(29) kommenttia

Joukkoaltistumisia yli 20 – kunnan tiloissa aikuisten liikunta- ja harrastusryhmät tauolle

Kirkkonummi ottaa kahdeksi viikoksi käyttöön tiukat rajoitukset, jotka koskevat aikuisten liikunta- ja harrasteryhmiä kunnan omistamissa sisätiloissa.

Rajoitukset ovat tiukemmat kuin muualla Uudellamaalla.

Kunta on tartuntatautitilanteen vuoksi päättänyt, että kunnan omistamissa sisätiloissa ei voi järjestää 20 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille ikäryhmille liikuntaharjoituksia ja -ryhmiä.

Lisäksi 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille ei saa järjestää muutakaan sisäharrastustoimintaa kunnan sisätiloissa ajalla 3.-17.11.

Myös kansalaisopiston sisätiloissa tapahtuva ryhmäopetus keskytetään kahdeksi viikoksi. Kaikkiin kurssilaisiin opisto on yhteydessä ja kertoo, miten opetusta jatketaan esimerkiksi etänä.

Kirkkonummella koronavirustartuntojen määrä on viimeisen kahden viikon ajalta laskettuna 92/100 000 asukasta kohti ja ilmaantuvuus on ollut kasvussa.

Uusia tartuntoja on todettu 14 vuorokauden aikana 37.

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on tullut viimeisen kahden viikon aikana yli 20 joukkoaltistumista, joista yli puolet kytkeytyy harrastustoimintaan.

Kunta suosittelee myös yksityisiä toimijoita keskeyttämään yli 20-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvat liikuntaharjoitukset ja 18 vuotta täyttäneiden muun sisällä tapahtuvan harrastustoiminnan 17.11. saakka huomisesta tiistaista alkaen.

Ulkoliikuntapaikkojen pukutiloja ei suositella käytettäväksi. Jos pukutiloja käytetään, suositellaan niissä käytettävän kasvomaskia, mikäli sille ei ole terveydellistä estettä.

Kunta suosittelee rajaamaan myös lasten sisällä tapahtuvassa harrastustoiminnassa ryhmien koon enintään 20 henkilöön toiminnan ohjaajat ja valmentajat mukaan lukien.

Erityisesti ryhmien sekoittumista tulee välttää. Lisäksi lasten harrastusten valmentajia ja ohjaajia suositellaan käyttämään kasvomaskia koko toiminnan ajan, mikäli sille ei ole terveydellistä estettä.

(29) kommenttia
Kommentit (29)

Kommentit (29)

Kaupat,kirjasto,kaupan edusta pursuaa teini-ikäisiä ilman maskia usein isossa ryhmässä.
Ulkona toki maskin käyttö ei tarpeen mutta joukko kokoontumiset saisivat loppua.
Vastuu jokaisella
Onko koulut suljettu koska kirjasto on täynnä kaiken ikäisiä koululaisia isoja ryhmiä
Opinahjo
Aikuiset voi rajoittaa menojaan, mutta lasten ja nuorten pitää saada harrastaa. Näin juuri on ohjeistus nyt. Kiitos kuntapäättäjät!
Luottoa päätöksiin
Ollaanko me todellakin niin kaavoihin kangistuneita, että emme pysty edes läheisten ja oman terveyden uhalla muutamaan toimintatapojamme. Salin sijaan voi voimailla kotona, netti pursuaa ohjelmia, samoin jopa päivälehdet. Ryhmäliikkumaan voi mennä ulos kavereitten kanssa. Etänä voi pitää kirjallisuuspiirejä tai käsityötapaamisia. Iltaa voi myös viettää etänä ja kilistellä kuohuvaa. Mahdollisuuksia on. Sitä nopeammin tämä menee ohi mitä luovempia ja uudistumishaluisia olemme. Ihmisen elämässä vuosi - pari ei loppupeleissä merkitse kauheesti.
nainen
Niinpä luontoon, kun klo 16 on jo hämärää.... On mahdollista mennä luontoon, jos päivällä ei ole töissä.
Napanöyhtä
Joo, onhan meillä mahdollisuuksia lähteä luontoon liikkumaan, mutta sitten kun sinne mennää, niin alkaa taas valitus ja kitinä siitä, että pitääkö kaikkien sinne Meikolle, Porkkalaan, Linloon, Kopparnäsiin, Nuuksioon....
Luontoliikkuja
Eihän altistumisia tulisi, jos ihmiset tietäisivät tartunnastaan ennen kuin altistavat seuraavan. Siksi on tärkeää, ettei vapaasti anneta näihin mahdollisuuksia.
Anonyymi
Ei kyse olekaan teistä liikkumassa ”vapaaehtoisesti” vaan niistä, joille taudin saatuanne sen viette viestikapulana eteenpäin, joku saa siitä valitettavasti ankkuriosuuden.
Häpeä itsekäs!
Ihmeissään myös, sinulle tiedoksi, että kaltaistesi takia muut pelkäävät, muut pelkäävät sinua. Ja ovat hyvinvointisi takia ajettuina nurkkaan. Jotkin menot riskiryhmäläisillekin ovat välttämättömiä ja sitten törmäävät sinuun koronasi kanssa ja olet tietämättäsi syy toisen kohtaloon. Lisääkö se sinun työkykyäsi?
Oma napa, ainoa napa.
Ihmeellistä lässytystä joiltakin henkilöiltä,pitäs saada tehdä sitä ja tätä,ei saa rajoittaa menemisiä ja tekemisiä.Kyllä ääni kellossa muuttuu.kun nakki napsahtaa omalle kohdalle.Vaihtoehtoisia malleja löytyy,kun vain haluaa.Rutinat sikseen ja annetaan ajan kulua.Kyllä taudille lääke löytyy.
tästäkin selvitään
Ei mitään syytä huoleen. Kunnassa on erinomaiset mahdollisuudet lähteä liikkumaan upeaan luontoomme. Mukavampaa kuin hikihuoneissa.
Ikiliikkuja
Ihmettelevän kanssa täysin samoilla linjoilla. Myös monelle aikuiselle liikunta on tärkeä henkireikä ja työkyvyn ylläpitäjä etätyön ohessa. Vapaaehtoisestihan siellä liikkumassa ollaan.
Ihmeissään myös
Ihmettelevä: mitäs nämä mm. salibandyssä tapahtuneet joukkoaltistumiset sitten kertovat?
Ihmettelee hän
Voisiko kaupat vahtia tarkemmin turvavälejä ja maskisuositusta, välitunneilla ja varsinkin 12 jälkeen koulukeskuksen lähimarketit pursuilevat yläaste? ikäisiä lapsia riehumassa.
Anonyymi
Ihmettelevälle tiedoksi, rajoitus ei koske kilpaurheilua, ainoastaan harrastetoimintaa.
Kyläpoliisi
Päiväkodeissakin isoja ryhmiä joita vielä sekoitetaan..
Eikö pienillä lapsilla ole mitään väliä...
Lapsiystävällisessä kunnassa?
Arto
Vihdoinkin järki voitti, mutta liian myöhään! Annettiin vain levitä ja nyt tuli pakko eteen vaikka tiedossa oli miten pöpö leviää. Kaksi viikkoa ei tule riittämään se on aivan varma.
Rispa
Espoossa luku 120,5/100 000 ja tartunnanlähteitä viimeisen kahden viikon aikana: perheenjäsen tai muu lähipiiri 51 %, tuntematon 33 %, joukkotapahtuma tai harrastus 7 %, työpaikka 5 %, matka 4 %... (28.10.2020). Eli kielletään samalla perheiden yhdessäolo ja töissä + kaupassa käynti?
Tarpeetonta Kirkkonummi
Suomen tautitilanteen arvioidaan jatkuvan ensi kesään asti. Onko tarpeellista paikallisella rajoituksella vahingoittaa mm. tavoitteellisia kilpaurheilujoukkueita, jotka noudattavat koronaohjeita? Luulisi arvostettavan terveitä elämäntapoja ja eteenpäin pyrkiviä nuoria ihmisiä.
Ihmettelevä
Mahtava päätös kunta!! Olin varma, et mitään toimia ei tehdä, mutta nyt tehtiin! Ainoa mikä ihmetyttää on se et miks lapset ja nuoret saa jatkaa, kun altistumiset on ollu lähinnä lapsilla ja nuorilla? Hyvä päätös silti!
Hyvä Kirkkonummi
Miksi Kirkkonummella salataan paikat, joissa altistumisia on tapahtunut. Vrt. esim. Espoo https://www.lansivayla.fi/paikalliset/3150423
Vierailija
Olen sama mieltä mummo 73 kanssa. Koululaiset voisivat lähteä tunnin lenkille eli happihypylle ja antaa tila uimahallilla muille kuntalaisille, missä on TURVAVÄLI? Koulujen ja opettajien piittamattomuus pandemian voi kysenalaista. Huonon selän takia kävin ennen uimahallilla uimassa ja vesijuoksussa. Nytt on pakko yrittää pitää kuntoa yllä mulla liikunnalla.
Oma aloitekykyä 68 vuotias
Tänä aamuna klo 8-9 olin senioreiden vesijumpassa. Samaan aikaan eriikäisiä koululaisia oli altaissa useampi kymmenen ja lisää näytti tulevan , heillekkö ei rajoituksia , vain mummoille ja papoille????
T.mummo 73v
Ihan oikein.. Kun ei ensin hyvällä niin nyt sitten pahalla!!
Joko uskotte??
Ai ryhmien sekoittamista pitää välttää. Kertokaa se myös päiväkoteihin, esikouluihin ja kouluihin, niissähän sekoitetaan ryhmiä viikoittain! Ja eskarilaisilla kokoontumisia koululaisten kanssa, ei niissä tapaamisissa ole turvavälejä, kyllä ulkonakin pitäisi pitää turvavälit.
Äiti
’Erityisesti ryhmien sekoittumista tulee välttää’
Kirkkoharjun koulussa aloitettiin sekoittamaan alakoulun ryhmiä samalta vuosiluokilla osana uuteen kouluun siirtymisen harjoittelua. Tällöin koko vuosiluokkaryhmä altistuu jos joukossa yksi sairastuu. Toivottavasti kouluissa mietitään käytänteitä nyt terveys edellä.
Anonyymi
Miksi ikärajat 18 ja 20 vuotiaita. Runsaasti sairastuneita on myös ryhmissä 0 - 19 vuotiaita. Miksi pitää alle 18 vuotiaitten sallia taudin levittämistä. Espanjassa maskipakkon on 6 tai enemmän ikäisille, miksi ei Suomessa?
IlmanRajaa
Täysin käsittämätöntä... Nyt hereille
A
Altistumisia on..Entäs näistä tulleita tartuntoja?! Ilmoittaa voisi myös näistä tiedetyistä joukkoaltistumisista aiheutuneet tartunnat! Toivottavasti lasten harrastustoimintaa rajoitetaan HYVIN pätevin syin ja todellisiin lukuihin perustuen!
Järkisyitä ei tunteita

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx