suunnitelmia on tehty jo varsin pitkälle. Hankkeen takana olevaa yhteistyökumppania ei ole julkistettu.

Kauppakeskushanke tulee esille ensi viikolla (10.12.) Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan lautakunnassa, joka käsittelee alueen asemakaavaa.

VBO:n omistamalle kolmelle tontille on kaavailtu rakennusoikeutta yli 11 000 kerrosneliötä. Kaavaehdotuksessa alue on varattu tilaa vieville vähittäiskaupan yksiköille.

Alueella ei saa kaavan mukaan olla elintarvikemyyntiä.

VBO:n ja sen yhteistyökumppanin laatimissa luonnoksissa on vanhan rautakaupan paikalle hahmoteltu rakennuskokonaisuutta, joka on jaettu viiteen osaan. Ensimmäinen osa uutta kokonaisuutta rakentuisi lähelle Lidliä.

Suunnitelmien mukaan ensimmäistä yksikköä oltaisiin valmiita rakentamaan jo ensi vuonna eli heti kun alueen asemakaava olisi valmis. 

Aluetta on ideoinut yhtiöiden laskuun iso suunnittelutoimisto Arkkitehtiruutu Oy. Toimisto on vastannut muun muassa Lempäälän Ideaparkin suunnittelusta ja on myös kauppaketju Lidlin myymälöiden suunnittelija.

Kauan kaivattu väylä radan ali

VBO:n alueen suunnittelu ja rakentaminen vie myös keskustan liikennehankkeita eteenpäin. Jo pitkään suunniteltu junaradan alittava uusi tie on tarkoitus rakentaa ennen kuin VBO:n tontille kaavaillut kaupanyksiköt ovat toiminnassa.

Makasiinitien nimellä kulkeva uusi väylä puhkaistaisiin radan ali Lidilin ja uuden kaupansuuryksikön välistä. Kunta on varautunut alikulun rakentamiseen ensi vuonna.

Tällä hetkellä Kirkkonummen keskustassa ei pääsee etelä-ja pohjoisosan välillä kuin yhtä siltaa pitkin. Ylikulkusilta odottaa suunnitelmissa uudelleen rakentamista.

Siltaremonttiin ei voida kuitenkaan ryhtyä ennen kuin Makasiinitie radan ali on käytössä.

> 51-Arkisto (15.5.) VBO myymässä entisen rautakaupan tontin 


(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Alikulku on oikein tervetullut muutos, kunhan autotien lisäksi on myös jalankulkijoille reitti, sekä mahdollisesti nousut rautatieaseman laitureille. Ihmetyttää toki, miten tämmöinen kauppakeskus saadaan kannattamaan, kun Aseman ostarikin on puolillaan tyhjiä liiketiloja. Suuret kaupat, kuten Motonet tai Masku tuskin menestyvät myöskään, kun ostovoimaa ei alueella vielä ole paljoa. Muualta tulevatkin ajavat usein Kirkkonummen läpi Espoon puolelle, sillä reissut yhdistetään usein muihin menoihin ja tarpeisiin. Lisäksi ainoa huonekaluliikekään (sisustuskaupan outlet) ei taida kovin suurta asiakaskuntaa pyörittää, joskin osittain voi johtua hassusta sijainnista.
Flick
Todella hienoa jos alikulku saadaan nyt jo rakennettua, sille on todellista tarvetta.

Myöskin hyvä saada lisää yritystoimintaa Kirkkonummelle, kommenteissakin jo mainittu tarpeellisia toimintoja.

Gesterbyn elinkeinoelämän kommentoijille niin perehtykääs kaavoitukseen, se kun sanelee toiminnan pääpiirteitä. Esim Kuntakeskus 1. vaihe, osayleiskaava on jo hyväksytty. Se sisältää jo suuren osan Gesterbyystä. Karttaa katsomalla (http://www.kirkkonummi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/kirkkonummi/embeds/kirkkonummiwwwstructure/20812_2979_Kuntakeskuksen_1.vaiheen_oyk.pdf) nähdään ettei liiemmin löydy "C" (keskustatoimintojen) tai "PT" (yritystoiminta) merkkejä alueella. Täten ei alueelle olla edes kaavoituksella suunniteltu moisia toimintoja laajemmassa mittakaavassa. (Pienimuotoista toimintaa joka ei haittaa asumista sallitaan toki...) Kuntakeskus 2. vaihe, osayleiskaava on työn alla ja juurikin aloitettiin eteläisen Gesterbyyn asmeakaavan päivitys.
Jerri Kämpe-Hellenius
Erittäin hyvä että saadaan tuo alikulku! Samaa mieltä nimimerkin "pohtii" kanssa, jotain uutta myös Gesterbyn suunnalle olisi kiva saada!
Anonyymi
Kaipa saadaan myös pääsy junalaitureille urheilukentän suunnasta, ettei tarvitse kiertää aina nykyisen alikulun kautta. Hyvä hanke kaiken kaikkiaan.
elp
Eiköhän siihen nouse motor center kirkkonummi, samalla konseptilla rakennettu moneen paikkaan jo toimivia keskittymiä.. Pääyhteistyökumppaniksi motonet, palvelee myös paikkakuntalaisia kalastusväline liikkeenä. Kuitenkin paljon kalastusta täällä harrastetaan! Paikkana loistava myös ohikulkumatkalaisille. Lisäksi huonekalukaupalle riittäisi varmasti kysyntää esimerkiksi masku. Kaikki lisäpalvelut kunnalle olisi tervetulleita! Palvelisi myös siuntion ja inkoon asiakkaita . Liittymä k-raudan kohdalta tulisi saada kuntoon. On vaarallinen risteys, montako kolaria pitänee tapahtua, jotta sille jotain tehdään?
Paikkakuntalainen
Hyvä se uusi radanalitus. Ehkä vähentää edes vähän Överbyntien itäpään kovaa ylinopeutta menevän liikenteen meteliä täällä meidän keskusta lähellä. Poliisitkin vahtivat jossakin Volsissa missä kuitenkin liienne murto osa ja ylonopeudetbähäisiä tähän n 70 km / h 40 alueella. Obbnäsinyiellä jossa 60 sallittu suunnilleen sama keskinopeus kuin täällä.
Erland Mattsson
Loistavaa, että vihdoin saadaan toinen yhteys Munkinmäen alueelle ja 51:lle.
Jukka Tammi
Ihan kiva, mutta miten ois jos myös jotain rakennettaisiin lähemmäksi gesterbyä esim. Heikkilä, Kyrkvalla, nedre pulkus, jokiniitty,
pohtii!!!!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä