(11) kommenttia

Jorvaksen Sortti-asema halutaan auki myös viikonvaihteessa – tavoitteena, ettei jätteitä levitellä minne sattuu

Jorvaksen Sortti-asemalle saattaa vilkkaana päivänä kertyä jonoa. (kuva: HSY)

Viime vuonna avatulle Jorvaksen Sortti-asemalle haetaan lupaa laajentaa toimintaa myös viikonvaihteisiin. Nykyisin asema on auki vain arkisin.

Sortti-asemien toimintaa pyörittävä HSY haluaisi sujuvoittaa Jorvaksen aseman toimintaa ja pitää ovia auki lauantaisin ja sunnuntaisin.

Sortilla on aika ajoin ruuhkia arkisin. Toisaalta viikonlopun aukioloajoista toivotaan olevan se hyöty, että kotitalouksien jätteitä ei päättyisi luvattomille paikoille, kun ilmainen Sortti-asema olisi auki myös viikonvaihteessa.

Nykyisen ympäristöluvan mukaan Jorvaksen Sortti-asema saa olla auki arkisin kello 7-21. Lauantaisin asemaa voidaan pitää poikkeuksellisesti auki, muttei sunnuntaisin.

Jorvaksen Sortti ei ole näillä näkymin ihan pian auki viikonvaihteessa.

Käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen HSY:stä kertoo, että viikonlopun aukioloa on tarkoitus ensin kokeilla Konalassa vuoden ajan ja sen jälkeen päättää jatkosta ja käytännön laajentamisesta.

Sortti-asemalla otetaan vastaan lähinnä kotitalouksien hyöty- ja sekajätteitä sekä vaarallisia jätteitä.

Jorvaksen Sortti-asemalla kävi viime vuonna 42 000 asiakasta, ja määrän odotetaan kasvavan lähivuosina.

Pienajoneuvoja vierailee asemalla HSY:n mukaan 300-500 päivässä.

Kuorma-autoilla ei asemalle saa tuoda mitään. Raskaan liikenteen määrä on 10–30 ajoneuvoa työpäivässä, kun jätteitä viedään asemalta pois.

HSY hakee uutta ympäristölupaa, jotta asemaa saataisiin pitää auki viikonvaihteessa kello 9-18. Arkipäivien aukioloaikoihin ei haeta muutosta.

Jorvaksen Sortti-aseman nykyinen ympäristölupa on myönnetty jo 2008.

Aseman vaatima kaavoitus kesti muun muassa valitusten takia kauan. Alun perin Sortti piti valmistua Jorvakseen vuonna 2009. Asema saatiin auki kuitenkin vasta vajaat kaksi vuotta sitten.

Vuonna 2007 jätetyssä ympäristöluvassa on arvioitu kävijämäärät aika lailla kohdalleen. Tuolloin puhuttiin 50 000:sta asiakkaasta vuodessa.

HSY:n Sortti-aseman uudesta ympäristöluvasta on meneillään virallinen kuulutusvaihe.

Sortti-asemia on Helsingin seudulla viisi. Myös Ämmässuolla toimii Sortti, joka palvelee Jorvaksen tapaan monia espoolaisiakin asiakkaita.

Lue lisää:

> Kirkkonummelle valmistui ensimmäinen julkinen massiivipuurakennus − ulkoseinät lähes ikuista lehtikuusta (Viisykkönen 12.12.2017)

> Keräysauton suosio putosi selvästi Kirkkonummella − jätteet ja romut eivät jääne kuitenkaan nurkkiin (Viisykkönen 26.6.)

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Ihan turha aloittaa viikonloppuaukiolo kun on auki päivisin ja iltaisin.
Ihmisten on sopeuduttava realiteetteihin, eli aukioloaikoihin. Kohta nämä uusavuttomat vaativat että esim marras-joulukuussa pitää olla 24h auki, kun ei muuten ehdi millään.
Esimerkkinä: Vielä muutama vuosikymmen sitten kaupat meni kiinni lauantaisin heti puolenpäivän jälkeen ja kaikki sai ruokansa ostettua.
Malttia ja suhteellisuudentajua
Totta on että keräyspisteisiin jätetään kaikkea mahdollista ja mahdotonta mikä ei niihin todellakaan kuulu. "Joku Muu" sitten korjaa ne sieltä, ihan kuin heillä ei olisi tarpeeksi tekemistä ilman että saa siivota toisten asiattomia sotkuja.
Viekää oikeaan paikkaan
Pääseehän tuonne julkisilla. Bussipysäkit on molemmissa suunnissa melko lähellä. Jorvaksen juna-asemakin ihan kävelyetäisyydellä. Ihan kelpo paikka on.
Kierrättäjä
Kyllä näitä sotkijoita ja vastuunvältäjiä riittää.Vanhan cittarin keräyspisteen astioiden viereen joku valopää jättänyt maalipönttöjä,siitäpä nuorisolle oiva harrastus.
äly hoi
Onneksi on vielä roskikset
Vai olet sitä mieltä. Kuka nyt Kirkkonummella haluaa tällainen paikka lähelle taloa kun pienteollisuusalueella ei saa harrastaa yritystoiminta kun sieltä kuuluu melua ja sinne ajetaan isoilla autoilla.
Yrittäjä.
Hieno uutinen! Maksan mielelläni tästä palvelusta kestävän Suomen ja maailman puolesta. Meille moni jäte on ihan ilmaista viedä. On viisasta, että ilmaisia kierrätykseen ovat ne, joista on luonnossa eniten haittaa. Puutarhajäte tms. ei ole kotipihalla vaaraksi ympäristölle, siksi sen viemisestä sortille on ihan hyvä maksaakin. Raaka-aineet ja raha kiertoon!
Anonyymi
Toivottu uudistus mikäli toteutuu! Pitkään ihmetellyt miksi ei ole auki viikonloppuisin, itsellä ja varmasti monella muullakin on juuri tuo viikonloppu se aika jolloin olisi aikaa viedä. Plussaa että on auki arkisin kello 21 asti.
Bäckman
No eipä tule tuonne tavaraa vietyä. Roskikset on sitä varten. Kyllä luulisi kunnan rakentavan tällaisen paikan paikkaan mihin kaikilla on mahdollista päästä. Myös ilman omaa autoa.
Onneksi on vielä roskikset
Hienoa! Tätä on kaivattu, kiitos.
Anonyymi
Hinnat kuulemma nousevat merkittävästi, kun asemat alkavat olla viikonloppuisin auki.
Jussi
Aukioloajoista huolimatta ihmetyttää silti miten kummallisiin ja paljon vaikeampiin paikkoihin tavaraa hylätään kuin vieminen esim. Sorttiin silloin kun sinne pääsee.
Outoa sotkemista

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx