(21) kommenttia

JHL: Kunta tyytyi tuomioon − Kirkkonummi maksaa huoltomiehelle 45.000 euron korvaukset

Heidi Kimari voitti oikeudessa kiistan, jota hän kävi työnantajaansa Kirkkonummen kunnan vastaan.

Kirkkonummen kunta myöntää ammattijärjestö JHL:n mukaan rikkoneensa tasa-arvolakia ja suostuu maksamaan huoltomiehelle käräjäoikeuden määräämät korvaukset.

JHL:n Motiivilehden mukaan kunta on ilmoittanut tyytyvänsä oikeuden ratkaisuun eikä valita päätöksestä hovioikeuteen.

Käräjäoikeus määräsi Kirkkonummen kunnan maksamaan kunnan palveluksessa olevalle huoltomies Heidi Kimarille vahingonkorvauksena ja hyvityksenä yhteensä 45 000 euroa sekä Kimarin oikeudenkäyntikulut 15 000 euroa.

Käräjäoikeus totesi 15.2. kunnan syyllistyneen tasa-arvolain ja työsopimuslain rikkomiseen. 

Kirkkonummi oli oikeuden mielestä syrjinyt 42-vuotiasta Kimaria päivystysrinkiläisten valinnassa. Ringissä oli vain miehiä.

> Kirkkonummen kunnalle oikeudessa 60.000 euron lasku − Ainoaa naista ei huolittu huoltomiesten rinkiin (Viisykkönen 4.3.)

> Lue Motiivin juttu

(21) kommenttia

Kommentit (21)

Sivut

Kunnan veronmaksajat joutuvat siis hoitamaan laskun kunnan henkilöstöjohdon lainvastaisesta toiminnasta. On sentään joku tolkku siinä, ettei kunta lähde kasvattamaan kuntalaisten laskua vielä oikeudenkäyntikuluilla hovioikeudessa ja jatkamaan syrjintää kokeneen piinaamista. Hävytöntä edes harkita.
Hävetkää
Nyt Sainio ja muut poliitikot töihin. Laittakaa johto vastuuseen ja vaihtoon. Huono henkilöstöpolitiikka jatkunut jo liian kauan. Pikkupomot tekevät mitä henkilöstöjohto sallii heidän tehdä. Hyvä henkilöstöjohto olisi tämänkin jutun torpannut alkuunsa, kuten lukuisat muutkin tapaukset. Huonon henkilöstöpolitiikan laskut rupeavat lankeamaan.
Matti M.
Edes liittoon kuuluvista kaikki eivät koko työuransa aikana välttämättä hyödy mitenkään jäsenyyden eduista. Tässä oli kyse ikävästä, mutta hyvin marginaalisesta tapauksesta, jossa liittoon kuuluminen aidosti hyödytti kaltoin kohdelluksi tullutta työntekijää. Moni ei halua kuulua liittoon mm. sen takia, että liitot tukevat varsin avokätisesti punavihreitä ja vasemmistolaisia puolueita sekä toimijoita. Kyse voi olla siis esim. poliittisesta periaatteesta, joka on täysin legitiimi valinta. Sen lauluja laulat, kenen leipiä syöt.
Terkut Terolle
Ammattiliittoon kannattaa kuulua! Eipä tästä muuta
Tero Strand
Eikä se ole 50e, sillä lähtee vielä verotkin. Tuo kun tulee sen kuittisirkuksen jälkeen palkkatilille verotettavaksi.
Kunnon alentaja

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx