(10) kommenttia

Iso kiinteistökauppa eteni – osa kunnanhallitusta olisi halunnut vielä selvittää metsän luontoarvoja

Helsingin kaupungin omistama maa-alue on rajattu. (kartta/muokattu: Kirkkonummen kunta)

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti maanantai-iltana esittää, että kunta ostaa Helsingin kaupungilta Killinmäen entisen hoitolaitoksen metsineen.

Esitys lähti kahden viikon kuluttua kokoontuvalle valtuustolle lopulta yksimielisesti, mutta yksi äänestys käyntiin asian tiimoilta.

Helsingin kanssa neuvoteltu kauppasumma Killinmäen kiinteistöistä ja maa-alueesta on 2,9 miljoonaa euroa.

> Kirkkonummi tarjoutui ostamaan lähes 70 hehtaaria maata Helsingiltä – mukana tulee vanha hoitolaitos (Viisykkönen 28.11.)

Kunnanhallituksessa Saara Huhmarniemi (vihr.) esitti, että asia laitetaan pöydälle jatkoselvittelyjä varten. Esitys kaatui äänestyksessä 7-4.

Kirkkonummen ympäristöyhdistys ehti jo päivällä ottaa kantaa käsittelyssä olevaan kiinteistökauppaan ja muistutti kunnanhallituksen jäsenille, ettei suurta osaa kaupan olevasta metsäalueesta voida käyttää rakentamiseen.

Eri puolelta kiinteistöä on yhdistyksen mukaan löydetty runsaasti erityisesti suojeltavaa lahokaviosammalta, jonka esiintymispaikan hävittäminen tai heikentäminen on luonnonsuojelulain mukaan kielletty.

Alueelta on havaittu myös paljon liito-orava-aktiivisuutta.

Killinmäen kauppaan kuulusi metsämaan lisäksi vammaisten entinen hoitolaitos, joka käsittää kymmenkunta rakennusta kerrosalaltaan lähes 10 000 neliötä.

Mittava rakennusryhmä on nyt tyhjillään. Helsingin kaupunki on huolehtinut rakennuksista, ja niissä pidetään lämmöt päällä.

Rakennusten käytöstä ei ole päätöksiä. Volsin hoivakodin toiminnan siirtoa Killinmäkeen on jo mietitty ja selvittelyä jatketaan, jos kauppa toteutuu.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.) kertoo, että kiinteistöihin voisi ajatella lisäksi jotain muutakin toimintaa ehkä pienilläkin muutoksilla.

Esimerkiksi kierrätyskeskukselle on etsitty Kirkkonummella jo pidemmän aikaa tiloja.

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Kyllä aina pitää olla joku vastaran kiiski on kai ihan peri aate mutta on se käynyt kalliiksi monessa asiassa ja hankaloittaa selviä juttuja
anonyymi
Ei se kaikkien jostain syystä parjaama liito-orava ainut syy ole pelastaa luontoalueita vaan merkki siitä että se kannattaisi pelastaa. Ihminen valjastaisi omaan käyttöönsä koko planeetan jos saisi valita ja loppuhan siinä tulisi. Kaikelle.
Ihminen on tuholainen
Niinhän ne nykyään tuhoaa luonnon, metsät ja eläimet hävitetään pois ja sitten pajatetaan, kuinka jossain Brasiliassa miljoonia hehtaareita poltetaan ja Kliforniassa palaa samoin kuin Indonesiassa ja Venäjällä laajoja alueita. Eivätkä Australiankaan maastopalot mitään vähäisiä ole. Puhumattakaan muista luonnontuhoista ja myrskyistä.
Asvalttia vededään ja rakennetaa alatilaajeneville alueille metsiin ja pelloille. Kasvua haetaan. Suuruudella ei mahda olla rajoja.
On liito-orava ongelmia. liito-aravat saa pois tuomalla alueelle viirupöllöjä ja kissoja, ne syövät oravat pos. Luonto puhdistuu hoitamalla pois kaikki joutoeläimet ja ei toivotut vieraslajit.
perusuomalainen
Mutta kun liito-orava ei ole esim Kirkkonummella mikään harvinaisuus , niitä on melkein joka metsässä kunhan vain puusto on soveltuva. Niistä on turha joka käänteessä taivastella ja muodostaa joku este millevaan toiminnalle, sitäpaitsi ne mukautuvat ihmisten normaalille toiminnalle.
Tolkku
On kai mailmassa isompiakin asioita kun liitooravat ne pidätteli jo moottoritien rakentamisesta aivan turhaa
anonyymi
Nimimerkki "ei ymmärrä" ei todella taidakaan ymmärtää.
Luulo ei ole tiedon väärtti
Kyllä ne luontoarvot liito-oravineen vain ovat tärkeitä vaikka jotkut ovat kehittäneet näistä liito-oravista jonkun negatiivisen asian.
Vääriä uskomuksia
Tässä on kaunista metsää, on palokärkiä, käpytikkoja, sieniä ja kaunis lenkkeilymaastokin.
hyvä juttu!
Voi niitä liitooravia eikö ne pakkaset ole jo papanoista tyhjänä kuinka voivat aina jauhaa samoista otuksista niitä on kyllä puustot täynnä mistä ihmeestä nämä jauhajat aina löytyy
ei ymmärrä
Loistava päätös. Volsin hoivakodin asukkaille ja henkilöstelle huomattavasti nykyaikaisemmat tilat Killinmäestä.
Jukka Tammi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx