(4) kommenttia

Inkoon keskusta kasvaa merelle päin − rantaan 100 uutta asuntoa, joista osa kerrostaloihin ja satoja venepaikkoja

Inkoon keskustan rannanpuoli muuttuu lähivuosina täysin. Taiteellinen näkemys uudesta siluetista.

Inkoon kunta hyödyntää lähivuosina kuntakeskustaaansa merenrannalla. Tällä hetkellä ranta on ollut vajaakäytössä kuten veneiden talvisäilytyskenttänä.

Inkoon kunnanvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana kaksi asemakaavaa, jotka mahdollistavat asuntojen ja uusien liiketilojen rakentamisen sekä venesataman laajennuksen.

Rakennushanketta on vetänyt ex-rallikuljettaja Marcus Grönholmin omistama Inkoon Kuntakehitys Oy yhdessä kunnan kanssa.

Alueelle on tulossa kolmen vuoden kuluttua miniasuntomessut, joten rakentamisella uutta messutapahtumaa varten on kiire.

Kaavoitus on edennyt viime vaiheessa rivakasti. Arkkitehtien ideoita esiteltiin runsas vuosi sitten.

> Lue: Inkoon keskusta voisi näyttää neljän vuoden kuluttua vaikkapa tältä − katso kuvat rantaraitilta (Viisykkönen 27.3.2018)

Maanantaina hyväksytty asemakaava mahdollistaa noin 100 uuden asunnon rakentamisen, mikä tarkoittaa yli 200 uutta asukasta Inkoon keskustaan. 

Uudet korttelialueet sijoitetaan rannan suuntaisen uuden kadun, Kapteenintien molemmin puolin. Kadun pohjoispuoli on varattu 3-4-kerroksisille asuinkerrostaloille ja eteläpuolelle enintään 2-kerroksisille pientaloille.

Satamayhtiö lisää venepaikkojen määrää joen länsipuolella huomattavasti, noin 600 venepaikkaan. Uuden Inkoonrannan-alueen noin 300 venepaikasta merkittävä osa varataan alueen uusille asukkaille ja vierasvenesatamalle.

(4) kommenttia

Kommentit (4)

Nyt täytyy naapurikuntalaisena toivoa vilpittömästi, että tuo hanke onnistuu. Olisi todella hienoa nähdä, että edes jossain merellinen ympäristö ja asuntorakentaminen saadaan toimimaan, siten, että se toisi asukkaita, palveluita ja kesämatkailutuloja, minkä johdosta myös kehittäminen olisi mahdollista.
Go Inkoo Go
Nykytrendi on pienet asunnot missä ison asunnon hinta. Syy on se että asukkaat haluavat pienempiä asuntoja mutta unohtavat että se mikä asunnossa maksaa ( keittiö, kylpyhuone,sauna, parveke ja ilmanvaihto ) on sama onko kyseessä 40m2 kaksio tai 80m2 kaksio. Ne tyhjät neliöt jolla saadaan mukavuutta ei paljon maksa.
15m2 yksiö.
Innolla odotan mikä hintataso. Tällä hetkellä asun Kirkkonummella. Voisin paluumuuttaa takaisin. Tehkää kohtuuhintaisia asuntoja.

Entinen naapuri
Kannattasi varmaankin rakentaa merenrantaan kelluvia asuntoja, koska vesi nousee meressä kiihtyvällä nopeudella. Povaavat jo lähivuosikymmenien aikana kahtametriä ja sekään ei ole mikään yläraja, aallokkokin ja tuulet voimistuvat. Ilmasto lämpenee, jäät sulavat ja meret laajenevat. Ellei nyt sitten aurinko kiehauta avaruuteen liiat vedet.
nim. veneellä pääsee vettä pitkin

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx