(18) kommenttia

Ison musiikkisalin rakentaminen Kirkkonummelle on nostettu esille − vuosikymmenien haave

Lohjalla on ollut erilaisten konserttien ja tapahtumien näyttämönä Laurentius-sali vuodesta 1983 lähtien. (kuva: Lohjan kaupunki)

Kirkkonummelta puuttuvan kunnollisen kulttuuri -ja musiikkisalin rakentaminen on nostettu tapetille. Paikka voisi löytyä uudesta lukiokampuksesta.

Kirkkonummella halutaan ratkaista pikaisesti kummankin lukion tilakysymykset.

Alustavasti lukioille kuin myös myös kansalais -ja musiikkiopistolle kaavaillaan sijoituspaikkaa pääkirjaston vierestä, johon rakennettaisiin uudisrakennus.

> Ainutlaatuinen kampusalue ideana − saman katon alle kaksi lukiota ja lisäksi kaksi opistoa (Viisykkönen 9.8.)

Hanke vaatii asemakaavamuutoksen, josta on tehty ehdotus. Keskustan urheilupuiston -niminen asemakaava on nyt tulossa nähtäville.

Kaavaehdotuksessa on varauduttu nostamaan kirjaston viereisen tontin rakennusoikeutta huomattavasti, jolloin rakennuskokonaisuuteen voisi mahtua myös isohko kulttuurisali.

Alustavasti on puhuttu noin 400-paikkaisesta salista, joka olisi erityisesti suunniteltu musiikin esittämistä varten, mutta myös muuhun kulttuuritarjontaan kuten vieraileville teatteriesityksille.

− Loistava uutisen, jos tämä toteutuu. Tätä haavetta on odotettu ainakin yli 20 vuotta, sanoo Kirkkonummen kamariorkesteriyhdistyksen puheenjohtaja Kari Saari.

Kirkkonummelta puuttuu kunnollinen konserttisali ainakin sinfoniaorkesterin kokoonpanolle.

Kamariorkesteri on esiintynyt paljon seurakuntakeskuksessa, jossa on Saaren mukaan akustisesti ihan kohtuullinen konserttisali.

Se on kuitenkin pieni varsinkin, jos konsertissa on nelisenkymmentä soittajaa. Saliin mahtuu yleisöä runsaat 150.

Seurakuntakeskus on kuitenkin menossa täydelliseen remonttiin. Orkesteri harjoittelee puolestaan Kirkkoharjun koulukeskuksessa, jota kaavaillaan purettavaksi.

Soveltuvan esiintymispaikan puuttuminen on koettu pitkään Kirkkonummella ongelmana, jos erilaista kulttuuritarjontaa halutaan lisätä.

Esimerkiksi vierailevia orkestereita, teatteriryhmiä ja muita esiintyä on vaikea saada, kun ei ole sopivaa tilaa.

Uuteen pääkirjastoon tulee 150-paikkainen monitoimisali, joka on varsinkin kaupallisesti toimiville esiintyjille liian pieni.

Malli noin 400 istumapaikan kultutuurisalista löytyy muun muassa Kauniaisista, jossa on koulukeskuksen yhteyteen rakennettu 380-paikkainen kulttuurisali.

Järvenpäässä ja Lohjalla on ollut yli 500-paikkaiset konserttisalit jo 1980-luvulta lähtien.

(18) kommenttia

Kommentit (18)

Sivut

Kyllä olisi upeaa kunnon valtava sali, ainakin tuhatpaikkainen. Siellä voisi maailmanluokan starat käydä vetämässä keikkoja täyteen myydylle salille johon yleisöä virtaisi pk-seudun suurista kaupungeista ja ympäri maata, ellei jopa ulkomaita myöten. Kirkkonummi olisi jos nyt ei maailman, niin ainakin Suomen kartalla nykyistä näkyvämmin esillä ikään kuin uutena eurooppalaisena kulttuuripääkaupunkina.
Make Kirkkonummi Great Again
Jälkiviisaus on aina helppoa, mutta jos oltaisiin oltu hieman kaukokatseisia, niin tällainen konserttisali olisi ollut ihan ehdottoman hieno upottaa tulevan uuden kirjaston uumeniin.
Aidosti ihan hyvä hanke kuitenkin.
Ihan ok juttu mikäli hankkeen suunnittelijat rakentavat ja kustantavat pytingin omalla talkootyönään....
Uffe
Upea juttu, jos vielä saisin soittaa konserttisalissa Kirkkonummella. Olen soittanut perustamassani Kirkkonummen kamariorkesterissa 47 vuotta ja saanut yhtä kauan kuulla kunnan johdolta, että "sitten, kun tärkeämmät, kuten viidestoista urheiluhalli on rakennettu".
Risto Saari
Seuraavaksi vissiin guggenheim.Ja rahat taikaseinästä.
Ihme porukka

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx