(5) kommenttia

Hyvinvointikeskus näyttäisi nyt etenevän − hanke on valtava, eikä kaikki ole vielä loppuhinnassa mukana

Kirkkonummen uusi hyvinvointikeskus on suunniteltu Jokiniittyyn uimahallin naapuriin. (havainnekuva: TähtiSet)

Kirkkonummen uuden hyvinvointikeskuksen toteutuminen näyttäisi liikahtavan eteenpäin. Ainakin kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti hankkeen uuden kustannusarvion.

Hyvinvointikeskuksen paisuneet kustannukset ovat hiertäneet päätöksenteossa viime kuukaudet.

Kunnanhallitus esittää yksimielisesti, että 43 miljoonan euron kustannusarvio hyväksytään. Valtuusto päättää asiasta ensi maanantaina.

Kunnanhallitus kävi maanantai-iltana puheenjohtaja Timo Haapaniemen (kok.) mukaan hankkeesta pitkän keskustelun.

− Sen aikana ei noussut esille vaihtoehto, että vanhaa terveyskeskusta ryhdyttäisiin laajentamaan ja korjaamaan, Haapaniemi tulkitsee keskustelun kulkua.

Monia päättäjiä askarruttaa hankkeen hinta, joka on noussut 27 miljoonasta eurosta 43 miljoonaan.

− Aikaisemmin on tehty aivan väärä kustannusarvio. Nykyinen arvio vastaa varsin hyvin vertailuissa neliöhintaa, jonka tuollainen sosiaali -ja terveyspalveluiden erikoiskiinteistö maksaa, Haapaniemi toteaa.

Kustannusarvion mukaan keskuksen bruttoneliömetrihinta on noin 3 400 euroa.

Hanke on kuitenkin Kirkkonummen mitoissa Haapaniemenkin mielestä valtaisa ja siihen liittyy muun muassa pehmeän rakennuspaikan suhteen epävarmuustekijöitä.

− Kyllähän hinta lopulta kipuaa valitettavasti lähemmäs 50 miljoonaa euroa, kun mukaan lasketaan keskuksen kalustaminen ja varustaminen.

Kirkkonummen kunta ei aio rakennuttaa keskusta itse, vaan koko hanke myydään kilpailutuksen kautta kiinteistösijoittajalle, jolta kunta sitoutuu vuokramaan tilat.

Tarkoituksena on, että tuleva maakuntahallinto vuokraa toimitilat, jos sote-uudistus toteutuu.

Hyvinvointikeskuksen rakennustöihin voitaisiin näillä näkymin päästä noin vuoden kuluttua, ja rakennus olisi valmis jossakin vaiheessa vuonna 2022.

> Korjataanko vanha terveyskeskus, vai tehdäänkö uusi? − Kahden eri hankkeen hinnat pistettiin vielä rinnakkain (Viisykkönen 30.9.)

 

(5) kommenttia

Kommentit (5)

Huhu että Uudenmaan Liiton alaisen Uudenmaan maakuntahallinnon suunnitteluryhmä olisi "luvannut" HVK:lle vuokratuloa ei voi pitää paikkaansa koska tuolla organisaatiolla ei ole laillista oikeutta ennen Soten voimaantuloa luvata yhtään mitään Kirkkonummen HVK:lle. Jos joku ei usko, kysyköön sähköpostilla asiaa suunnitteluorganisaation ylimmältä johtajalta: timo.aronkyto@uusimaa2019.fi
Asiaa tiiustellut
Olisihan se hieno homma jos se toteutuisi ja saatas vielä näiden eräiden poliitikoiden jorviin hommatut petipaikat takaisin kaikkihan tiätävät ketkä olivat tämän takana.
Anonyymi
Kyrkslätt är en tvåspråkig kommun i den 2-språkiga delen av det 2-språkiga landet. Det borde synas redan i planeringsskedet.
Motståndare tilll Ku Kux Klan
Päättäkää ihmeessä jo hyvinvointi.keskus ei sen hinta tulevaisuudessa halpene, vaan päin vastoin kallistuu.
Maija
Jos kivenheiton päähän joen toiselle puolen samanlaiseen pehmään rakennuspaikkaan kyetään Jokirinteen oppimiskeskus rakentamaan niin kyllä Jokiniittyynkin voidaan rakentaa.
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx