(14) kommenttia

Jyrkkää kasvua, Kirkkonummen suhdeluku ylitti jo Espoon ja Vantaan – tartunnat ulkomailta

Koronatartuntojen määrä jatkaa Kirkkonummella selvää kasvua toista viikkoa. Perjantaihin mennessä on raportoitu 17 tartuntaa, kun taas koko viime viikolla niitä oli 16.

Kirkkonummen ilmaantuvuusluku (tartunnat/100 000 asukasta) on THL:n rekisterin mukaan 14 viimeisen vuorokauden ajalta 92.

Luku on Uudenmaan korkeimpia. Helsingissä ilmaantuvuus on 124 ja kehyskunnista vain Nurmijärvellä (101) on suhdeluku korkeampi kuin Kirkkonummella.

Espoossa ilmaantuvuus on 89 ja Vantaalla 68.

Kirkkonummen tartuntatilanne oli viimeksi näin korkealla vapun aikoihin ja korkein maaliskuun alussa (240). Tartuntoja on raportoitu jokaisena viikkona, nollassa ilmaantuvuus ei ole ollut tänä vuonna kertaakaan.                                                 

Kirkkonummen tartunnat ovat kunnan mukaan peräisin maan rajojen ulkopuolelta ja matkustajien mukana tulleista perheiden sisäisistä jatkotartunnoista.

Muutama tartunta liittyy jalkapallon EM-kilpailuihin, loput ovat tuliaisia risteilyiltä ja muilta matkoilta.

Matkustajamäärät ovat nousussa, joten on odotettavissa, että myös tartunnat lisääntyvät edelleen, kunta kertoo tiedotteessaan.

Kirkkonummen kunta haluaa muistuttaa, että koronatestaus ja omaehtoinen karanteeni ovat ainoita keinoja, joilla voidaan välttyä taudin leviämiseltä.

Lisäksi hyvän käsihygienian noudattaminen ja hengityssuojainten käyttö ovat edelleen hyviä tapoja vähentää tartuntoja.

Koronarokotusten painopiste on siirtynyt tehosterokotuksiin. Viime päivinä koronarokotuksissa on ollut paljon peruutuksia, ja mikä huolestuttavinta, ihmiset ovat jättäneet tulematta rokotukseen, vaikka ovat varanneet ajan.

Rokoteaikoja kysytään enemmän kuin kunta saa rokotteita. Tässä tilanteessa on erittäin valitettavaa, jos rokotteita menee pilalle peruuttamatta jääneiden rokotusaikojen vuoksi, kunta muistuttaa.

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Tuliskohan se koronavirus nykyään jo ihan ilmojen ja tuulien mukana?
Outo juttu
@Isä, hyvä nosto. Taitaa olla pääasia, että saadaan tilat suljettua ja lomat pyöritettyä. Perheet voivat tämän johdosta kärvistellä kotona karanteenissa. Uskomatonta puuhastelua vallitseva tilanne huomioiden.
Abra
”isä”: varhaiskasvatuksessa päiväkodeissa on yhdistelty ryhmiä koko koronan ajan. Vain perhepäivähoidossa on säästytty altistumisista.
äiti
YJa tapaukset senkun lisääntyy. Helposti lisääntyykin, ei tarvitse kuin iskeä pari päiväkotiryhmää yhteen niin saadaan altistumista ja karanteeneja tällee kivasti loma-ajaksi. Kiitti siitä varhaiskasvatus.
Isä
Harmittaa, kun ilman näitä Pietarinkävijöitä oltaisiin jo hyvää vauhtia poistamassa loputkin rajoitukset. Nyt vielä lehdistä saa lukea, että välttelevät koronajäljittäjiä ja karanteeneja.

Ihme touhua, kun samat porukat haistattelivat julkisesti vastuuministerille. Tosiasiassa haistattelivat meille, jotka olisimme toivoneet vapaampaa kesää ilman maskeja

Tom
Yhä ihmettelen miksi näitä tartuntoja saati altistumisia uutisoidaan näin tarkoin. Moni asiantuntija on sanonut, että ratkaisevaa on se, miten moni joutuu sairaalaan tai menehtyy. Ja nyt kun iso osa väestöstä on kertaalleen rokotettu, vakavaan tautimuotoon sairastuu enää aniharva. Ihmisiä menehtyy tai vammautuu pahoin moniin muihinkin asioihin, kuten syöpiin. Kaikkia sairastumisia tai kuolemia emme voi estää vaikka päällämme seisoisimme. Korona jää luultavasti kiertämään muiden hengitystieinfektioiden tavoin vuosittain.
Ei lietsota turhaa paniikkia
Se on nääs sillä lailla, että Suomen kansalaisella on aina oikeus poistua Suomesta ja palata takaisin. Ja koska ohjeet eivät näitä valopääkansalaisia koske, vaan pitää päästä ulkomaille lomille ja vaikka potkupalloa katsomaan. Tuovat sitten taudin tullessaan, joten kyllä se ulkomailta tulee, kun se ihan vasiten sieltä haetaan.
Minä ja minun oikeuteni
Tosi itsekästä ajattelua. En ymmärrä tätä hallitustakaan, viime vuonna oltiin niin tiukkoja kaikesta. Krista Kiuru yrittää jarruttaa, mutta on se vaikea kun muut painaa kaasua. Missä on matkanjärjestäjien ynnä muiden vastuu. Näköjään moni aikuinen on kun lapset, joss joku antaa lupaa johonkin, niin siitä vaan, ajattelematta seurauksia.Oma napa tärkein. Näillä holtittomilla kuntalaisilla meitä muita rangaistaan. Itse odotan hoitoon pääsyä mutta nämä holtittomat vievät suuri osa hoitokapasiteetistä. Mietin, missä on oikeus tässä maassa.
Näillä mennään
Tilanne paheni taas vastuuttoman minä-minä käyttäytymisen johdosta.
Abra
Vantaalla voi saada rokotuksen, kun menee rokotuspisteelle kyselemään ylimääräisiksi jääneitä rokotteita ennen sulkemisaikaa. Näin saadaan muuten hukkaan menevät rokotteet hyötykäyttöön ja halukkaat saavat tehosterokotteen lääketehtaan suosituksen mukaisella aikataululla.
Babette
Venäjän aikaiset rajat käyttöön niin loppuu
Kovempi kuri
Käyttäkää ihmiset hyvät edelleen niitä maskeja, valitettavan moni näyttää luopuneen kokonaan viime viikkoina. Jaksetaan vielä hetki
Koronakurjimus
No johan oli yllätys :(
Siltä se virus nostaa taas päätään, kun vastuuttomat matkailijat rellestävät! Ei muuta kuin rajoitukset taas käyttöön..
Kiitos teille vaan!!!
On se kumma juttu, että rajojen yli annetaan tulla koronaa tuon tuosta mutta silti ollaan valmiita rajoittamaan esim. lasten harrastuksia jne. Sit oltiin vielä suunnittelemassa maan sisälle liikkumisrajoituksia.
On tää väsyttävää...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä