(32) kommenttia

Jerikon kuntoportaita valitetaan vaaralliseksi − toista kaidetta ei tule, mutta kuitenkin pikku parannus turvallisuuteen

Jerikon Portaat on Kirkkonummen uusin liikuntapaikka.

Erittäin suosittuihin Jerikonmäen kuntoportaisiin ei aiota rakentaa toiselle puolelle kaidetta. Sen sijaan pieni parannus turvallisuuteen on tulossa ennen kevättä.

Kuntoportaisiin on asennettu rakennusvaiheessa metallikaide toiselle puolelle, mutta toinen puoli on avoin.

Lähes puolet kunnanvaltuutetuista allekirjoitti joulukuussa aloitteen, jossa esitetään uutta kaidetta ja myös liukuesteitä portaisiin.

Portaita pidetään osin vaarallisina, koska pudotus portailta voi olla jossain paikkaa yli metri.

Asiaan on tutkittu virkamiesten kesken. Vastaus valtuustoaloitteeseen on, että toista kaidetta ei voi asentaa muuten kuin leventämällä portaita.

Jos molemmilla puolilla on kaide, ohittaminen on vastauksen mukaan liian hankalaa.

Ratkaisuksi turvaongelmaan on päätetty nostaa maanpintaa toisella puolella portaita pehmellä hakkeella. Tämä on tarkoitus tehdä ennen kevättä.

Muuten vastauksessa vedotaan siihen. että portaat ei ole tarkoitettu talvikäyttöön lumessa ja liukkailla keleillä.

Talvikunnossapitoa ei ole, koska se pitäisi tehdä käsityönä ja on hyvin hankalaa.

Nykyisin portaat, joissa on talvikunnossapito, tehdään joko ritiläportaina tai sitten niin, että niissä on lumen ja jään sulattava lämmitys.

Viime syksynä valmistuneisiin 158 askelmaa nouseviin portaisiin päätettiin jälkikäteen asentaa valaistus. Se maksaa noin 17 000 ja asennetaan talven mittaan.

Portaat ovat puuta. Toiselle puolelle asennetut teräskaiteet maksoivat 11 000 euroa.

Valtuustoaloitteen alullepani joulukuussa SDP:n valtuustoryhmä.

> Jerikon Portaat on ollut huippusuosittu kuntoilupaikka − portaisiin päätettiin investoida lisää ja asentaa valot (Viisykkönen 14.12.)

(32) kommenttia

Kommentit (32)

Sivut

@Turvallisuus ennen kaikkea: oletko ihan tosissasi mitä kirjoitit? Varmaan käytät tätä lakia sitten muihinkin palveluihin -eikö? Ei muuta kuin hallinto-oikeuteen kanteluita, niin kyllä kunnan palvelut siitä paranee! Ei voi ymmärtää tätä?
Maalaisjärki sallittua
kyllä taas on pykälänikkarit liikkeellä ei ole hyvä jos ei ole rappuja mutta kun on raput alkaa lapsellinen kitinä kitisijät pysyköön kotona ettei vaan satu mitään
aika otuksia
Ja mikä pykälä sitten Kuluttajaturvallisuuslaissa tekee kunnan tekemällä hiihtoladulla hiihtämisen riskialttiiksi, vaaralliseksi ja lopulta pykäliin sekoamalla mahdottomaksi?
Ihmisenhän tulee toimia olosuhteiden mukaisesti, muuten täytyy olla jotain säätämässä joka päivä, koska olosuhdekin muuttuu päivittäin.
puretaan rappuset mahdottomuutensa takia
Meidät voi kaikki laittaa pumpuliin ja varoituksia varoitusten perään. Varo kahvi voi olla kuumaa!-tyyliin. Mikä nykyihmistä oikein vaivaa kun ei osata omaa päätä käyttää! Ja maalaisjärkeä! Kaikki pitää olla niin turvallista kun hellanlettas aivot jäi narikkaan... Joo ne liukuportaat ne olla pitää ja katto päälle ja joku jakamaan turvavarusteita ja muistuttamaan koko ajan, että varokaa vaarallista, älkää vaan tehkö mitään. Mut ei saakeli kun liukuportaisiin voi jäädä kiinni. Ei sekään oo hyvä.

Tai ei mitään ikinä minnekään. Eipähän pääse kukaan valittamaan. Eipäs kun päästäänkin kun ei kukaan tekään enää mitään...
Kypärät, pumpulit, vilkkuvalot ja muut turvavälineet
Voisko samana tien asentaa sinne liukuportaat?
Jeppe

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx