(14) kommenttia

K-nummen budjetti: Yli 100 työntekijää pois

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio budjettiehdotus on kunnanhallituksen käsittelyssä ensi tiistaina.

Kirkkonummen kunta suunnittelee vähentävänsä yli sata vakituista työntekijää ensi vuonna. Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio torstai-iltana kunnan nettisivuilla julkaistun talousarvioehdotuksen mukaan lakkautettaisiin kunnalta 104 kokoaikaista vakanssia.

Budjetti: Kotihoidontukea karsitaan

Sjökullan koulukeskus suurin hanke

Kirkkonummen kunnan yt-neuvottelut päättyvät maanantaina, jolloin niistä odotetaan tarkempia tietoja. Neuvotteluissa on ollut tavoitteena 150 henkilötyövuoden vähennys.

Aarnio ei suostu kommentoimaan mitenkään yt-neuvottelujen lopputulosta eikä sitä mitä budjettiehdotuksesta voi päätellä varsinaisten irtisanomisten määrästä tai lomautuksista. Aarnio sanoo lähettävänä asiasta tiedotteen ensi tiistaiaamuna.

Suuri osa vakannssien vähennyksestä koskee ehdotuksen mukaan kouluja ja päiväkoteja. Talousarvioehdotuksessa on sivistystoimelle kirjattu 51 vakanssin vähennys, perusturvalle 21:n, konsernihallinnolle 22:n ja yhdyskuntatekniikalle 10:n. Suhteellisesti suurin leikkaus on hallinnossa, 22 vakanssia on melkein puolet yleishallinnon vakansseista.

Lasten hotihoidon kuntalisä on jatkumassa alle 3-vuotiaille lapsille ennallaan, mutta yli 3-vuotiailta lisä otetaan pois. (Lue lisää)

Taousarvioehdotus on odotetusti tiukka. Henkilöstömenoihin on varattu ensi vuonna 1,8 prosenttia vähemmän rahaa kuin täksi vuodeksi oli vuosi sitten budjetoitu. Rahassa tämä on 1,7 miljoonaa euroa. Tavoite vaatii varsin rajuja toimia, koska ensi vuodellekin on luvassa palkankorotuksia ja toisaalta tänä vuonna henkilöstömenoja on ylitetty.

Talousarviossa toimintamenoihin on varattu 240,7 miljoonaa euroa. Summassa on kasvua vain 1,7 prosentiia kuluvan vuoden talousarvioon. Vertailussa ei ole huomioitu tämän vuoden budjettiylityksiä.

Verotuloja arvoidaan tulevan ensi vuonna vajaat 178 miljoonaa euroa, mikä on runsaat viisi prosenttia tämänvuotista enemmän. Veroja lisää erityisesti kuntaveron nosto 19:sta 19,5:een prosenttiin.

Kirkkonummi ottaa ensi vuonna lisälainaa reilut 6 miljoonaa euroa. Ensi vuoden lopussa kunnalla on lainaa 107 miljoonaa euroa. Tämän vuoden lopussa lainaa on asukasta kohden 2 349 ja vuoden päästä 2 650 euroa.

Menoleikkausista ja veronkorotuksesta huolimatta Kirkkonummen talouden ennustetaan ensikin vuonna jäävän alijäämäiseksi kuin myös vuonna 2015. Taloussuunnitelman mukaan kunnan talous on ylijäämäinen vasta vuonna 2016. Tälle vuodelle on tulossa alijäämää 16,5 miljoonaa euroa, ensi vuodelle 2,3 ja vuodelle 2015 vielä 4,5.

Yt-neuvottelut: Koko henkilöstö lomautetaan

Sjökullan koulukeskus suurin hanke

Kunnanjohtajan talousarvioesitys 2013

 

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Kurjasti venyttää työnantaja tiedonantoa....kurja joulun ja uudenvuoden viettäminen tulossa isolle määrälle kun pohtivat että lähteekö meidän toimialalta kilometritehtaalle paula vai pekka vaiko molemmat..... olisi pitänyt heti tehdä päätökset loppuun asti eikä kiusata ihmisiä lisää.
Myötäeläjä
Yt loppuu tänään keskiyöllä ja sitä ennen ei voi tiedottaakaan mitään. Huomenna saa kunnanhallitus sekä talousarvion ja yt-neuvottelutuloksen päätettäväksi. Tuskin ehtivät perehtyä kunnolla. Talousarvioneuvottelijat kokoontuvat vielä tänään hiomaan budjettia, joka tulee kunnanhallituksen kautta valtuuston päätettäväksi 19.12., joten ei liene vielä tiedotettavaa päätösten osalta, vain noita kunnanjohtajan talousarvioon tekemiä suunnitelmia.

Esim. Metsäpirtti on päätetty lakkauttaa Perusturvan kokouksessa syksyllä, mutta se tulee 19.12. budjetissa käsittelyyn ja voihan olla, että valtuutetut eivät hyväksy talousarvion kohtaa "Metsäpirtti" ja myöntävät rahat toiminnan jatkamiseen.
Valtuutettu tiedottaa
No olipas kiva lukea tästä päätöksestä lehdessä. Kunnan työntekijöille ei ole vielä annettu viel' mitään tietoa neuvottelujen tuloksista. Olipa kiva lukea se nettilehdestä.
kunnan työntekijä
Mielenkiintoisia lukuja vanhuksille talousarviossa 2015:
Vuonna 2011 yli 65-vuotiaita 4282 ja hoitajia 228 henkilöä.
Vuonna 2015 yli 65-vuotiaita 5309 ja hoitajia 217 henkilöä.
Palvelutko paranee ja henkilökunta voi hyvin?
Viljo "Ville" Savolainen
Ei mitään ihmeellistä tässä jutussa. YT oli tiedossa ja että porukkaa lähtee pihalle ovista ja ikkunoista. Hyvä että välillä kunta tarkastelee työntekijöidensä määrää ja järkeistää toimintoja. Näin toimitaan myös yrityselämän puolella ihan säännönmukaisesti, ja siihen olisi hyvä pyrkiä myös kuntatasolla. Sjökullaan miljoonien lappaaminen on kohtuuton toimenpide tässä taloustilanteessa. Ylipäätään kaikenlaisista investoinneista olisi hyvä välillä pitää taukoa ja odotella parempia aikoja. Nythän ollaan ylittämässä jo aiemmin "pyhänä" pidetty ja sovittu 100 miljoonan euron lainataakka. Kyllä päättäjillä pitää olla sen verran selkärankaa että pitää sovituista pelisäännöistä kiinni. Tämähän on sama kuin rapakon takana jenkit nostivat maansa velkakattoa heti kun näytti siltä että se olisi rikkoutumassa. Ei näin.
osin ok, osin ei nyt vaan ole
Toivottavasti toimittaja vastaisi asiallisiin kysymyksiin. Jutussa on todella paljon eroavaisuuksia talousarvioon nähden. Sen mukaan vähennykset ovat huomattavasti enemmän.
Ihmettelijä3
Ihmettelijän innoittamana luin tuota talousarviota ja virheitä taitaa olla. Sitten ihmetyttää että on irtisanottavien määrät jo ilmoitettu niin tarkkaan vaikka tuosta tekstistä ymmärtää että YT neuvottelu on vielä kesken. Eikö siinä rikota jo sitä lakia ?
Ihmettelijä2
Ettekö te nyt jo vähemmällä ymmärrä, ettei Kirkkonummelle kaivata suomenkielisten kakaroita kantamaan kuraa herrasväen porstuaan. Tehdään Sjökullaan kunnon koulutus-ja kulttuurikeskus ja rakennetaan muurit ympärille, ettei tarvitse rahvaan kanssa seurustella. Eihän siitä Porkkalasta muuten ikinä mitään valmista tule.
Hei haloo!
Mistä toimittajan luvut ovat peräisin? Tutustuin talousarvio 2014- ehdotukseen joka löytyy kunnan nettisivuilta kunnanhallituksen ensi viikon kokouksen esityslistasta. Osa luvuista on aivan eri mitä toimittajalla on käytössä. Esim yhdyskuntatekniikkaan ollaan lisäämässä vakansseja, paljon!
Ihmettelijä
pakko oikasta..että ei kunta ole rakentanut kunnantaloa vaan keva ja kunta on siinä vuokralla
ihmettelijä
Ensin ollaan ottamassa perheiltä kuntalisä pois, moni joutuu laittamaan lapsensa aikaisemmin päivähoitoon sen takia. Ja nyt seuraavaksi ollaan vähentämässä henkilökuntaa päivähoidosta ja kouluista. Pyytäisin että päättäjät viettäisivät yhden päivän päiväkodissa ja koulussa jotta näkisivät että niistä ei voi enään paljon vähentää henkilökuntaa. Henkilökunnan vähentäminen vaikuttaa lapsiin ja nuoriin. En ymmärrä miten kunnalla on ollut varaa rakentaa uusi kunnantalo? Ja korjauttaa Se? Kun kunnalla ei ole varaa huolehtia lasten ja nuorten hyvinvoinnista.
S.L
Taas ollaan ottamassa pois lapsilta. Ensin ollaan ottamassa perheiltä kuntalisä pois, joten moni joutuu laittamaan lapsensa aikaisemmin päivähoitoon. Seuraavaksi ollaan laittamassa päivähoidon henkilökuntaa pois. Kehottaisin että päättäjät viettäisivät yhden päivän päiväkodissa ja koulussa ennen kuin päättävät ottaa lapsilta pois. En ymmärrä miten kunnalla on ollut varaa rakentaa uusi kunnan talo? Ja vielä korjauttaa Se. Kun ei ole varaa huolehtia lasten ja nuorten hyvinvoinnista.
S.L
Oottelee kuulemma espoolaistumista ja parempaa virkaa...
Hmphfff
kas kummaa kun "tekevät kädet" pistetään maksamaan kunnanjohtajan lepsuilun ,, kuinkahan kauan saa KJ touhuta . kumminki kun on vastuussa kunnan taloudesta .. ja laittavat työntekijöitä ulos ja sen työ ulkoistetaan .. ei varmasti ole halvempaa/laadukasta .. outoa puuhaa sanon minä
ihmettelijä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä