(6) kommenttia

Juuri korjattu tie vajosi ja siirtyi paikaltaan yhtäkkiä – tienpitäjä ei heti muista vastaavaa

Korjattu ja päällystetty tie siirtyi paikaltaan yhtenä iltana ilmeisesti nopeasti. Paikka on Lapinkylän ja Evitskogin rajalla.

Kirkkonummen Evitskogissa kokonainen tienpätkä vajosi viime torstai-iltana. Vajoamiskohta oli juuri korjattu ja tienpintaa nostettu osana Lapinkylä-Virkkala -tienparannusprojektia.

Vajoama ja tien siirtyminen on ilmeisesti tapahtunut nopeasti. Ainakaan Ely-keskukseen ei ole tullut tietoa, että mitään vahinkoa olisi tullut tienkäyttäjille.

Vajoamisen syystä ei ole tarkkaan tietoa. Projektipäällikkö Lauri Suikki Elystä kertoo, että se on kuitenkin tässä vaiheessa jo selvää, että tienpohjalla on joku vanha maakerros antanut periksi.

Vajoamiskohdassa tehdään geologisia tutkimuksia kairaamalla ja vielä pari päivää seurataan, pysyykö tiekohta paikallaan vai vajoaako se lisää.

Sen jälkeen päätetään, miten asiassa edetään. Joka tapauksessa vajoamiskohta on avattava ja korjattava uudelleen.

Kyseinen paikka on hyvin kostea ja tulvavesi on monesti ollut nousemassa tielle. Siksi tienpintaa nostettiin tieremontin yhteydessä.

Kohde on Suikin mukaan korjattu niin kuin oli suunniteltu ja paikka oli ennakkoon tutkittu maatutkalla.

Tapaus on ilmeisen harvinainen. – Sortumia tapahtuu maanteillä, mutta en nyt muista vastaavaa tapausta toista, Suikki sanoo.

Maantie 1130 kunnostus ja päällystys on tänä kesänä Ely-keskuksen suurin yksittäinen urakka Hämeen ja Uudenmaan alueella.

Urakka on Suikin mukaan aikataulussa, ja koko osuus Kirkkonummen Lapinkylästä Lohjan Virkkalaan pitäisi olla valmis 17.7. Vajonnut kohtakin pystytään korjaamaan määräaikaan mennessä.

Tie on poikki ja liikenne ohjataan Juusjärventien kautta, mutta tonteille ajo on sallittu.

> Asvalttityöt alkoivat: Kirkkonummella maakunnan suurin päällystyskohde – lisää voi vielä tulla (29.4.)

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Eipä ole tapahtunut minkään näköistä liikettä tien korjaamiseksi.
17.7 tie ei ole valmis olisko ehkä 17.8?
Kristian
Luontokin alkaa tehdä tienpinnoista kyhmyröisiä, mutta paljon loivempia, kuin mitä taajamiin ja asuialueille rakennetaan haitaksi autoilijoille ja maksatetaan kalliit rakentamiskustannukset autoilijoilla ja särjetetään kalliisti verotetut autotkin.
kalliiksi tyhmyys tulee autoilijoille
kalleimman mukaan
Jospa hirven paino oli luhistanut tien, näkyi savisten kavioiden jälet
Kävelijä
Oliko pohjatutkimus tehty, kun paikka on jo aiemmin vajonnut ? Eikö työn teettäjä ymmärrä mitä pitäisi tehdä . Urakoisija ei ole myöskään paras ammatilainen, vai ehdottiko hän pohjatutkimusta ? Säästösyistä jätettiin tekemättä ?
Tietämättä yksityiskohtia, vaikuttaa hieman ammattitaidottomalta.
Markku Rönkkö
Kirkkonummellako tämä on muka yllätys???
No ei ole!
Kyllä täytyy ihailla tätä nykyisen rakentamisen laatua! Kai tämä nyt sentään urakoitsijan piikkiin menee, kun stabiloinnit on tehty huonosti?
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx