(23) kommenttia

Ison poliisioperaation syynä oli ampumistapaus – miestä ammuttiin jalkaan, yksi epäilty otettiin kiinni

Näkyvän poliisioperaation taustalla oli sunnuntaina Kirkkonummen keskustassa Finnsbackassa ampumistapaus asunnossa. Yksi mies vietiin sairaalaan ja toinen otettiin poliisin huostaan.

Länsi-Uudenmaan poliisi sai ilmoituksen ampumistapauksesta Kirkkonummen keskustassa sunnuntaina 19.9. noin kello 11.30 aikaan.

Tutkinnassa on selvinnyt, että miestä oli ammuttu asunnossa alaraajaan. Asianomistaja on sairaalahoidossa, eikä hänellä ole hengenvaaraa, poliisi tiedottaa.

Rikoksesta epäiltynä on kirkkonummelainen mies, joka otettiin teon jälkeen kiinni. Rikosnimikkeenä on tutkinnan tässä vaiheessa törkeä pahoinpitely ja ampuma-aserikos.

Paikalla oli useita poliisiyksiköitä ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Tutkinnallisista syistä tapauksesta ei  poliisi tällä hetkellä tiedota enempää.

> Poliisilla näkyvä operaatio Kirkkonummen keskustassa – sivullisille ei aiheutunut vaaraa (Viisykkönen 19.9.)

(23) kommenttia
Kommentit (23)

Kommentit (23)

Nimerkille Pena ja Pena 3. Näin se on. Tosin mielestäni se porukka joka aiemmin pyöri apteekin kulmalla on nyt siirtynyt kahteen vaihtuvaan leiriin Daltonin ja S-kaupan eteen. Ongelma ei vielä ole paha mutta ennuste on huono. Kaavoituksesta sen verran, että vahinko on tosiaan päässyt jo syntymään. Ja se tässä sapettaakin, että kaavan kuulemisen yhteydessä annetuille palautteille viitattiin käytännössä kintaalla. Kaavan esittely tilaisuudessa myös kerrottiin, että alueelle tulee pääasiassa omistusasuntoja ja muutama vuokratalo. Puhuttiin ns. muunneltua totuutta. Käytännössä kunnan poliitikot ja kaavoittajat jyräsivät oman / kaveriensa agendan läpi vastoin yleistä nykyistäkin kansalaisnäkemystä (hajauttaminen). Tämän takia poliitikot myös mitä ilmeisimmin vaikenevat asiasta. Ei ole paljon kommentteja näkynyt kun asiaa on kunnan eri some ryhmissä käsitelty. No näiden veivien seurauksista nautitaan nyt ja etenkin tulevina vuosina. Myös taloudellisessa mielessä (verokertymä / aiheutuneet menot) tämä tulee olemaan jo ennestään vaikeasti velkaantuneelle kunnalle katastrofi tulevina vuosina. Sitä saa mitä tilaa. Seurakuntayhtymä tosin laittoi kunnalle hommassa ns. luun kurkkuun eli katsotaan oikeuden kautta mitä rakennetaan ja minne.
Pena 4
Nimimerkille ”Pena 2”, tuo kaavoitusasia on juuri niin, että sillä voisi säädellä, mutta kun ”kura on jo housuissa”.
Ja ei hörhöt kaupassa ole, vaan ympäristössä. Sama päti/pätee Masalan K-kauppaa, tai sen ympäristöä.
Melkein joka arkipäivä kun junalla tulen niin apteekin nurkkauksessa/kaupan ympäristössä epämääräistä porukkaa bissetölkit kädessä.
Pena 3
Mikä kumma meitä ihmisiä vaivaa kun kaikesta pitää valittaa,ei ihmiset ole samaan muottiin tehtyjä.Jokainen saa elää elämänsä niinkuin haluaa,se tulisi hyväksyä.Suurin osa näistä tuomitun elämäntavan valinneista on aivan kunnollisia ja vaarattomia yhteiskunnalle.Kun aletaan kiinnittämään huomiota ja tuomitsemaan muutaman ylilyönnin vuoksi on menty metsään.Hoidetaan vain oma elämä,eikä puututa toisten tekemisiin.Ei välttämättä ole heidän oma vikansa,jos ovat tuolle tielle joutuneet.
Kohti parempaa
Nimimerkille ”Pena” näin se tietysti osittain menee. Kunta voi kuitenkin kaavoituksella ja suunnittelulla olennaisesti vaikuttaa näihin asioihin. Sama pätee kaupparyhmiin ja niiden toimintaan alkoholin myynnin osalta. En ole vastaavaa ongelmaa havainnut esim. Masalan, Sundsbergin tai Tolsan K-markettien osalta. Masalan K-marketin osalta olen havainnut myös sen, että näihin ja vastaaviin lieveilmiöihin puututaan nopeasti ja hyvin tiukalla otteella. K-ryhmältä vastuullista toimintaa ja yhteiskuntavastuuta käytännössä. Ei puheita vaan tekoja, jotka näkyvät asiakkaille. Toinen asia on myös se, että laki (järjestyslaki, alkoholilaki jne) kieltää ja sääntely näitä asioita hyvin yksiselitteisesti.
Pena 2
Eipäs nyt morkata Masalan S-kauppaa.
Ennen sitä oli K-kauppa vielä auki ja kyllä senkin ympärillä pyöri hörhöjä. Eli sieltä mistä bissee saa/myydään, siellä pörrää hörhöjä.
Pena
Loistava kommentti rotia vai epäjärjestystä:) Yhdyn täysin siihen.. Ehdoton ei huumeille, vaarattomia ei ole olemassa!
Onneksi täysjärkisiä on vielä...
Lait ja säännöt on olemassa,kyse on vain siitä miten niitä noudatetaan ja valvotaan.Poliisilla prioriteetti ei ole pössyttelijöissä ja fillarivarkaissa.Kaikki pitää suhteuttaa,Aarnion kaltaisille vaarallisille rikollisille riittää resursseja yllinkyllin vuosikausiksi,välittämättä siitä mitä tämä kaikki maksaa.
voi voi
no niin rakkaat politiikot

Löytyykö nyt rotia tämän rikollisuuden kasvun pysäyttämiseen vai tarjotaanko
nyt vain Vihreiden käden ojennusta rikollisuuden lisäämiseksi laillistamalla kannabis ?
rotia vai epäjärjestystä
En aio siirtyä keskustasta mihinkään mutten myöskään hyväksyä sitä, että voi otellaan vaan että tätä se meno on nykyään!! Jos kukaan ei puutu pahaan mennään metsään väistämättä! Katsokaa Ruotsin tilannetta, kohta sama täällä. Jo nyt jengit mellastaa pääkaupunkiseudulla, kohta ei uskalla liikkua päivälläkään.. Näin ei voi jatkua!! Kuten täällä kirjoitettu tori, asema ja Cittarin edusta kansoitettu narkeilla.. Poliisi voisi välillä poistaa porukkaa ainakin näistä nurkista kirkon portaista puhumattakaan.
Tarttukaa toimeen.
Ennen faija veti kossuu,mutsi brenkkuu nyt skidit vetää ruohoo ja muuta mömmöö.Niin ne tavat muuttuu.
voi voi
Juurikin näin ja samalla voisi selvittää senkin, että onko tuima suolaista vai suolatonta?
Joppe
Kolsarin asuntoalue täynnä perheasuntoja.Päiväkodit.palvelut,kulkuyhdeydet,liikunta-alueet,kaikki kunnossa.Siispä sinne.
Niille jotka haikailevat hiljaiseloa ja kukkaistätejä ,parempi siirtyä kohti Siuntion korpea.
Liittyminen Espooseen tuskin toisi autuutta nykymenoon,päinvastoin.
Pientä se on meno vielä Suomessa,jos vertaa suuren maailman meininkiin.
tästäkin selvitään
Kyllä kunnan täytyy kantaa kortensa kekoon Mutta päihteiden käytöstä vastaa ihminen itse ja alaikäisillä vanhemmat kodin annettavan mallin avulla!!! Ei ole yhteiskunnan syy, että porukka vetää kamaa... Syy löytyy itsestä, aina on helppo syyttää muita. Ei kaavoitus ole syynä päihteiden käyttöön todellakaan. Nyt korjataan satoa vapaasta Kasvatuksesta, huumeiden käytön vapauttamisesta yms...
Ei haluta myöntää suomalaisten päihderiippuvuutta...
Faktaaaaa
Haluaisin nähdä tilastot Kirkkonummen viimeaikaisista asuntokaavoista ja -rakentamisesta. Tuntumani on, että joka puolelle rakennetaan nyt erityisesti kerrostaloyksiöitä ja minikaksioita. Perheasuntoja vähän. Uusien talojen, erityisesti vuokratalojen, asukasprofiilit näin yksipuolisia.

Olen kyllä vuokra-asuntorakentamiseen myönteisesti suhtautuva. Moni julkisen sektorin työntekujä esimerkiksi ei voi tuloillaan haaveillakaan omistusasunnosta. Vuokrataloissa pitäisi kuitenkin pyrkiä erikokoisiin asuntoihin. Perheitä, pareja, sinkkuja.

Mutta virkamiehet ja päättäjät: asuntokannan luvut esille.
3h+k
Nimimerkki ”Hyi hitto” on oikeassa. Masalan torista on tullut paikallisten hörhöjen ulkoilmabaari. Tarjoilusta vastaa paikallinen S-market. Tässä on jälleen yksi hyvä esimerkki Kirkkonummen kunnan kaavoitus ja yhdyskuntarakenne ”osaamisen tasosta”. Torista ja sen sijainnista huomautettiin aikanaan kaavan kuulemisen yhteydessä ja viitattiin nyt käsillä oleviin ongelmiin - sama kuin seinälle olisi puhunut. Tori penkkeineen olisi pitänyt sijoittaa toiselle puolelle S-markettia. Tässä näkyy myös se mitä on S-ryhmän ja Kirkkonummen kunnan yhteiskuntavastuu käytännössä. Kauniita puheita ja yleviä julistuksia tehdään mutta todellisuus on, että ei kyetä edes omista tonteista ja rakennuksista / niiden ympäristöstä huolehtimaan. Varuboden-Osla tietää kyllä hyvin, että Masalan tori ei ole laissa määritelty anniskelualue. Asialle ei kuitenkaan tehdä mitään. Aikanaan keskustassa oli sama tilanne kilpailevan kaupparyhmittymän osalta. Hommalle laitettiin silloin piste Etelä-Suomen Avin toimesta - tätä se myös vaatisi Masalassa. Se on valitettavasti ainoa kieli mitä nämä korporaatiot ymmärtävät. Kirkkonummen kunnan ongelma on se, että samat henkilöt ovat olleet johtopaikoilla liian kauan. Näyttää siltä, että ruotsinkielinen Kauniainen on niitä harvoja joka näitä taloudellisesti upotetun kunnan sankareita enää palkkaa? ja syykin on selvä. Ongelmista on tullut Kirkkonummella hiljaisesti hyväksytty tapa toimia. Paras ratkaisu tässä tilanteessa olisi ehdottomasti pakkoliitos Espooseen.
Parempi muuttaa pois
Ympäristöministeriölle
on Asunnottomuuden yhteistyöohjelma jossa torjutaan asonnottumuutta. Hyvin on onnistuttu ja naapurissa asuu narkomaani, alkoholiriippuvainen, mielenterveyskuntoutuja tai paperiton. Kela (sinä) maksat vuokran.
Virtanen
Me kuntalaiset olemme viime keväänä valinneet teidät uudet kunnanvaltuutetut.Nyt odotamme, että jalkaudutte edellä mainittuihin ym. rauhattomiin ja vaarallisiin paikkoihin. Näette itse kaiken epäsosiaalisuuden,turvattomuuden,laitapuolenkulkijat,rauhattomat lapset ja nuoret ym.,ym. Jopa Kirkkonummen keskustorilla oleskelee aina joukko syrjäytyneitä kuntalaisia. Puuttukaa alkoholin ja huumeiden saantiin ja käyttöön. Ehkäiskää väkivallan laajenemista hinnalla millä hyvänsä.
Hirveän huolestunut äiti
Kirkkonummella taitaa olla sitten jo ainakin kolme ikuisen vapun aukiota: keskustan torilla ylätasolla, Citymarketin aukiolla ja Masalan S-marketin vieressä. Meno melkoista päiväsaikaankin. Uutta kirjastoa katsomaan tulleet ulkopaikkakuntalaisetkin saivat tänään oikein täyden kirkkonummelaiskattauksen. Jos ei olisi torin sekaisin oleva porukka itseäkin vähän pelottanut, olisi hävettänyt.
Mitämitä
Juu ei tehdä samoja virheitä kuin Ruotsissa.Poliisi erittäin huolestunut ulkomaalaistaustaisen jengiytymisestä.Tehty tasan samat virheet siitä ei pääse mihinkään.Onko missään maassa onnistuttu?
Me on hävitty tää peli.
Loistavia kommentteja!
Nyt olisi päättäjien viimeistään aika herätä.. Toimia tarvitaan!
Entisajan päihdevalitus kouluihin, näytettiin kännikalojen kolariautoja yms. Voisi näyttää narkkien aikaansaannoksia ja rikoksia.. Ehkä joku heräisi! Pois tämä hyssyttely.. Kaikki käyttää.. Ei hätää!!! Normaali ihminen ei tarvitse päihteitä.
Herätys päättäjät.
Ihan peestä koko kylä. Masalassa s-marketin edusta täynnä hörhöjä, koulut homeessa ja uudisrakentaminen pelkkää koirankoppiyksiötä. Olemme muuttamassa pois eikä ikävä tule.
Hyihitto
Samaa mieltä aiemman kommentoijan kanssa,että Kirkkonummi ei todellakaan enää ole mikään lapsiperheiden onnela.Jotkut eivät näy sitä huomanneen.
Luodit lentää ja nuorisojengit terrorisoi.
Kultainen aika meni jo
Ja moneskohan kerta tämä on jo tälle vuodelle Kirkkonummella kun aseet on mukana välien selvittelyssä.
Kas kun kukaan ei kuollut!
Empä haluaisi olla kummankaan osallisen naapuri, ja jos olisin, muuttaisin välittömästi pois.

Vuosia sitten Masalassa kaverini tuli vaimonsa ja koiriensa kanssa kotiin. Naapurilla oli välienselvittely pihamaalla menossa. Ja yhtäkkiä riitapukareita toinen ampui toisen kuoliaaksi
Samana iltana kaverini muutti tuosta paikasta pois.

Olisipa mielenkiintoista tietää kuinka monta vastaavaa tapahtumaa on viime vuosina Kirkkonummella ollut missä ase on mukana tai kuinka moni on kuollut.

Kunta on muuttunut enemmän ja enemmän väkivaltaiseksi ja turvattomaksi asua.
Turvallinen ja lapsiystävällinen on kaukana Kirkkonummesta

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä