(11) kommenttia

Iäkäs omistaja luuli sulkeneensa venttiilin, miljoonia litroja vettä valui maahan − vesilaitokselta lähes 13.000 euron lasku

Kirkkonummen vesilaitos on lähettänyt iäkkäälle kiinteistön omistajalle 12.750 euron laskun käyttövedestä, jota on valunut ilmeisesti erehdyksen takia maahan ennen kuin asia huomattiin.

Kysymys on tyhjillään olleesta kiinteistöstä. Mittarin mukaan vedenkulutus on ollut toissa vuoteen saakka nolla. Vesilaitokselle oli ilmoitettu, että kiinteistössä ei ole asukkaita.

Viime maaliskuussa naapuri huomasi, että kiinteistön alta tulee vettä. Vesilaitos kävi sulkemassa tonttisulkuventtiilin ja tarkisti jäätyneen vesimittarin, joka näytti, että vettä oli kulunut erittäin paljon eli noin 5 200 kuutiota, mikä on yli 5 miljoonaa litraa.

Kiinteistön omistaja on omien sanojensa mukaan sulkenut sisään tulevan veden viime syksynä, mutta ilmeisesti sulkuventtiili on käännetty sulkemisen sijaan täysin auki.

Kunnan omistamalle liikelaitokselle Kirkkonummen Vedelle on tullut laskusta kohtuullistamispyyntö.

Anomuksessa vedotaan siihen, ettei tapahtunut ole johtunut huolimattomuudesta, vaan kiinteistön omistajan iäkkyydestä aiheutuneesta inhimillisestä virheestä.

Laskua on jo kohtuullistettu aiemmin sillä perusteella, että vesi on valunut maahan eikä viemäriin.

Kirkkonummen Veden johtokunta joutuu ottamaan kantaa laskuun. Vesihuoltopäällikkö esittää, ettei laskua kohtuullisteta, mutta maksuaikaa annetaan lisää tämän vuoden loppuun.

(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

Ehdottomasti kohtuullistettava laskua, eri asia jos olisi ollut tahallinen teko! Tuskin vanhuksella on tuollaisia summia maksaa vuoden loppuun mennessä, kenellä olisi? Eiköhän vesiyhtiöllä ole jonkinlainen vakuutus? Jos ei vesiyhtiöllä ole järkeä päässä, pitäisi varmaan järjestää keräys jolla saataisi yhdessä moinen jättilasku maksettua?
Järkyttynyt
Inhimillisyyden nimissä lasku tulee kuitata oppirahoina kunnan ja vesilaitoksen puolelta. Jatkossa parempaa huolenpitoa ja opastusta ikäihmisillemme.
*
Kaikki joutuvat maksamaan vedestä, miksei myös tämänkin tapauksen asiakas?
Anonyymi
No miten on esim. kun asukas kunnan vuokratalossa ilmoittaa että autolämmitystolppa on rikki. Asukas on sen rikkonut mutta taloyhtiö = me maksamme sen, korjaus yleensä siinä 300€ luokkaa. Eikö sekin kuuluisi asukkaalle eikä meille?
Näitä riittää.
Olen samaa mieltä..ei kaikkea voi laittaa muiden maksettavaksi, vaikka ikävä juttu onkin.
Mamma

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx