(0) kommenttia

K-nummella kolmen kärki: Stubb, Gestrin ja Halla-aho

Kirkkonummen eri äänestysalueilla kärkikamppailu käyntiin Alexander Stubbin ja Christina Gestrinin välillä. Vain Veikkolassa Jussi Halla-aho kiilasi kakkoseksi.

Kirkkonummi on jaettu nykyisin seitsemään äänestysalueeseen. Viidellä alueella kokoomuksen Stubb sai eniten ääniä. Kahdella alueella RKP:n Gestrin vei suurimman äänipotin, toisin aika niukalla erolla Stubbiin. Gestrin ei tullut kuitenkaan valituksi EU-parlamenttiin, vaan Brysseliin menee RKP:n Nils Torvalds.

Kirkkonummen EU-vaalien kolmonen perussuomalaisten Jussi Halla-aho keräsi ääniä myös melko tasaisesti eri äänestysalueilla. Ainoastaan Lapinkylän alueella Halla-aho jäi kärjestä jälkeen.

Kärkikaksikon kamppailussa Gestrin voitti Stubbin Lapinkylässä ja Kirkonkylän äänestysalueella. Kirkonkylässä eli keskustan alueella äänieroa on Gestrinin hyväksi vain viisi ääntä.

Veikkola äänestää omalla tavallaan

Eniten vaalituloksessa poikkesi alueista Veikkola. Stubb voitti sielläkin, mutta kakkosena oli noin 200 äänen erolla Halla-aho.

Veikkolan kolmonen oli Heidi Hautala ja neljäntenä KD:n Sari Essayah. Gestrin oli Veikkolassa vasta 14:s.

Äänestysvilkkaudessa Kirkkonummi on koko maata selvästi parempi 47,9 prosenttia. Vilkkaimmin äänestettiin Heikkilässä (55,1) ja laimeimmin Kirkonkylässä (44,0).

Kirkkonummen äänestysalueet ovat nykyään varsin suuret, kun äänestyspaikkoja on vuosien mittaan karsittu. Yhdellä alueella on hyvin erilaisia asuinalueita. Esimerkiksi Masalaan kuuluvat Luoma ja Sundsberg.

Pääkirjoitus: Miten eurovaali muutti K-nummen puoluekarttaa?

Stubb oli myös Kirkkonummen äänikuningas

Kirkkonummen vaalitulokset Ylen sivuilla

      

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx