(0) kommenttia

K-nummelta sukkuloidaan töihin eniten Uudellamaalla

Kartassa olevat luvut kertovat kuinka paljon kustakin kunnasta matkaa työntekijöitä Espoon, Vantaan tai Helsingin rajan yli. Kartta HSY, tiedot Tilastokeskus

Kirkkonummelta lähdetään pääkaupunkiseudulle päivittäin töihin edelleen selvästi eniten koko Uudellamaalla. Jopa kuusi kymmenestä työmatkasukkuloi.

Työpaikkasukkulointi on ollut pääkaupunkiseudulla viime vuodet hienoisessa kasvussa. Tuoreimpien tilastolukujen mukaan viime vuonna Espoon, Vantaan tai Helsingin rajan ylitti 126 000 työmatkalaista. Kasvua määrässä oli kaksi prosenttia toissavuoteen verrattuna.

Kuntakohtaiset, uusimmat luvut ovat kaksi vuotta vanhoja. Niiden mukaan vuoden 2012 alussa Kirkkonummelta sukkuloi pääkaupunkiseudulle päivittäin 10 927 työssäkävijää. Osuus on 60,5 prosenttia Kirkkonummen työllisistä.

Helsinki ja Espoo yhtä suosittuja

Kirkkonummelta sukkulointi on selvästi vilkkainta koko Helsingin seudulla ja laajemminkin. Seuraavaksi yleisintä pääkaupunkiseudulle sukkulointi on Nurmijärveltä, Tuusulasta, Keravalta ja Sipoosta. Näistä kunnista hieman yli puolet työllisistä matkaa päivittäin töihin pääkaupunkiseudulle.

Kun mennään kehyskunnista ulommaksi, sukkulointi vähenee. Siuntiosta sukkuloidaan Kirkkonummen ohi pääkaupunkiseudulle töihin vielä aika paljon. Sukkulointiprosentti on Siuntiosta 45 ja Inkoosta 33.

Kirkkonummelaiset menevät aika tasaväkisesti töihin Espooseen ja Helsinkiin. Kumpaakin kaupunkiin sukkuloi yhtä paljon kirkkonummelaisia eli noin 4 900 henkilöä. Vantaalle kirkkonummelaisia matkaa noin 1 000.

Kirkkonummen sukkuloinnissa ei ole tapahtunut suuria muutoksia viime vuosina. Kymmenen vuotta sitten pääkaupunkiseudulle sukkuloijia oli noin 2 300 vähemmän kuin nykyisin ja sukkulointiprosentti oli silloin 56,5.

Myös K-nummelle sukkuloidaan

Kirkkonummen työmatkaliikenteessä on yllättävän paljon myös vastaantulijoita. Kirkkonummelle tulee päivittäin pääkaupunkiseudulta töihin lähes 2 700 henkilöä. Määrä on noin neljäsosa kaikista Kirkkonummella asuvista tai kuntaan sukkuloivista työntekijöistä.

Kirkkonummelle saapuu päivittäin töihin eniten espoolaisia, heitä tulee 1 550. Helsingistä sukkuloi Kirkkonummelle 820 ja Vantaalta 260 työntekijää.

Eniten pääkaupunkiseudun neljästä kaupungista sukkuloidaan Tuusulaan (3 270 henkilöä) ja toiseksi eniten Kirkkonummelle.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä