(9) kommenttia

Ison remontin tarpeessa olevan seurakuntakeskuksen kuntoa tutkittiin lisää − johtopäätös yhä sama

Kirkkonummen seurakuntakeskus on valmistunut vuonna 1983.

Huonoon kuntoon päässeen Kirkkonummen seurakuntakeskuksen kuntoa on kartoitettu lisää kuten kesän alussa päätettiin.

Pappilanmäelle yli 35 vuotta sitten valmistuneen keskuksen kohtaloa on mietitty jo tovin. Vaihtoehtoina on ollut joko purkaa koko rakennus tai tehdä perusteellinen remontti.

Seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti toukokuussa ehdottaa, että rakennus peruskorjataan ja tehdään pieni laajennus. (Lue: Viisykkönen 21.5.)

Kesällä päätettiin asiassa ottaa kuitenkin aikalisä ja tehdä lisäkartoituksia rakennuksen kunnosta.

Konsultilla kesän aikana tehdyissä tutkimuksissa on päädytty edelleen siihen, että rakennus voidaan korjata.

Remontin hinta on noin 7,5 miljoonaa euroa, joka sisältää arvonlisäveron. Uuden keskuksen rakentaminen samalle paikalle maksaisi suurin piirtein saman verran.

Peruskorjaus voisi alkaa noin vuoden kuluttua, ja sen on arvioitu kestävän 2,5 vuotta, joten valmista olisi vuoden 2022 alkupuolella.

Vaihtoehtona ollutta rakennuksen purkua ja uuden rakentamista hankaloittaa se, että keskuksen on suunnitellut tunnettu arkkitehti Juha Leiviskä ja sillä on suojeluarvoa.

Talon purkaminen voisi törmätä myös suojeluseikkoihin varsinkin julkisen mielipiteen kautta.

Kirkkonummen seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto käsittelee keskuksen peruskorjausasiaa 16.10.

> Seurakuntatalon kulttuuriarvosta kiistaa, säilytetäänkö vai puretaan? − Talon kuntoa kartoitetaan vielä kerran (Viisykkönen 6.6.)

> Kauppareissulla voi tavata päivystävän papin − Kirkkonummen seurakunnille toimitila kauppakeskukseen (Viisykkönen 17.9.)

(9) kommenttia

Kommentit (9)

Sivut

Juurikin näin, kyllä ns. töitä voi tehdä vaatimattomissakin puitteissa eli ei aina kaiken tarvii ollaa uutta ja kiiltävää.
kiinteistöesimies
Eiköhän tuo rakennus vältä nykyisten tehtävien suorittamiseen varsin hyvin ilman suuria korjaustoimenpiteitäkin...
Uffe
Kirkkonummen SRK on paremmin kartalla kunnossapidon osalta kuin kunta. Organisaatiokin on tehokkaampi ja politiikan vääntö pienempää.
Ajat muuttuvat
Kunnossapito, kunnossapito ja kunnossapito. Siinä koko salaisuus. Kunnilla, ei Knummellakaan ole kunnossapito-organisaatiota niinkuin teollisilla yrityksillä on. Laiminlyönneistä maksetaan elinkaaritappioilla enemmän kuin kunnossapito olisi maksanut. Pitäisikö koko tekninen toiminto ulkoistaa YIT:lle, SRV:lle tai jollekin muulle? Sopimus voisi olla, sanotaan vaikkapa 10-vuotinen ja hyvin tarkkaan määritelty. Virkamiehistön toimien kustannusten sijaan saataisiin pienemmillä kustannuksilla parempaa suunnittelua, rakentamista, kunnossapitoa ja palvelua. Asiantuntemusta!
Ajat muuttuvat
Ei oo kyl häävin näköinen palikkakasa ,ehkä on paperilla joskus näyttänyt hyvältä.Siinä on taas yksi Finlandia talo, arkkitehdin suunnittelema ongelmapesä.PURKUUN!
Jepulis

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx