(6) kommenttia

Ikäihmisille toimitetut ateriat aiotaan viedä kylmänä – ruoka lämmitetään kotona mikrossa

Kirkkonummen kunta toimittaa ikäihmisille koteihin noin 500 ateriaa viikossa.

Kirkkonummen kunnan järjestämää kotiateriapalvelua aiotaan muuttaa. Aterioiden toimittaminen tarjoilulämpimänä on todettu liian haastavaksi.

Kirkkonummi toimittaa ikäihmisille kotiin noin 500 ateriaa viikossa. Ruoka-annokset tuodaan lämpimänä arkisin ja perjantaisin viikonvaihdeateriat pakastettuna.

Aterioiden lämpötiloja on seurattu pidempään. Ruuan pitämisessä tarpeeksi lämpimänä jakelun ajan on kunnan mukaan ollut vaikeuksia, joita ei ole pystytty ratkaisemaan.

Ratkaisuksi ehdotetaan aterioiden toimittamista jäähdytettynä ja niiden lämmittämistä kotona.

Jos asiakas ei suoriudu lämmittämisestä, ruuanjakelija auttaa. Kunnalla on myös testamenttivaroja, joilla voidaan hankkia mikroaaltouuneja vähävaraisille.

Kirkkonummella on toimitettu kotiin aterioita nelisen vuotta. Jakelun on hoitanut kunnan kuntouttava työtoimintayksikkö Toimari, jonka kanssa toimintaa on tarkoitus jatkaa.

Aterian hinta on 8,30 euroa ja lisäksi euron kuljetusmaksu.

Kuljetusmaksu ehdotetaan korotettavaksi kahteen euroon. Jos aterian jakelija auttaa ruuan lämmittämisessä, siitä peritään 50 senttiä lisämaksua.

Ehdotus ateriapalvelun muuttamisesta on perusturvalautakunnan asialistalla 14.10.

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Hienoa että "Juoksupojan" kaltaisia on vielä olemassa. Kaikkea hyvää sinulle ja "Ukolle". :)
Hyvääkin tapahtuu
Hyvä homma, että edes tuollainen palvelu on, paljonhan tuossa viikkotasolla on tarvitsijoita.

Kannustan tässä nyt muutenkin ihmisiä huolehtimaan sukulaisistaan/ikäihmisistä yleensä, jos vain mahdollista. Koronan mahdollistamana paluu muutin etäilemään takaisin lähtöruutuun, mikä mahdollistaa melkein vieressä asuvan pappani perään katsomisen. Sillä ei oikein kotihoidon kanssa mennyt ajatukset yksiin, on aika kovapäinen tapaus, niin sovimme sukulaisten kanssa, että vaimoni kanssa katsomme 95 -vuotiaan ukon perään, kun kerta minun kanssa tulee toimeen. Pari kertaa viikossa käydään yhdessä kaupoilla ja sitten valmistetaan ruokia valmiiksi lootiin jääkaappiin, siitä sitten itse lämmittelee mieleistänsä. Kauppareissut ja rupattelu muutenkin on aivan mielettömän hienoa hommaa, siinä päivitellään sotien jälkeinen maailmanmeno, haukutaan laiskat sukulaiset ja lirkutellaan kaupassa kassatytölle(50+ rouva). Kotiin paluun jälkeen keitellään kahvit ja poltetaan kiintiötupakat pihalla talonmaalausta suunnitellen. Mitenhän minun käy kun ukko täältä aikanaan lähtee, iso reikä jää rintaan.
Juoksupoika
Kuinka siellä on aikaa ruokia lämmittää.
Kiireessä jo nytkin työtä tehdään.
Törkeää nostaa palvelusta hintaa.
Inhimillisyys
Halvemmalla saa ostettu City marketista, 3-5 € /annos ja maistuu vähintäin yhtä hyvältä.
Jos kerran voi itse lämmittää niin silloin voi myös tilata viikon ruuat kotiin, näin esim minun anoppi tekee joka on 88v.
Älytöntä meinikiä.
Tällaista on ollut jo vuosia itäisessä Suomessa. Yksityinen palveluyksikkö toimittaa pakasteina pari kertaa viikossa ja ne pitäisi papparaisen sitten osata ja ymmärtää sulattaa ja lämmittää. Syömättä jää huonomuistisella.
Kylmää kyytiä
Hyvä, että edes jotain tarjolla. Monet syövät pelkkiä eineksiä tai leipää. Lämmitys onnistunee kaikilta.
Hyvä muutos..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä