(11) kommenttia

Jättitapahtuma: Prisman parkkipaikalle yli tuhat cruisailijaa

Ari Nerg ja Joakim Nurmi saivat viisi vuotta sitten idean kutsua porukkaa ajelulle. 70:stä autosta on kasvanut usean sadan auton tapahtuma.

"Joukossa on kaikenlaista kippoa ja kinneriä."

Kirkkonummen keskustassa on lauantaina yksi paikkakunnan suurimmista kesätapahtumista: Prisman parkkipaikalle kokoontuu ainakin 500 autoa.

Kirkkonummi Night Cruising (KNC) järjestetään nyt yhdeksännen kerran. Tai ei varsinaisesti järjestetä, koska kysymyksessä on niin sanottu Facebook-tapahtuma, joka syntyy sosiaalisessa mediassa lähes itsestään. Järjestävää tahoa ei siis ole, jokainen vastaa itsestään ja tekemisistään.

Ihan tyhjästä KNC ei sentään ole syntynyt, taustalta löytyvät kirkkonummelaiset kaverukset Joakim Nurmi ja Ari Nerg.

Ensimmäiset cruisingit pistettiin pystyyn viisi vuotta sitten. – Kirkkonummen keskusta oli silloin viikonloppuisin aivan tyhjä. Missään ei ollut ketään. Päätettiin, että järjestetään jotain, Joakim kertoo.

Ideana on siis kokoontuminen ja porukassa ajaminen. – Jokainen on innoissaan kun saa ajokortin, ja silloin ajetaan yleensä huvikseen ympäriinsä. Joillakin se jää sitten päälle, selittävät kaverukset, joista Joakim sai ajokortin viisi vuotta ja Ari jo 10 vuotta sitten.

Primalta toisen Prisman eteen ja takaisin

Lauantain KNC-tapahtuma menee perinteisin menoin. Kokoontuminen on klo 20 Prisman parkkipaikalla, sieltä lähdetään usean sadan auton letkassa klo 22 Nummelan Prisman parkkipaikalle, jutellaan aikansa ja ajetaan takaisin Kirkkonummelle lähtöpisteeseen.

Reitti on mietitty huolella, se ei mene suoraan missään nimessä, vaan matkaa tehdään myös sopivan pienillä teillä. – Se on hieno fiilis, kun on letkan keskellä, edessä ja takana on pitkä valojono, Ari hehkuttaa.

Mukaan saa tietysti tulla millaisella autolla hyvänsä. Yleensä moottoripyöriä ei ole juurikaan ollut mukana. – Joukossa on kaikenlaista kippoa ja kinneriä. Tosin koko ajan mukaan on tullut yhä hienompia autoja, myös duunattuja näyttäviä menopelejä, Ari kertoo.

Aikaisemmin lähtöpaikkana on ollut Varuboden Areenan parkkipaikka, mutta se kävi viime vuonna pieneksi. Prisman parkkipaikalla riittää tilaa lähes tuhannelle autolle. Tämän suurempaa parkkipaikkaa ei sitten Kirkkonummelta enää löydykään.

Keskiviikkona Facebookissa KNC:hen oli ilmoittautunut tulevansa 600 cruisailijaa. Kokemus kertoo, että paria päivää ennen h-hetkeä ilmoittautumistahti kiihtyy.

Parkkipaikoilla ei ole mitään ohjelmaa, vain hengailua ja autojen katselua. Sen verran järjestelyjä on, että info reitistä pidetään ja myös kuvakilpailu on julistettu sponsorin suomin palkinnoin.

Yritysmaailmakin kiinnostunut

Tuhannen ihmisen kokoontuminen yhteen paikkaan on alkanut jo kiinnostaa markkinointitahoja. Prisman parkkipaikalle olisi Joakimin mukaan tulossa telttojen kanssa autotarvikeliikkeitä esittelemään tuotteitaan.

- Jos tällaista toimintaa oheen järjestettäisiin, pitäisi olla tapahtumaluvat ja muuta byrokratiaa. Joten olemme päättäneet, että näin vapaamuotoisesti mennään vain Facebookia hyväksi käyttäen, Joakim sanoo.

Vastaavia tapahtumia on ympäri Suomen, muttei juurikaan kaupungeissa, joissa pitkissä autoletkoissa on hankala ajaa esimerkiksi liikennevalojen takia. – Siinä meidän cruising erottuu, että autot palaavat takaisin lähtöpaikkaan.

Kaverukset ovat jo päättäneet, että syksyllä ajetaan myös. KNC on ensi lauantain jälkeen seuraavan kerran  16.8.

KNC Facebookissa


(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Jatkakaa tapahtumien tekemistä helvetin hienoa !!respect
mööntö
hyvä et tääl joku jaksaa järjestää tapahtumia mis näkee siitejä autoja.
hartsa
Aivan kauheaa päristelyä. Ei tämän kaltaisia tapahtumia saa järjestää! En ymmärrä yhyään.
teemu sepiksest
Jättitapahtuma :D :D :D Eikö täällä oikeasti keksitä mitään parempaa? :D
Nauraa x1000
Kyllä se Kirkkonummen kokoisessa kyläpahasessa on iso tapahtuma varsinkin kun järjestäjinä on kaksi vapaaehtoista nuorta miestä.

mammakka
Rakastan tätä posiivisuutta mikä teillä on hyvät ihmiset. Suomalaisuutta parhaimmillaan. Heti kun te valittajat teette jotain yhtä suurta tai edes yhtä pientä niin sit vasta teillä oikeus olla negatiivisia ja kateellisia muita kohtaan. Ite oon iloinen että muut viitsii ja jaksaa vaikka ite en osallistu. Jotkut kerää postimerkkejä josta ei tuu meteliä eikä muita haittoja mut kait te puusilmät inhootte niitäkin.
Ällistyny asenteista
Jättitapahtuma: Tarkoitus oli kertoa, että Kirkkonummella tuo on todella iso tapahtuma. Suurempaa ei itse asiassa ole, Kirkkonummi-päivät on vähän eri asia.
Paavo Rantalainen
Hienoa että pojat jaksaa *järjestää* tämmöisiä tapahtumia! Mutta otsikko on kyllä vähän yli ammuttu taas kerran! Hyvinkäällä kun tuppaa olemaan 1200-1500 autoa paikan päällä. Niin se on iso juttu, kun ei tätä oo järjestetty kuin muutaman kerran. Iso hatun nosto teille ja kaikille ketkä käyvät tapahtumassa mutta muistakaa siivota myös omat jälkenne ettei tarvii jälkikäteen putsata toisten aiheuttamia roskia yms.
VinoPolo
Mitä varten tuollaisia järjestetään. Ruuhkautetaan ajoväylät ja remutaan sekä kaasutellaan niin kovaa että missään talossa ei pysty nukkumaan. Ja vielä se kamala meteli kun soittavat jotain musiikin tapaista niin kovaa että vaikka kodin ikkunat olisivat kiinni, niin hyvin kuuluu ja tärisee, kaaaaaameeeeaaaa!!! Eikö löydy kunnon harrastuksia nuorille?
Ei kiitos Melu saastetta!
Huoh tosi jättitapahtuma, siinä taas näkee mikä tuppukylä
Anonyymi
"Jättitapahtuma" salli mun nauraa... Hyvinkää cruisingissa tais olla melko paljon enemmän autoja ja ihmisiä :D
nauraa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä