(32) kommenttia

Jerikon kuntoportaita valitetaan vaaralliseksi − toista kaidetta ei tule, mutta kuitenkin pikku parannus turvallisuuteen

Jerikon Portaat on Kirkkonummen uusin liikuntapaikka.

Erittäin suosittuihin Jerikonmäen kuntoportaisiin ei aiota rakentaa toiselle puolelle kaidetta. Sen sijaan pieni parannus turvallisuuteen on tulossa ennen kevättä.

Kuntoportaisiin on asennettu rakennusvaiheessa metallikaide toiselle puolelle, mutta toinen puoli on avoin.

Lähes puolet kunnanvaltuutetuista allekirjoitti joulukuussa aloitteen, jossa esitetään uutta kaidetta ja myös liukuesteitä portaisiin.

Portaita pidetään osin vaarallisina, koska pudotus portailta voi olla jossain paikkaa yli metri.

Asiaan on tutkittu virkamiesten kesken. Vastaus valtuustoaloitteeseen on, että toista kaidetta ei voi asentaa muuten kuin leventämällä portaita.

Jos molemmilla puolilla on kaide, ohittaminen on vastauksen mukaan liian hankalaa.

Ratkaisuksi turvaongelmaan on päätetty nostaa maanpintaa toisella puolella portaita pehmellä hakkeella. Tämä on tarkoitus tehdä ennen kevättä.

Muuten vastauksessa vedotaan siihen. että portaat ei ole tarkoitettu talvikäyttöön lumessa ja liukkailla keleillä.

Talvikunnossapitoa ei ole, koska se pitäisi tehdä käsityönä ja on hyvin hankalaa.

Nykyisin portaat, joissa on talvikunnossapito, tehdään joko ritiläportaina tai sitten niin, että niissä on lumen ja jään sulattava lämmitys.

Viime syksynä valmistuneisiin 158 askelmaa nouseviin portaisiin päätettiin jälkikäteen asentaa valaistus. Se maksaa noin 17 000 ja asennetaan talven mittaan.

Portaat ovat puuta. Toiselle puolelle asennetut teräskaiteet maksoivat 11 000 euroa.

Valtuustoaloitteen alullepani joulukuussa SDP:n valtuustoryhmä.

> Jerikon Portaat on ollut huippusuosittu kuntoilupaikka − portaisiin päätettiin investoida lisää ja asentaa valot (Viisykkönen 14.12.)

(32) kommenttia
Kommentit (32)

Kommentit (32)

Sivut

@Turvallisuus ennen kaikkea: oletko ihan tosissasi mitä kirjoitit? Varmaan käytät tätä lakia sitten muihinkin palveluihin -eikö? Ei muuta kuin hallinto-oikeuteen kanteluita, niin kyllä kunnan palvelut siitä paranee! Ei voi ymmärtää tätä?
Maalaisjärki sallittua
kyllä taas on pykälänikkarit liikkeellä ei ole hyvä jos ei ole rappuja mutta kun on raput alkaa lapsellinen kitinä kitisijät pysyköön kotona ettei vaan satu mitään
aika otuksia
Ja mikä pykälä sitten Kuluttajaturvallisuuslaissa tekee kunnan tekemällä hiihtoladulla hiihtämisen riskialttiiksi, vaaralliseksi ja lopulta pykäliin sekoamalla mahdottomaksi?
Ihmisenhän tulee toimia olosuhteiden mukaisesti, muuten täytyy olla jotain säätämässä joka päivä, koska olosuhdekin muuttuu päivittäin.
puretaan rappuset mahdottomuutensa takia
Meidät voi kaikki laittaa pumpuliin ja varoituksia varoitusten perään. Varo kahvi voi olla kuumaa!-tyyliin. Mikä nykyihmistä oikein vaivaa kun ei osata omaa päätä käyttää! Ja maalaisjärkeä! Kaikki pitää olla niin turvallista kun hellanlettas aivot jäi narikkaan... Joo ne liukuportaat ne olla pitää ja katto päälle ja joku jakamaan turvavarusteita ja muistuttamaan koko ajan, että varokaa vaarallista, älkää vaan tehkö mitään. Mut ei saakeli kun liukuportaisiin voi jäädä kiinni. Ei sekään oo hyvä.

Tai ei mitään ikinä minnekään. Eipähän pääse kukaan valittamaan. Eipäs kun päästäänkin kun ei kukaan tekään enää mitään...
Kypärät, pumpulit, vilkkuvalot ja muut turvavälineet
Voisko samana tien asentaa sinne liukuportaat?
Jeppe
Tässä hieman pohjaa Teille jotka kritisoitte portaita,asiasta voi kannella hallintooikeuteen jos haluaa parannusta.Itse tein kantelun valoista ja tuleehan ne nyt sitten joskus.

Kuluttajaturvallisuuslakia (920/2011) sovelletaan sellaisiin kuluttajille tarkoitettuihin tuotteisiin ja palveluihin, joiden turvallisuudesta ei ole erikseen säädetty muussa lainsäädännössä. Lain mukaan vastuu tavaroiden ja palvelujen turvallisuudesta kuuluu toiminnanharjoittajalle. Tuotteet ja palvelut eivät saa aiheuttaa vaaraa ihmisen terveydelle tai omaisuudelle (10 §) ja niistä on aina annettava turvallisen käytön kannalta tarpeelliset
tiedot (9 §). Valtioneuvoston asetuksella (613/2004) on yksilöity tarkemmin vaatimukset tuotteista ja palveluista annettaville tiedoille (3 §, 4 §).
turvallisuus ennenkaikkea
Ulkoilmaliikunta on juurikin säiden ja olosuhteiden mukaista, eli turha alkaa niistä valittamaan vaan silloin on parasta jäädä kotiin tai hakeutua sisäliikuntatiloihin...
Uffe
ei kannattaisi narisijolle rakentaa mitään niiden kannattaisi jäädä koti keinuun ei ole liukasta
yksi kaide
Tässä tapauksessa taitaa olla niin,että virkamiehillä on oikea käsitys mihin kannattaa kohdentaa verorahoja ja mihin ei.Valtuutetuilla pitäisi olla ymmärrys,että kuntien ja kaupunkien kassa ei ole pohjaton.Onko SDP jo aloittanut vaalikamppanjan kyseisessä tapauksessa?
Maalaisjärjen käyttö suotavaa
kyllä on turhaa valitusta voi hyvänen aika eihän kävelyteilläkään ole kaiteita haloo juuri kaatunut en voi muita syyttää niin mutta en olisi kaatunut jos olisi hiekotettu!
tuulia
Onpas taas saatu kunnassamme paljon melua aikaan. Tuskin nuo portaat olisi käytössä, jos ne eivät olisi turvalliset lain mukaan. Kuten joku muukin kirjoitti, niin tällä luottamushenkilöiden turvallisuusagendalla ilmeisesti aletaan huomioimaan myös ihan tavallisetkin portaat julkisilla paikoilla, vai kuinka? Noita portaita on muuallakin kuin Jerikonmäessä.
Talvi ja talven jutut
Mikäli kuntoportaat ovat virallinen kunnan ylläpitämä liikuntapaikka, niin ilman muuta paikan huoltaminen ja kunnossapito kuuluu kunnan liikuntatoimen väelle. Tuo turvallisuus taas kuulunee jokaisen portaita käyttävän kuntoilijan omalle vastuulle...
Trixi
Nykyään lunta on niin harvakseltaan täällä etelässä että suurin osa vuodesta nuo portaatkin ovat sulat. Ihmiset ovat unohtaneet millaista se on kun on lunta ja pakkasta.
Lumikausi on enää lyhyt
Asennetaan liukuportaat puuportaiden tilalle? ;-)
esaein
Olisiko jo aika lopettaa rahan syytäminen noihin portaisiin. Tolkun ihminen ymmärtää, että portaissa juokseminen ylös alas ei ole riskitöntä, jopa ilman ohjeita ja varoituksia. Itseään saa syyttää jos tuolla itsensä loukkaa, eihän maastojuoksua vartenkaan laitella valoja ja kaiteita lepikköön.
Hullu juoksija
Kyllä näitä kuntoportaita käyttää muutkin kuin vain ja ainoastaan kuntoilijat. Ja ne ei ole edes rakennettu vain ja ainoastaan kuntoilijoille. ne on rakennettu kaikien käyttöön. Itse olen nähnyt kuinka vanhempi herra kaatui pahasti näissä kuntoportaissa ja horjathti maahan sille puolelle missä ei ole sitä kaidetta. Hän satutti itsensä todella pahasti!

Kuntoportaissa käy myös iäkkäämpiä ihmisiä nostamassa kuntoaan, ja mikä olisi sen parempaa heille kuin pitää hyvää huolta omasta kunnostaan!

Lisäksi itse käytän näitä portaita saadakseni kuntoni takaisin pahan onnettomuuden jälkeen ja tarvitsen aina ylös & alas mennessä kaiteen tukea koska olen pysyvästi vammaantunut. Ja tämän takia olen saanut todellä röyhkeätä huutoa kun pidän kaiteesta kiinni noustessani portaita. Mielestäni en ole millään tavalla velvollinen kertomaan kenellekkään vammasta ja sen vakavuudesta. Pitäisi riittää pelkästään se kun sanon että tarvisen kaiteen tukea. Mutta ei! Huuto on todellä järkyttävää minkä tästä saan. ja sitä puolta portaista en voi ja uskalla käyttää missä tuota kaidetta ei ole.
Kenen vastuulla loukkantumiset kun toinen kaide puuttuu?
Kohta pitää laittaa tarranauhaa Meikonkin pitkospuille ja kalliopoluille; nekin kun on liukkaat sateella....
Anonyymi
Ollaan näköjään saavutettu hyvinvoinnin korkein taso, kun kuntoportaiden viime kädessä mitättömästä puutteesta jaksetaan raivota näin antaumuksella. Hyvä Kirkkonummi, jotain tehdään siis oikein!
J. Korolainen
Köysirata ja gondolihissi sinne viereen niille jotka eivät voi ja uskalla liikkua portaissa.
tasapuolisuutta
Voi hellanlettis sentään! Ensin pitää rakentaa portaita metsään ja sitten niissä ei osata liikkua. Kuntoilkaa ihmiset nyt ihmeessää muutenkin, ettei tule tällaisia konflikteja joutavista asioista!
Vesitorninmäellä on runsaasti eritasoisia mäkiä noustavana ym . Se mäki aiotaan kuitenkin muuttaa lähiöksi, sinne pitää sitten varmaan tehdä portaita joka suuntaa valoineen ja lämmityksineen, ettei tarvitse sieltä lähteä Jerikoon kuntoilemaan.
Näyttää siltä että kuntoilu ei nykypäivänä onnistu, ellei saa omia tai jonkun muun rahoja siihen käytettyä.
Uusavuttomuus huipussaan
Tässä esimerkkejä muualta.
https://www.lansivayla.fi/artikkeli/573024-espoo-saa-ensimmaiset-kuntoportaat-ehka-jo-marraskuussa
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/564186-kuvat-kuntoportaat-valmistuivat-paloheinaan-etuajassa-254-aske
Kyllä.
Eikö kunnantalo voisi pitää ovet auki iltaisin ja viikonloppuisin niin ongelma olisi ohi? Siinä on portaita siinä on valoa ja siinä on kaidetta.
Siellä voisi nämä muutama porraskuntojlijat voisi harrastaa kävelemistä ja vielä ei edes sadais niskaan.
Miettikää nyt onko missään enään järkeä.
Jessus
- ei niille portaille ole pakko mennä jos on niin vaikeaa
- ne on tarkoitettu niille ketkä kuntoilee
- ei ole tarkoitettu istumapaikoiksi tai lasten leikkipaikaksi
tai mummon putoamispaikaksi

jessus, tällä menolla sdp vaatii sinne vielä hissin
antakaa kuntoilijoiden kuntoilla
Olin sen aloitteen tekijä ja nyt ihmettelen suunnattomasti virkamiesten lausuntoja. Turvallisuuden pitäisi olla ensisijaisena asiana portaissa! Ei se ohittaminen ole sen vaikeampaa, vaikka kaiteet olisivat kummallakin puolella. Päinvastoin ohittaminen ja vastaan tuleminen muuttuisi paljon turvallisemmaksi. Liukuesteet olin tarkoittanyt juuri niille sade keleille myös turvallisuutta lisäämään. Aloite sai paljon kannattajia valtuustossa, mutta ei näköjään virkamisten ajatuksia kääntymään ihmisten turvallisuuden lisäämiseen!
Jukka Tammi
Tehkää toiset portaat ,toisten rinnalle,missä mennään toisia ylös ja toisia alas.Ja niihin portit kulkusuunnan varmistamiseksi.Ylösmeneville portti avautuu alhaalla ja sukeutuu ylhäällä niin ettei alaspäin pääse. .Alaspäin meneville päinvastoin ,yläpäässä avautuu ja alapäässä sulkeutuu niin ettei alastuloportaille pääse.Nämä portaat on kaikille Jalkaville kuntoilun alkaville tarkoitettu.Näillä portailla ei ole tarkoitus kerätä rahaa ,vaan tervettä kuntoa.
Kaikki Jääkiekkohallit ja muut urheilukatsomot on rakennettu , rahankeruuta varten omistajile
Fani katsojilta.
83v ekip
Löytyyhän tavallisiakin mäkiä käveltäväksi ,jos portaat ovat liian vaikeakulkuiset....????
Anonyymi
"Jos molemmilla puolilla on kaide, ohittaminen on vastauksen mukaan liian hankalaa"
-aika sanattomaksi tämä lause vetää... Mielummin "hankala" ohitus kuin putoaminen kaiteettomalta reunalta.
hankalaako, hahahaa
Ylä- ja alapäähän kyltti : Liikut omalla vastuulla. Näin kunta ei ole vastuussa loukkaantumisista.
Kyltti
Laittakaa myös lämmitys niihin.
Tärkeimmät asiat ensin
Jätetään pari päiväkotia pois suunnittelusta niin rahaa löytyy portaisiin. Nehän on niin kuuluisat kun Pariisin torni. Kyllä sinne pitää saada leveyttä lisää ja toinen kaide sekä porraslämmitys. Eikä sekään olisi huono homma jos samalla tehtäis asvaltoitu p-paikka missä lohkolämmitykselle pistorasioita.
Kunnan tärkein rahareikä.

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx