(0) kommenttia

Jorvaksen yritysalueella katutöitä kesällä

Lemminkäisen markkinoimalla yritysalueella on vielä hiljaista. Kesällä alueella aloitetaan kunnallisteknisiä töitä.

Vuosia markkinoitua Lemminkäisen yritysaluetta Jorvaksessa rakennetaan eteenpäin. Kesällä alueella tehdään kunnallisteknisiä töitä.

Hirsalantien varrella LM Ericssonin takana olevalta alueelta on louhitti ja murskattu kalliota. Lemmikäinen on yrittänyt pitkään saada alueelle vuokralaisia. Markkinointinimenä on käytetty WEST51:tä.

Jorvaksen alue oli ehdolla puolaisen tölkkitehtaan paikaksi, mutta se nousi lopulta Hämeenlinnaan. Tehtaassa tuotetaan vuodessa noin miljardi alumiinitölkkiä.

Hankekehityspäällikkö Rasmus Holmberg Lemminkäiseltä kertoo, että ensi kesänä Jorvaksen alueella tehdään jonkin verran kunnallisteknisiä töitä. Alueen halki tulee yksi katu, Kiilatie-nimeltään.

Lemminkäinen ei ole löytänyt Jorvaksen tonteille vielä vuokralaisia. – Etsimme ensin yhtä suurta toimijaa, jonka jälkeen aluetta voitaisiin markkinoida myös pienemmille vuokralaisille. Yhtenä ajatuksena on ollut yksityishenkilöille tai pienyrityksille vuokrattavien varastotilojen rakentaminen, Holmberg kertoo.

Lemminkäisen yritysalue Hirsalantien varrella on kooltaan kuusi ja puoli hehtaaria. Maapohja on kokonaan kalliota. Rakennusoikeutta alueella on 26 000 kerrosneliömetriä.

Outlet-kylä –hanke

Lemminkäisellä on 51:n toisella puolella myös toinen hanke vireillä: Outlet-kylä. Kirkkoummen kunta valitsi kolmisen vuotta sitten Lemminkäisen ehdotuksen Outlet-kylästä toteutettavaksi niin sanotussa Jorvaksen kolmiossa, jossa oli pitkään muun muassa Kirkkonummen paloasema.

Hanke on odottanut osayleiskaavan valmistumista. Tällä viikolla kunnanhallitus totesi, että kaava on saanut lainvoiman. Jorvaksen osalta kaavasta ei valitettu.

Holmbergin mukaan Lemminkäinen lähtee viemään Outlet-kylää eteenpäin, kun alueen asemakaavan aikataulusta on varmuus. Kunta on luvannut, että Jorvaksen asemakaava voitaisiin tehdä tänä vuonna.

Lemminkäinen uskoo, että hanke on yhä toteutuskelpoinen, vaikka se on viivästynyt. – Tosin kaupan tilanne ei ole nyt kaikkein mairittelevin, Holmberg sanoo.

Arkisto (8.1.) Outlet-kylä –hanke yhä hengissä Jorvaksessa 


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä