(14) kommenttia

Hyvinvointikeskukselle valittiin rakentajat ja hinta nousi – SRV sai kolmannen ison urakan Kirkkonummelta

Havainnekuva Kirkkonummen uudesta hyvinvointikeskuksesta. (Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy)

Kirkkonummen uuden hyvinvointikeskuksen urakoitsijat on valittu. Pääurakoitsijaksi tulee SRV, jolla on Kirkkonummella meneillään kirjaston ja Jokirinteen oppimiskeskuksen rakennustyöt.

Aiemmin päätetty kustannusarvio hankkeelle on 43 miljoonaa euroa.

Kilpailutuksessa urakkahinnat jäivät alle kustannusarvion, mutta hankkeeseen tarvitaan vielä 1,5 miljoonaa euroa lisärahaa, josta tarvitaan valtuuston päätös.

Hankkeessa ovat nousseet muun muassa suunnittelukulut ja toimintojakin on lisätty.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa vielä tämän vuoden puolella. Keskus valmistuu noin kolmen vuoden kuluttua.

Kilpailutuksessa saatiin yhteensä 14 tarjousta. Kilvan voittaneen SRV Rakennus Oy:n urakkahinta on runsaat 32 miljoonaa euroa.  

Erikseen kilpailutetun LVI-urakan toteuttaa Saipu Oy ja sähkötyöt tekee Arina Trio Oy. Yhteensä kaikki urakat ovat vajaat 41 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta hyväksyi urakkatarjoukset keskiviikkoiltana.

Uuden terveyskeskuksen suunnittelu on ollut kunnan rakennushankkeista kaikkein monivaiheisin ja aikaa on kulunut kohta lähes 20 vuotta.

Nimikin vaihtui matkan varrella hyvinvointikeskukseksi.

Alkujaan suunniteltiin nykyisen terveyskeskuksen peruskorjaamista ja laajentamista.

Kaikki suunnitelmat olivat valmiit, kunnes runsaat viisi vuotta sitten tehtiin täyskäännös.

Terveyskeskus päätettiin rakentaa tyhjälle tontille uimahallin läheisyyteen. Äänestys oli valtuustossa tiukka 28-23.

> Uusi terveyskeskus nousee Jokiniittyyn (Viisykkönen 14.4.2014)

Hankkeen kustannukset arvoitiin aluksi täysin väärin. Hinta kipusi 27:stä miljoonasta 43 miljoonaan euroon, kun ensimmäiset piirustukset saatiin valmiiksi.

> Uuden terveyskeskuksen hinta on noussut roimasti − vanha hinta-arvio ylittyy 60:lla prosentilla eli 16 miljoonaa euroa (Viisykkönen 4.4.2018)

Seuraava mutka matkassa oli ikuisuushanke sote. Kunnassa nousi pelko, että eduskunnassa ollut ja sittemmin kaatunut sote-hanke voi merkitä sitä, että kallis hyvinvointikeskus jää kunnan kontolle, kun kaikki sote-kiinteistöt siirtyvät maakuntahallinnolle.

Ratkaisuksi keksittiin sijoittajamalli. Hyvinvointikeskukselle aiottiin hakea sijoittaja, joka rakennuttaa kiinteistön ja vuokraa sen kunnalle.

Mallista luovuttiin ja lopuylta viime keväänä valtuusto päätti, että kunta rakentaa itse keskuksen.

> Uutta terveyskeskusta on suunniteltu koko tämä vuosituhat − kunnan suurin hanke saatiin viimein päätettyä (Viisykkönen 13.5.)

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

nim. suomalaista rakentamista

Suomalaiset " työmiehet " luulevat että taloja voi rakentaa läppärillä kesämökiltä. Maahanmuuttajat ymmärtää että ne tehdään käsiin paikanpäällä, siksi työmailla on ulkomaalaisia työmiehiä kun meidän omat ylikoulutetut ei viitsii tehdä käsillä mitään.
Onneeksi joku rakentaa
Kallista monenkin mielestä tuntuu olevan, mutta tärkeänä nykyään pidetään työllisyyttä, onhan maahan tullut suuret määrät pakolaisia palveluiden tarvitsijoita, sekä ulkomaista työvoimaa rakennuksille. Kun kallis pömpeli laitetaan pystyyn alkaa sen rakennusvirheiden korjaaminen luonnollisestikin ja sitten sisäilmaongelmien takia pömpelin hylkääminen.
nim. suomalaista rakentamista
Veikkolan ja Masalan terveyskeskukset lakkautetaan aivan varmasti. Kolmeen terveysasemaan ei ole kunnalla varaa. Uusi hyvinvointikeskus on iso ja tilaa riittää kaikille.
Lakkautetaan Masalan ja Veikkolan t.asemat
Kunta sekä etenkin sen päättävät virkamiehet ovat tehneet hyvää pyytetöntä työtä ja varsinkin näissä uudisrakennushankkeissa valinnut parhaimmat rakennuttajat rakentamaan uutta edistyksellista rakennuskokonaisuutta vanhan tilalle....
kiinteistöesimies
SRV Hah asun itse kyseisen lafkan rakentamassa talossa ja vikoja virheitä löytyy!
KH
Onkohan nyt tarkoitus rakentaa Kirkkonummen keskustalle oma uusi ja upea terveyskeskus vai koko kunnan väestölle terveyskeskus yhteiseen käyttöön ? Jälkimäisen tulisi tarkoittaa että Masalan ja Veikkolan terveyskeskukset lakkautetaan!
Ossi Heinonen
Sähköurakoitsijan toiminta näyttä julkisten tilinpäätöstietojen perusteella olevan kannattavuuden rajamailla. Viimeiset neljä vuotta toiminta ollut hädin tuskin voitollista vaikkakin rakentaminen pääkaupunkiseudulla on ollut huipussaan. Voisin kuvitella että huippuvuosina yritykset vahvistavat kannattavuuttaan, koska silloin pystyy hieman valitsemaan parempia urakoita.
kuntalainen_
Kiinnostava malli tuo että sähkö- ja LVI-työt on kilpailutettu erikseen. Toivottavasti yhteistyö eri yritysten välillä toimii ja työn valvonta pelaa.
Kuntalainen
SRV on varmasti paras rakennusalan tekijä jolla laatu, tehokkuus ja ehken myös taloudellisuus on parasta....
Olli (rkm)
Hyvä uutinen monella tavalla. Vanhasta terveysasemalta voisi tehdä uusi Volskoti. Se olisi mainio paikka kun juna ja bussi on aivan vieressä joten olisi helppoa tulla katsomaan omaisia.
Saa käyttää idea.
Budjetti nyt ei ainakaan pidä sen voi jo ennustaa. Kunhan hyvinvointikeskus aikanaan valmistuu niin sen jälkeen on hyvä aloittaa uuden kirjaston ja Jokirinteen oppimiskeskuksen kosteus- ja homevaurioiden korjaaminen.
Juka
Hyvä, että saadaan aikaan. Johan tätä Kirsi:n ajoista lähtien tosiaan tehty vatuloiden suuntaan jos toiseen.
Tero
Kyllä on Kirkkonummella millä paukuttaa henskeleitä, kun nämä kaikki suuret rakennushankkeet ovat valmiit. Uutuuttaan hohkavia, moderneja rakennuksia kunnallisia palveluita varten.

Toki hintalappu on ennätysmäinen kehyskuntien mittapuussa, mutta voivat osoittautua merkittäviksikin pito- ja vetovoimatekijöiksi.

Vesa-Pekka Sainio (ps.)
varavaltuutettu
kunnanhallituksen varajäsen
kuntakehitysjaoston jäsen
palvelutuotannon lautakunnan varajäsen
VPS
Saas nähdä kuinka käy, toivottavasti budjetti pitää..
Rahat vähissä jo muutenkin.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx