(10) kommenttia

Johtajan valinnasta sivistystoimeen leimahti kiista – kunnanhallitus joutuu pitämään ylimääräisen kokouksen

Kirkkonummen kunnan sivistystoimenjohtajan valinta ei ollut kerralla selvä, vaan kunnanhallitus joutuu selvittelemään asiaa vielä ylimääräisessä kokouksessa ensi torstaina.

Kunnanhallitus valitsi kuukausi sitten sivistystoimen johtoon Eeva-Kaisa Ikosen. Kakkoseksi vallinnassa jäi Mikael Flemmich,

Flemmich on hoitanut viime kuukaudet kyseistä tehtävään virkaatekevänä ja ollut vuosia Kirkkonummen ruotsinkielisen varhaiskasvatus- ja opetustoimen johdossa.

> Kirkkonummi valitsi äänestäen uuden sivistysjohtajan Espoosta – viran väliaikainen hoitaja ei kelvannut (Viisykkönen 16.3.)

Molemmilla hakijoilla on pitkällistä kokemusta päällikkö- ja johtotehtävistä sekä muutenkin he täyttävät valintakriteerit.

Arviointia tehtiin monesta näkökulmasta ja hakijoita laitettiin pisteytyksellä paremmuusjärjestykseen. Ikonen sai eniten pisteitä, Flemmich hakijoista kolmanneksi eniten.

Kunnanhallituksessa Ikosen valinta tehtiin äänestäen 8-5. Valinta herätti heti kokouksen jälkeen runsaasti keskustelua ja esille nostettiin monesti hakijoiden ruotsinkielen taito.

Sivistystoimen ruotsinkielisellä puolella esimeriksi kokoukset käydään puhtaasti ruotsiksi.

Valinta olisi ollut selvä, mutta Flemmich teki päätöksestä oikaisupyynnön. Siksi kunnanhallitus joutui maanantaina palaamaan asiaan.

Kunnanhallitus oli jälleen ajautumassa äänestämään, mutta puheenjohtaja totesi, että asia pitää jättää muotoseikan takia pöydälle. Oikaisuvaatimusta ei toimitettu kunnanhallituksen jäsenille ennen kokousta.

Kunnanhallitus kokoontuu ylimääräisen kokoukseen torstaina 15.4. ja listalla on vain tämä yksi asia.

Oikaisuvaatimuksen tekijä Flemmich valittiin maanantai-iltana Kauniaisten sivistystoimenjohtajaksi. Kauniaisten valtuusto oli koolla vain 15 minuuttia, ja silläkin oli asialistalla vain yksi asia.

> Kauniainen houkuttaa johtavia virkamiehiä Kirkkonummelta – kilvassa myös kirkkonummelainen valtuutettu (Viisykkönen 30.3.)

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Tulee kertaalleen tutkittua hakijoista paras ja sopivin tehtävään.
Isto
Mitä ihmettä te valitatte? Olisiko pitänyt valita vasta kolmanneksi paras ehdokas tähän hommaan??!! Herätkää! Perheenäitinä haluan tietenkin parhaan ehdokkaan hoitamaan lasten asioita.
Yksi asia kummastuttaa. Miksi ihmeessä kunnanjohtaja Aarnio ehdotti vasta kolmanneksi parasta ehdokasta?
Kummastunut
Varsinainen soppa. Kuka keittikään tämän sopan?
Soppaa, soppaa
Ja taas lähti yksi osaava henkilö Kauniaisiin. Tällälailla...
Ei yllättänyt
Koittakaa nyt vihdoin saada henkilöstöpolitiikka kuntoon.
Työntekijät on Voimavara kunnalle. Ilman henkilöstöä kunta " loppuu toimimasta"
Esimiestyökentely täytyy olla tasa arvoista. Siihen kannattaa panostaa.
Äänestäjät miettikää tarkaan ketä äänestätte.
Yhteisten asioiden hoitaminen vatii HYVÄÄ tiimi työskentelyä.
Hyvä yhteistyö on kaikkien kuntalaisten etu.

On kokemusta
Kuuluu Kirkkonummen kunnanhallituksen perinteeseen mikromanageerata asiaa kun asiaa. Niitä, jotka ovat sen peukalon alla, mutta myös puuttua lautakuntien tai virkamiesten asioihin. Tuntuu, että on helpompi pyöritellä pieniä yksityiskohtia kuin linjata isoja, strategisesti merkittäviä asioita. Aina samat kasvot, aina sama toimintakulttuuri.
Uusia tuulia?
Jälleen kerran kunnanhallitus epäonnistui ja sen toiminta on ala-arvoista. Kohta kunnan maine työnantajana on niin huono, että monet osaajat ei missään olosuhteissa erehdy hakemaan työpaikkaa Kirkkonummelta. Ja ne jotka pystyvät, hakeutuvat muihin kuntiin.
Duunari
Eniten ihmetyttää tässä sivistyspuolue kokoomuksen toiminta. Kunnan juuret ja oman henkilöstön arvostus heitettiin roskiin. Enkä varmasti ole ainoa ajatuksissani.
Ope toisessa polvessa
Miksi en ole yllättynyt? Monesko kerta kokoustaminen kaatui tässä kunnassa johonkin muotoseikkaan? Ja miten ihmeessä on mahdollista, että samat virheet toistuvat, kerta toisensa jälkeen? Pätevä porukka! Eikä maksa mitään...

Onnittelut menevät Kauniaisten suuntaan. He saivat osaavan ja sympaattisen sivistystoimenjohtajan. Hyvä Micke!
Oikeesti?
Eiköhän kannattaisi keskittää energiat muihin tärkeämpiin asioihin kuin kiistelemiseen.. Korona, kunnan talous, päihteiden lisääntyvä käyttö, joka näkyy katukuvassa!!
Priorisointi??

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä