(4) kommenttia

Jorvaksessa avataan nykyaikainen juna-asema – uudet laiturit, portaat, alikulku ja parkkipaikka

Jorvaksen uudella asemalla on viime päivät tehty viimeistelytöitä. (kuva: Tarja Harhila)

Jorvaksen uusi juna-asema on torstaiaamusta lähtien kokonaisuudessa matkustajien käytössä. Ennen Jorvaksessa oli junaseisake, nyt voi puhua syystä juna-asemasta.

Jorvaksen aseman laiturit on korotettu ja pidennetty kolmelle lähijunayksikölle. Aikaisemmin pisimmät junat eivät mahtuneet laiturialueelle.

Turvallisuus on jo aikaisemmin rakennustöiden aikana parantunut sen jälkeen, kun radan yli kulkenut laituripolku korvattiin alikululla.

Lisäksi Vanhalle Jorvaksentielle on rakennettu asemalta suora kulku portaita pitkin ja autojen liityntäpysäköinti on uudistettu. Uudet linja-autopysäkit ovat valmistuneet Jorvaksenkaarelle.

Aseman uudistaminen alkoi viime kesänä. Urakoitsijana toimii Ralf Ajalin Oy.

Asemaurakan koko kustannusarvio on ollut noin 7,5 miljoonaa euroa. Kustannuksia on jaettu valtion ja Kirkkonummen kunnan kesken.

Kirkkonummella on tehty juna-asemien uudistuksia aiemmin Tolsassa ja Kirkkonummen asemalla, jonne valmistui viime vuonna remontoitu alikulkukäytävä.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Ehkä typerin hanke. Muutaman matkustajan takia?
Spede
Nyt on kuopattu Tolsan ja Jorvaksen asemien lakkauttaminen - onneksi!?
Erkki
Upeaa kehitystä! Kirkkonummi kasvaa radan varteen oikein mukavasti. Kun uusia asuntoja tehdään niin koulu pitää myös saada alueelle.

Vielä kun joku keksisi miten voisimme hödyntää merta, nythän oikeastaan mikään isompi asuinalue ei ole meren rannassa. Sarvikissa varmaan useimmilla näkymä merelle, Sundsbergissä muutamalla, Kantvikistä voi kävelle rantaan ja loput onkin sitten pientaloalueita.
Keijo
Nyt asuntotuotanto käyntiin lähialueelle!
Hyvät liikenneyhteydet

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä